Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nde 3. Etap Başlıyor - Son Dakika
Spor

Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nde 3. Etap Başlıyor

Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi\'nde 3. Etap Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. işbirliğinde başlatılan Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi’nin üçüncü etabı için koordinasyon toplantısı yapıldı.

10.03.2016 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. işbirliğinde başlatılan Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin üçüncü etabı için koordinasyon toplantısı yapıldı.

Tüm paydaşların yöneticilerinin, projeye dahil olan amatör spor kulüplerinin başkanlarının, tesis sorumlusu ve antrenörlerin katıldığı toplantıda projenin üçüncü etabının 28 Mart'ta başlayacağı ve birçok yeniliği beraberinde getireceği açıklandı. 5 Haziran'a kadar devam edecek olan projede kaleci yetiştirilmesine yönelik çalışmalar ve sporculara verilecek değerler eğitimi öne çıkan yenilikler olacak.

TÜM PAYDAŞLAR BİRARADA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve gördüğü yoğun ilgi ile devamına karar verilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi üçüncü kez start alacak. Kayıtları devam eden ve 28 Mart'ta başlayacak olan proje için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Başakşehir Futbol Kulübü, Spor A.Ş. ve projeye dahil olan amatör spor kulüplerinden oluşan paydaşların bir araya geldiği koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep, Proje Koordinatörü Osman Avcı ve Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile projedeki amatör spor kulüplerinin başkanları, antrenörler ve projenin yürütüleceği İBB spor tesislerinin yöneticileri ve futbol eğitmenleri katıldı.

FUTBOL AKADEMİ İSTANBUL'UN HER YERİNDE

Toplantının açılışında konuşan Proje Koordinatörü Osman Avcı, Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin 2015 yılında yapılan ilk etabında Başakşehir Futbol Kulübü ve 25 amatör spor kulübüne 90 sporcunun kazandırıldığını söyledi. Süper lig takımları da dahil birçok kulübün projeye dahil olmak istediğini ve burada yetenekli oldukları tespit edilecek gençlere talip olduklarını belirten Avcı, "Geçmiş dönemlerde sadece büyük kulüplerin alt yapı çalışması yaptığını görürdük, ama bir yıllık çalışmamızın sonucunda İstanbul'un her bölgesinde artık Futbol Akademi Kampı ve Yeten Avı Projesi'nden bahsediliyor" dedi.

AMAÇ ÇOCUKLARIN GELİŞİME KATKI SAĞLAMAK

Futbol eğitmenleri ve tesis sorumlularının da projeye ilişkin görüşlerini bildirdiği toplantıda söz alan İBB Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Kep de, "Hepimiz bulunduğumuz görevlerden dolayı sorumluluk sahibiyiz. Buradaki amacımız da bu çocuklara birbirleriyle kaynaşmayı, sevgiyi, arkadaşlığı, dostluğu, fair play'i öğretirken, spor kültürü ve spor ahlakıyla bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaktır" şeklinde konuştu.

ÖZBAYRAKTAR: "BU İŞE YÜREĞİMİZİ KOYDUK"

Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ise çocukların yüzündeki gülümsemeyi yakalamak istediklerini ve bu projenin de buna hizmet ettiğini vurguladı. Hiçbir işte küçük düşünmediklerinin altını çizen Özbayraktar, "Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'ni büyük düşünerek destekliyoruz. Hem biz hem de tesislerimizdeki arkadaşlarımız bu işe yüreklerini koyuyorlar ve bunun sonucunda güzel neticelere ulaşılıyor" açıklamasını yaptı.

ÇOCUKLAR 365 GÜN SPORUN İÇİNDE OLACAK

Son olarak İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş kürsüye geldi. Yenilikler yaparak projeyi sürdürdüklerini ifade eden Savaş şöyle konuştu:

"Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi başladığı günden çok daha ileride. Projenin üzerine sürekli yeni bir şeyler koyarak ilerliyoruz. Bu kapsamda daha çok çocuğa ulaşmak istiyoruz. Bunun için de Anadolu ve Avrupa Yakası'nda yeni statlar kazandırmaya çalışıyoruz. Her iki yakada ikişer stat yaparak çocuklarımızın hizmetine sunmayı, bu statlarda yarışmacı sporcular yetiştirmeyi ve çocuklarımızın 365 gün sporun içinde olmalarını hedefliyoruz."

Başakşehir'de gerçek anlamda bir futbol akademisinin yapıldığına da dikkat çeken Osman Savaş, ismi ne olursa olsun buraya gelecek çocukların tamamen futbolla yetişeceklerini söyledi. Okulun çok büyük kapasitede olacağının da altını çizen Savaş, İstanbul'un önümüzdeki 5 yıl içinde futbolun başkenti olacağını söyledi.

TESİS VE EĞİTMEN SAYISI İLE SPORCU KAPASİTESİ ARTTI

5 Haziran'a kadar devam edecek olan Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin üçüncü etabı birçok yeniliği de beraberinde getiriyor. Projenin uygulanacağı tesis ve eğitmen sayısı ile sporcu kapasitesinin arttırılması dikkat çekiyor. Projedeki futbol eğitmenlerinin Süper Lig'in başarılı ekiplerinden Başakşehir Futbol Kulübü'nün Tesisleri'nde Teknik Direktör Abdullah Avcının takım antrenmanlarına katılmaları ile gerçekleştirilecek olan hizmeti içi eğitim ise bir başka önemli gelişme. Futbol eğitmenlerinin bu eğitimlerle sahada yapılan antrenmanları, profesyonel teknik ve taktik çalışmaları, saha içi diyalogları, sporcularla ilişkileri yerinde görmeleri bunun sonucunda çocuklar için daha verimli olmaları sağlanacak.

GENÇ YETENEKLERE DEĞERLER EĞİTİMİ

Proje kapsamında sporda küfür ve şiddetin önüne geçilmesi için bir çalışma yapılacak. Özellikle hafta sonu antrenmanları öncesinde tesislerde en az 1,5 saat olmak üzere 3 saate kadar değerler eğitimi verilecek. Bu eğitimlerde öncelikli olarak spor kültürü ve spor ahlakı konuları ele alınacak. Eğitimlerde ayrıca taraftarlık, fanatiklik, ilk yardım vs konularında akademisyenler ve ünlü sporcuların çocuklarla bir araya gelmesi sağlanacak.

GELECEĞİN FİLE BEKÇİLERİ İBB FUTBOL AKADEMİ KAMPINDA YETİŞECEK

Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin üçüncü etabını öncekilerden ayıran bir başka yenilik de kaleci eğitimi olacak.Daha önce 25'er kişilik gruplar halinde çalışan çocuklar bu dönemde yedek kalecilerle birlikte 26 kişi olacaklar. Yedek kaleciler proje tamamlandıktan sonra her iki yakada yaz tatilindeki üç aylık sürede Başakşehir Futbol Kulübü kaleci antrenörlerin gözetiminde eğitime alınacaklar. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nde 3. Etap Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement