Fuat Oktay, deprem gecesi bir komutanın verdiği talimatı ilk kez anlattı: Savaştayız arkadaşlar - Son Dakika
Güncel

Fuat Oktay, deprem gecesi bir komutanın verdiği talimatı ilk kez anlattı: Savaştayız arkadaşlar

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok ilimizde büyük yıkım yaşanırken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem gecesi yaşanan bir olayı anlattı. Oktay, bölgedeki bir komutanın yardım için havalanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle geri inen helikopterler için "Savaştayız arkadaşlar. Gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz." talimatı verdiğini anlattı.

19.02.2023 09:08  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi'nde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

257 BİN PERSONEL SAHADA

Afetzedelerin yaralarını sarmak için depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren çalışmaların başlatıldığını belirten Oktay, 257 bin 71 personelle sahadaki çalışmaların sürdüğünü aktardı. Devletin tüm gücüyle milletin yanında olduğunu vurgulayan Oktay, "Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personelimiz, 64 bin 728 jandarmamız, 41 bin 149 Türk Silahlı Kuvvetlerinden personelimiz, güvenlik görevlimiz karada görev yapmakta. Bunun içerisinde Sahil Güvenlik dahil değil." dedi.

KOMUTANIN DUYGU DOLU KONUŞMASINI AKTARDI

İlk gün yaşanan bir olayı kamuoyuyla paylaşan Oktay, bölgedeki bir komutanın yardım için havalanan ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle geri inen helikopterler için "Savaştayız arkadaşlar. Gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz." talimatı verdiğini anlattı.

"EVİM YUVAN OLSUN" KAMPANYASI VE DETAYLARI

Kurulu konteyner sayısının 6 bini aştığı bilgisini veren Oktay, depremzedelerin çadır ya da konteynerden ziyade kalabileceği bir yuva talebinin bulunduğuna işaret etti.

Bununla ilgili bir kampanya başlattıklarını bildiren Oktay, şunları kaydetti: " Türkiye'de yaşayıp ikinci evi olan ya da yurt dışında yaşayıp Türkiye'de ikinci evi olan, kullanmadıkları evlerini veya yazlık evlerini depremzede ailelerin kullanımına bedelsiz olarak sunmak veya evlerini uygun şartlarda depremzede ailelerin oturması için kiralamak isteyen hayırseverlerimiz, gönül rahatlığıyla evimyuvanolsun.org sitesinden başvurabilirler. Eğer bu siteden başvurabilirlerse bu defa bu evler kaymakamlıklarımız aracılığıyla süreli olarak depremzede ailelerimizin, özellikle dezavantajlı depremzede ailelerimizin, kullanımına sunacağız. Yani ev sahibiyle afetzede kardeşlerimizi karşı karşıya getirmekten ziyade doğrudan, arada kaymakamlığın garantörlüğünde bir sistemi ve süresi bittiğinde de yine aynı kamu otoritesinin garantörlüğünde evinin teslim edileceği bir sistem bu.

Ola ki evde bazı sıkıntılar olursa o da yine sigorta sistemiyle de sigortalayarak yapılıyor olacak. Yine bu platformda bağışçılarımız, depremzede aileler için kira yardımında da bulunabilirler. Yani birisi kira yardımında bulunursa bir başkası da kiralık verirse onun kirası bağışlanan kiradan ödenebilir."

Fuat Oktay, deprem gecesi bir komutanın verdiği talimatı ilk kez anlattı: Savaştayız arkadaşlar

Son Dakika Güncel Fuat Oktay, deprem gecesi bir komutanın verdiği talimatı ilk kez anlattı: Savaştayız arkadaşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • mert çelik: depremi haarp sılahıyla amerıka yaptıysa bu savas nedenı aslında 41 88 Yanıtla Kara Cahil: Eğer ABD nin elinde gerçekten öyle bir silahı olsaydı, İsrail şimdiye kadar bir şekilde alıp veya çalıp İran'ın nükleer tesislerini 100 sefer yikardi. Üstelik İran'da bizim gibi deprem ülkesi. Kimsede anlamazdi. Yok öyle bir silah.abd nin derdi kendine yetiyor. Yellowstone yanardağı patlamak üzere ABD nin yarisindan çoğu yok olacak. 32 14 Eyes Power: Fay hattını sabote ettiler 10 15 Necati Sarıdağ: Dünyada bu denli güçlü bir silah varsa silaha sahip olan dünya ve hatta uzaya sahip olur. Akıllı olun, biraz ilim biraz akıl lutfen 4 5
  • Ferdi dayfur: İcerdekiler zaten mevzuya devam ediyor salıncak kurmanın vakti geldi 17 20 Yanıtla İlker Güner: Ha hocam çok boş adamsın, madem salıncak kuracak kadar göz var yiyor. Kur bakalım. Unutma! Salıncakta sallandıracağın Kişiler ülkenin gerçek sahibi, emanetçisi, ulu önderin neferleri! Ne diyordu ulu Önder? “Hattı ve sathı müdafaa” dedelerimiz hattı müdafaa etti, bizde senin gibi trollerden sathı müdafaa ederiz. Sen düşünme bunları şeker şey, git sana maaş veren büyüklerin gelsin! 10 16

Advertisement