Futbol: Bundesliga - Son Dakika
Spor

Futbol: Bundesliga

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk haftasında Borussia Dortmund, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 mağlup etti.

15.08.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) ilk haftasında Borussia Dortmund, sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 mağlup etti.

Geçen sezon sıkıntılı bir dönem geçiren ve teknik direktörlük görevine Jürgen Klopp'un yerine Thomas Tuchel'i getiren Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach karşısında ilk yarıyı Reus, Aubameyang ve Mkhitaryan'ın golleriyle 3-0 önde tamamladı.

Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek Borussia Mönchengladbach önünde üstün bir oyun sergileyen Dortmund ekibi, ikinci yarıda da Mkhitaryan'ın attığı golle karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı.

Milli futbolcu Mevlüt Erdinç'in takımı Hannover 96 ile karşılaşan ligin yeni takımı Darmstadt 98, sahasında iki kez Marcel Heller'in golleriyle öne geçtiği maçta 2-2 berabere kalarak bir puana razı oldu. Hannover 96'nın gollerini ise Benschop ve Aytaç Sulu kendi kalesine attı. Hannover 96, karşılaşmanın 59. dakikasında Sulu'nun ceza sahasında milli futbolcu Mevlüt Erdinç'i düşürmesi sonucu penaltı kazandı. Mevlüt, penaltı atışını gole çeviremedi. Hannover 96'da Kenan Karaman 90 dakika forma giydi, Mevlüt Erdinç ise 73 dakika sahada kaldı.

İlk kez Bundesliga'da mücadele eden Ingolstadt, deplasmanda Lukas Hinterseer'in golüyle Mainz 05'i 1-0 mağlup etti. Mainz 05'te Yunus Mallı 90 dakika forma giydi.

Halil Altıntop'un takımı Augsburg, sezonun ilk maçında Hertha Berlin'e Salomon Kalou'nun penaltıdan attığı golle 1-0 yenildi.

Puan cetvelinde, dün sezonun açılış maçında Hamburg'u 5-0 mağlup eden Bayern Münih, 3 puan ve averajla liderlik koltuğunda yer aldı. Bavyera ekibini 3'er puana sahip Borussia Dortmund, Schalke 04 ve Bayer Leverkusen takip etti.

Bundesliga'da ilk haftada şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:

Bayern Münih-Hamburg: 5-0

Mainz 05-Ingolstadt: 0-1

Darmstadt 98-Hannover 96: 2-2

Werder Bremen-Schalke 04: 0-3

Augsburg-Hertha Berlin: 0-1

Bayer Leverkusen-Hoffenheim: 2-1

Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach: 4-0

Ligde ilk hafta, yarın oynanacak Wolfsburg- Eintracht Frankfurt ve Stuttgart- Köln karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Bundesliga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement