Leverkusen'e Deplasmanda Tek Gol Yetti - Son Dakika
Spor

Leverkusen'e Deplasmanda Tek Gol Yetti

Leverkusen\'e Deplasmanda Tek Gol Yetti

Almanya Birinci Futbol Liginde 19. hafta maçında Bayer Leverkusen, deplasmanda Hertha Berlin'i 1-0 mağlup etti.

05.02.2015 00:09  Güncelleme: 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 19. hafta maçında Bayer Leverkusen, deplasmanda Hertha Berlin'i 1-0 mağlup etti.

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan Hertha Berlin-Bayer Leverkusen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı. İkinci yarıya daha hızlı başlayan konuk ekip, Stefan Kiessling'in 49. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve maç kırmızı-siyahlı ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bayer Leverkusen'de Hakan Çalhanoğlu 66 dakika oyunda kalırken, Ömer Toprak 90 dakika forma giydi.

Hertha Berlin 18 puanla 17. sıraya gerilerken, Bayer Leverkusen 32 puanla 5. sıraya yükseldi.

Borussia Dortmund son sırada kaldı

Nuri Şahin'in forma giydiği Borussia Dortmund, sahasında Halil Altıntop'un takımı FC Augsburg'a 1-0 mağlup oldu.

Konuk ekip, karşılaşmanın 50. dakikasında çalımlarla ceza sahasına giren Halil Altıntop'un pasında boşta kalan topu önünde bulan Raul Bobadilla'nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Maçın 64. dakikasında Borussia Dortmund'un atağında Pierre Emerick Aubameyang'ı ceza sahasına girmeden önce düşüren Christoph Janker'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan FC Augsburg, maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Borussia Dortmund'da İlkay Gündoğan ve Nuri Şahin, Augsburg takımında da Halil Altıntop karşılaşmada 90 dakika forma giydi.

Ligdeki düşüşü devam eden ve 11. mağlubiyeti alan Borussia Dortmund, 16 puanla 18. ve son sırada kalırken, FC Augsburg 33 puanla 4. sıraya yükseldi.

Efsane teknik direktör Lattek hayatını kaybetti

Öte yandan Almanya'da en başarılı teknik direktörlerden olan Udo Lattek'in geçen cumartesi 80 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

Parkinson rahatsızlığı bulunan ve Köln'de kaldığı bir bakım evinde hayatını kaybeden Lattek, çalıştırdığı takımlar ile 15 şampiyonluk kazanarak Almanya'nın en başarılı teknik direktörü olmuştu.

Bundesliga'da 1970 ve 1980'lı yıllarda Bayern Münih ile 6, Borussia Mönchengladbach ile 2 şampiyonluğu bulunan Lattek, ayrıca 1974 yılında Bayern Münih ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nı, 1979 yılında Borussia Mönchengladbach ile UEFA Kupası Şampiyonluğu Kupası'nı, 1982'de Barcelona ile Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmıştı. Efsane teknik direktör, Bayern Münih ile 3 Almanya Kupası'nı da elde etmişti.

Bayern Münih, Borussia Mönchengladbach ve Barcelona'nın dışında Schalke 04 ve Borussia Dortmund'da teknik direktörlük yapan Lattek, bir dönem FC Köln'de sportif direktörlük görevini yürütmüştü.

Lattek'in ölümü sebebiyle bugün Borussia Dortmund-FC Augsburg ve FC Köln-Stuttgart karşılaşmaları öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Hertha Berlin- Bayer Leverkusen: 0-1

Borussia Dortmund-FC Augsburg: 0-1

Hoffenheim- Werder Bremen: 1-2

FC Köln-Stuttgart: 0-0

Paderborn-Hamburg: 0-3 - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Leverkusen'e Deplasmanda Tek Gol Yetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement