Futbol: Uluslararası Kardeşlik Kupası - Son Dakika
Spor

Futbol: Uluslararası Kardeşlik Kupası

Futbol: Uluslararası Kardeşlik Kupası

Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Kardeşlik Kupası futbol turnuvası Edirne'de başladı.

16.04.2019 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Kardeşlik Kupası futbol turnuvası Edirne'de başladı.

Trakya Üniversitesinde (TÜ) öğrenim gören uluslararası öğrencilerin oluşturduğu 14 takım turnuvada 2 hafta boyunca mücadele edecek.

Turnuvanın ilk maçında Türkmen öğrenciler ve Batı Trakya'dan gelen öğrencilerin oluşturduğu takımlar arasında oynanan maçı Türkmen öğrencilerin oluşturduğu takım 5-3 kazandı.

Turnuva hakkında

Turnuva hakkında açıklamada bulunan Edirne Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, Edirne'nin 30 milletten göçmenin uyum içinde yaşadığı bir şehir olduğunu belirtti.

Göçmenlere her türlü yardım ve desteği yaptıklarını belirten Aşılıoğlu, "Özellikle TÜ'deki yabancı uyruklu öğrenci sayımız oldukça fazla ve biz bu sayının artması için elimizden geleni yapacağız. İl Göç İdaresi olarak şehrimizde bulunan tüm göçmen aileler ve yabancı uyruklu öğrencilerin yanındayız. Edirne'de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik başlatılan turnuva ile birlikte uyum içerisinde olduğumuzu bir kez daha göstermek istiyoruz. Gençlerin spora daha fazla zaman ayırmalarını destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan da turnuvanın TÜ'de öğrenim gören uluslararası öğrenciler arasındaki kardeşlik bağlarını artıracağını dile getirdi.

Edirne'de 3 binden fazla uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü anımsatan Çalışkan, "Amacımız TÜ'de öğrenim gören öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlamak. Bu kapsamda Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü ile birlikte güzel bir turnuva düzenliyoruz. Burada hem farklı ülkelerden öğrenciler birbirleriyle kaynaşacak hem de turnuvanın isminden yola çıkarak bir kardeşlik bağı kuracaklar. Turnuvaya 14 takım katılıyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Uluslararası Kardeşlik Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement