Furkan Aldemir: Oradaki Sistemi Buraya Getirebilsek Çok İyi Olur - Son Dakika
Spor

Furkan Aldemir: Oradaki Sistemi Buraya Getirebilsek Çok İyi Olur

NBA’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Aldemir, Lig TV’de yayınlanan 3.05 programının konuğu oldu.

28.04.2015 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlk başlarda zorlandığını ama geçiş sürecini atlattığını belirten yıldız oyuncu “Şu an çok mutluyum. Başlangıçta kolay olmadı. Bir anda lig değiştiriyorsun, kültür değiştiriyorsun, evi terk ediyorsun. Akşam saat 9.00 gibi gitmiştim, sabah 9.00’da idman vardı. Hazır olmamı maça çıkacağımı söylediler. Sabah idmanda oyuncularla tanıştık. Herkesin ne kadar hızlı olduğunu bir kez daha fark ettim. Bir de bizim takım gençti. Hepsi uçup kaçıyorlar. Buradan NBA’i izleyince belli başlı oyuncuları biliyorsunuz. Ama orada rol oyuncuları var, farklı oyuncular var. Mesela adam 5 numara ve iri yapılı ama ilk adımı çok hızlı. Ribaundu alıyorum hücuma çıkayım diyorum ben gidene kadar bitirmiş oluyorlar. Daha sonra bana bireysel antrenmanlar yaptırdılar. Bir sürü teste girdim. Takımda en yüksek yağ oranı bendeydi. İlk başlarda onları yakalamak kolay olmadı. İlk maçım da kolay geçmedi. En çok çaylak sezonunda uğraşırlar diye korkuyordum. Ama bizde beş tane çaylak vardı. En iyi yanı o oldu. Uğraşamadılar çok benimle. Zaten takımdaki en yaşlı 3. oyuncuydum. “ diye konuştu.

Amerika’da oyuncuyu korumak için her şeyin yapıldığını belirten milli oyuncu “Oraya gittiğinizde farkı anlıyorsunuz. Oradaki sistemi buraya getirebilsek çok farklı olur. Zevk alıyorsunuz ortamdan. Üstünüzde de çok baskı olmuyor. Basketbola odaklanınca da daha iyi iş yapıyorsunuz. Türkiye’de sakatlandığımız dönemlerde fedakarlık yapmamız bekleniyordu. Orada oyuncuyu koruyorlar ve bıktırmıyorlar. Biz oynamak istesek bile izin vermiyorlar. Karşıyaka ve Galatasaray’da sakat olduğum zamanlarda düşünmeden oynadım. “ ifadelerini kullandı.

Boyu nedeniyle dört numara pozisyonunda oynamaya çalıştığını söyleyen Furkan “Avrupa’da beş numara çok kolay oynayabiliyordum. Şimdi dört numaraya kaymaya çalışıyorum. O yönde çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de çok şut atmazdım. Şimdi şut atmamı istiyorlar. Üzerinizde baskı olmadığı için bireysel olarak rahatça gelişebiliyorsunuz. Antrenman koçumuz Luis Scola’yı model olarak gösterdi. Ben gelmeden önce Thiago Splitter’ı takip ediyordum. Mücadele açısından da Varejao’yu örnek gösteriyorlar. “ dedi.

Türkiye’ye yakın zamanda geri dönmeyi düşünmediğini belirten Furkan Aldemir “Oraya giderken hayallerimi belirleyip gitmiştim. İki yıllık garanti kontratım var. İlk yıl benim için geçiş süreciydi. İkinci yılın daha önemli olduğunu herkes biliyor. Şu an yaz sezonunu bekliyorum. Bana verilen özel antrenmanlar var onları yapıyorum” şeklinde konuştu.

Benzer haberler için Ajans Basketbol

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Furkan Aldemir: Oradaki Sistemi Buraya Getirebilsek Çok İyi Olur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement