FUAT OKTAY TBMM ÇATISI ALTINDA, MİLLETE İFTİRA ATMAK, FİKİR TERÖRÜDÜR - Son Dakika
Güncel

FUAT OKTAY TBMM ÇATISI ALTINDA, MİLLETE İFTİRA ATMAK, FİKİR TERÖRÜDÜR

YOZGAT Konfederasyonu tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HDP'yi görüyorsunuz; Sözde Ermeni soykırımı tanınsın diye milletin meclisinde millete hakaret edercesine teklif veriyorlar.

24.04.2022 22:30  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YOZGAT Konfederasyonu tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, HDP'yi görüyorsunuz; Sözde Ermeni soykırımı tanınsın diye milletin meclisinde millete hakaret edercesine teklif veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete iftira atmak, fikir terörüdür. Milletin meclisinde, tarihimize kara çalmak; Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecinin temeline dinamit koymaktır dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Vefa İftarı' programına katıldı. Program, Üsküdar'daki Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleşti. Oktay, yaptığı konuşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

'TÜRKİYE DEMEK ÇÖZÜM DEMEKTİR'

Türkiye'nin uluslararası alanda sorunlara karşı çözüm için anahtar ülke konumunda olduğunu vurgulayan Oktay, Türkiye demek çözüm demektir. Bunu Balkanlar'da, Irak'ta, Libya'da, Karabağ'da ve daha birçok yerde gördüğümüz gibi bugün de Rusya- Ukrayna krizinde görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan, dünyadaki tüm ülke liderleri ile rahatça diplomasi yürütebilen sayılı liderlerdendir. Türkiye, hiçbir yer, ülke, kuruluş veya kişiden izin almaya ihtiyaç duymadan çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmıştır; yapmaya da devam etmektedir. Suriye'de, Irak'ta, terör koridoru oluşturmak amacıyla örgütlere binlerce TIR silah yardımı yapanlar, bölgede, Türkiye'yi işlevsiz hale getirme hayali kurdular. Terörden beslenenler, her koldan tehditleri artırarak Türkiye'ye diz çöktürebileceklerini sandılar. Bunlara karşı biz daima hakkı haykırdık; 'adalet yerini bulmuyorsa kendi göbeğimizi kendimiz keser, gereğini yaparız' dedik ve yapıyoruz. Önce ülkemizin güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör bataklığına karşı çıkarak bölgede oynanan tiyatroya 'dur' dedik. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatları ile terör örgütünün sınırlarımızla olan irtibatını tamamen kesmiş durumdayız. Terörü kaynağında kurutmak üzere bugün de Pençe-Kilit Harekatıyla Irak'ın kuzeyindeyiz şeklinde konuştu.

'SÖZDE ERMENİ SOYKIMI TANINSIN DİYE TEKLİF VERİYORLAR'

Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecine karşı HDP'nin dinamit koyduğunu belirten Oktay, Terörün kökünü kurutmak için bir taraftan sahada çabalarımızı sürdürürken, bir taraftan da terörün uzantılarıyla mücadele ediyoruz. İşte HDP'yi görüyorsunuz; Sözde Ermeni soykırımı tanınsın diye milletin meclisinde millete hakaret edercesine teklif veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete iftira atmak, fikir terörüdür. Milletin meclisinde, tarihimize kara çalmak; Türkiye ile Ermenistan arasında başlayan normalleşme sürecinin temeline dinamit koymaktır. Bu süreci baltalamak isteyenlerin sesi, bugün hem içerden hem dışardan geliyor diye konuştu.

'BİDEN'IN MESAJINI ŞİDDETLE KINIYORUM'

ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan mesajına tepki gösteren Oktay, ABD Başkanı Biden'ın gaflet dolu 24 Nisan mesajını da bu vesileyle şiddetle kınıyorum. Biz yıllardır Türkiye'yi sıkıştırmanın aracı olarak kullanılan Ermeni meselesinde daima bir adım önde olduk. Konunun tartışılmasından, tezlerimize aykırı fikirlerin serbestçe dile getirilmesinden asla rahatsızlık duymadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi hakikatin kıvılcımı, fikirlerin yasaklanmasından değil; 'müsademe-i efkardan' yani 'fikirlerin çarpışmasından' doğar. Türkiye'de bu konuda her türlü yayına ve arşive ulaşmak mümkündür. Bu anlayışla yıllardır muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz Gelin, bu tartışmayı siyasetin meselesi olmaktan çıkarıp, tarihçilerin konusu haline getirelim. Gelin, acılarımızı yarıştırmayalım. Yaraları kanatmanın değil birlikte iyileştirmenin mücadelesini verelim. HDP'nin milli değerleri ayaklar altına alan tutumu, sadece sözde Ermeni soykırımı önerisiyle bitmiyor. Şanlı ordumuzun terörle mücadelesine karşı naralar atmakla meşguller'6+1'lik kaybedenler kulübü de bunlara bir kez olsun sesini çıkarıp, milletten yana tavır alamıyor. Bilakis birlikte hareket ediyorlar dedi.

FUAT OKTAY TBMM ÇATISI ALTINDA, MİLLETE İFTİRA ATMAK, FİKİR TERÖRÜDÜR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FUAT OKTAY TBMM ÇATISI ALTINDA, MİLLETE İFTİRA ATMAK, FİKİR TERÖRÜDÜR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement