Fuar Onur Konuğu Doğan Yazarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Fuar Onur Konuğu Doğan Yazarlarla Bir Araya Geldi

Fuar Onur Konuğu Doğan Yazarlarla Bir Araya Geldi

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile bu yıl 6.’sı düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının onur konuğu Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı Mehmet Doğan, fuara katılan yazarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile yemek programında bir...

09.05.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesinin işbirliği ile bu yıl 6.'sı düzenlenen Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarının onur konuğu Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı Mehmet Doğan, fuara katılan yazarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile yemek programında bir araya geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın yönettiği program Mehmet Doğan'ın hayatının anlatıldığı belgeselle başladı. Açılış konuşmasını yapan Mahmut Bıyıklı, son yıllarda farklı şehirlerde yapılan fuar organizasyonlarının yayın dünyasın yeni soluklar getirdiğine dikkat çekerek Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı'nın da her yıl da daha da büyüyen, en önemli fuar organizasyonlarından biri olduğunu belirtti. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş.'ye organizasyon için teşekkür eden Bıyıklı, bu yılki onur konuğunun TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan olmasından ötürü ayrı bir memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Onursal Başkanı Mehmet Doğan ise, yazı hayatının 50. yılında olduğunu ve ilk defa Hareket Dergisiyle okuyucuyla buluştuğunu söyledi. Çalışmalarının dergide yayımlanmasıyla birlikte yazı hayatının şekillenmeye başladığını ifade eden Mehmet Doğan, yayımlanmış eserlerinin ortaya çıkış serüvenine dair de anekdotlar aktardı. Doğan, "Çocukluğumun üç şehrinden biriydi Malatya. Battalgazi efsanesiyle büyüdük. Benim için özel bir yeri olan bu güzide şehrin kitap organizasyonunda onur konuğu olmak, benim için tarif edilemez bir mutluluk" diye konuştu. Programın sonunda konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan ise, "Şehrimizde ömrünü kültürümüze adamış bir büyüğümüzü Mehmet Doğan'ı ağırlamaktan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu. Programda, yazar İhsan Süreya Sırma, şair Bestami Yazgan, Bünyamin Yılmaz, Dursun Ali Taşçı, Müfid Yüksel, İbrahim Ulvi Yavuz, Hamza Türkmen, Adil Akkoyunlu, İsmail Kapan, gibi gazeteci ve yazarlar da Mehmet Doğan ile ilgili duygu düşüncelerini paylaşırken, Mehmet Doğan adına düzenlenen fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Programa, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın ve Mehmet Doğan'ın yanı sıra STK Başkanları ve kültür adamları katıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fuar Onur Konuğu Doğan Yazarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement