Futbol Sahalarının En Golcü Prensi: Harry Kane - Son Dakika
Spor

Futbol Sahalarının En Golcü Prensi: Harry Kane

Futbol Sahalarının En Golcü Prensi: Harry Kane

Tottenham Hotspur'da forma giyen Kane, Avrupa'nın beş büyük liginde birçok yıldız ismi geride bırakarak 2017 yılının en golcü futbolcusu oldu. Tüm kulvarlarda 56 gol attığı 2017 yılında Messi 54, Ronaldo, Lewandowski ve Cavani 53 gol kaydetti

27.12.2017 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

24 yaşındaki İngiliz futbolcu, 2017 yılında tüm kulvarlarda ortaya  koyduğu performansla Avrupa'nın beş büyük ligindeki takımlarda mücadele eden Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski ve Edinson Cavani gibi  isimlerin önüne geçti.
Kane, bu yıl çıktığı 52 maçta 56 kez rakip fileleri havalandırırken, Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Messi 64 maçta 54 gol, bu yıl "Altın Top"  ödülünü alan Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Ronaldo 59 maçta 53 gol, Bayern  Münihli Robert Lewandowski 55 maçta 53 gol, Paris Saint Germain'in Uruguaylı  oyuncusu Cavani de 62 maçta 53 gol kaydetti.
Shearer'ın rekorunu kırdı
Kane, Premier Lig'de bir takvim yılı içinde en fazla skor üreten  futbolcu olarak tarihe geçti. Premier Lig'de bu yıl 39 gol atan Kane, 1995 yılını 36 golle kapatarak  rekor kıran Alan Shearer'ı geride bıraktı.
Ligde daha önce Robin van Persie 2011 yılını 35, Thierry Henry 2004  yılını 34, Les Ferdinand 1995 yılını 30, Ruud van Nistelrooy 2003 yılını 30 ve Luis Suarez de 2013 yılını 29 golle tamamlamıştı.
"Hat-trick"e doymadı
2017 yılında toplam 8 kez "hat-trick" yapan Harry Kane, 6 kezle de bir  takvim yılında Premier Lig'de en çok "hat-trick"e imza atan futbolcu olarak  tarihe geçti.
24 yaşındaki futbolcu, West Bromwich Albion, Stoke City, Leicester  City, Hull City, Fulham, Burnley ve Southampton'ın yanı sıra UEFA Şampiyonlar  Ligi'nde APOEL Nicosia filelerini üç kez havalandırdı.
Barcelona forması giyen Messi, ligdeki Espanyol ve Eibar, Real  Madrid'in Portekizli yıldızı Ronaldo da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Atletico Madrid maçlarında olmak üzere 2'şer "hat-trick" yaptı.
"Devler Ligi"nde Tottenham ile son 16 turunu gören Kane, APOEL Nicosia  maçında attığı üç golle Andrew Cole, Mike Newell, Michael Owen, Wayne Rooney,  Alan Shearer ve Danny Welbeck'in ardından Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan 7.  farklı İngiliz futbolcu unvanını elde etmişti.
7 yıllık geleneği bozdu
İngiliz futbolcu, 2010 yılından bu yana Avrupa'nın en golcü futbolcusu  unvanını kimseye bırakmayan Messi ve Ronaldo'yu geride bıraktı.
30 yaşındaki Messi, 2012 yılında 91, 2010 yılında 60, geçen yıl da 59  golle zirvede yer alırken, 32 yaşındaki Ronaldo ise 2013 yılında 69, 2014 yılında  61, 2011 yılında 60 ve 2015 yılında da 57 golle en skorer isim olmuştu.
Eylül ayında attığı 13 golle İngiliz futbolunda bir ay içinde en fazla  skor üreten oyuncu olarak tarihe geçen Kane, bu alanda da Lionel Messi ve  Cristiano Ronaldo'nun rekoruna ortak olmuştu.
Sağ ayağını çalıştırdı
Kulüp ve milli takım düzeyinde 24 farklı rakibe gol atma başarısını  gösteren Kane, 56 golünün 33'ünü sağ ayakla, 17'sini sol ayakla, 6'sını da kafa  vuruşuyla kaydetti.
İlk 15, 15-30, 60-75 ve son 15 dakikada 9'ar kez rakip fileleri sarsan  İngiliz yıldız, 13 golle en çok 46 ile 60. dakikalar arasında gol üretti.
Gollerinin 25'ini iç sahada, 30'unu deplasmanda, 1'ini de tarafsız  sahada atan Kane, beşer kezle en çok Leicester City ve Stoke City ağlarını  sarstı.
Premier Lig takımlarını geride bıraktı
Ligde bu yıl 39 gol atan Kane, 4 takımdan daha fazla skor üretti. 2017 yılında Crystal Palace 37, Burnley 36, Swansea City 35, West  Bromwich Albion da 32 gol attı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Futbol Sahalarının En Golcü Prensi: Harry Kane - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

  • Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi
    23:57 Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Bayern Münih, Arsenal'ı 1-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Mücadelenin tek golü Joshua Kimmich'ten geldi.

  • İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı
    23:24 İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı

    Türk atçılığının önemli mekanlarından biri olan İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda İlkbahar-Yaz yarış sezonu başladı. Sezonun açılışında birçok yarış gerçekleşti ve kazanan safkanlara ödüller takdim edildi. İstanbul'da 17 Kasım'a kadar sürecek olan sezon, çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere toplam 93 yarış gününe ev sahipliği yapacak.

  • Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti
    23:03 Geliboluspor Triatlon Takımı Şampiyonluk Ziyareti

    Geliboluspor Triatlon Takımı, Türkiye şampiyonu olduktan sonra Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Soyuak, sporcuları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.


Advertisement