Futbol Zirvesi" - Son Dakika
Spor

Futbol Zirvesi"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "UEFA'nın fair-play kriterlerine uyum sağlayabilmemiz için önce Türkiye'de süzgeçten geçmemiz lazım" dedi.

28.01.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "UEFA'nın fair-play kriterlerine uyum sağlayabilmemiz için önce Türkiye'de süzgeçten geçmemiz lazım" dedi. Özbek ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell'in ana sponsorluğunda Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen "Futbol Zirvesi"ne katıldı.

Özbek ve Orman, Premier Lig Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Nic Coward'ın yönettiği, Chelsea ve Manchester United'ın eski Üst Yöneticisi (CEO) Peter Kenyon ile Borussia Mönchengladbach Kulübü Başkanı Rolf Königs'in de yer aldığı oturumda, açıklamalarda bulundu.

UEFA'nın sisteminin içinde kalmak gerektiğini anlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek, kurulması için çalışmalar süren Süper Lig AŞ'nin önemine dikkati çekerek, "Sorunlar daha önceden tespit edilmeli. Kendi içinde hallolmalı. Başkalarının Türk futbolunun yanlışlarını tespit etmesine müsaade etmememiz lazım. Süper Lig AŞ'nin sonsuz faydalarından bir tanesi bu. UEFA'nın fair-play kriterlerine uyum sağlayabilmemiz için önce Türkiye'de süzgeçten geçmemiz lazım. Bunun lokal olarak kontrol edilip tedbir alınması lazım" diye konuştu.

Süper Lig AŞ ile kulüplerin gelirlerinin artacağına işaret eden Özbek, "Türkiye'de futbol ekonomisinin, dünyadaki büyümeye ayak uyduracak şekilde gelişmesi, oluşturulacak fonların Avrupa'yla kıyaslanacak ölçüde olması lazım. Uluslararası boyutta UEFA'da büyük yarış veriyoruz. Lütfen dikkat edin, rakamlara bakın, sıkletlerimiz aynı mı? Bence değil. Ben Premier Lig takımıyla aynı gruba düştüğümde, ağır sıkletle tüy sıklet sporcunun kavgası gibi duruyor, gelirler itibarıyla. Süper Lig AŞ ile kulüplerin finansal pastası büyüyecek" ifadelerini kullandı.

Orman: "Ortaklaşa büyüyeceğiz"

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman, Dursun Özbek'le aynı düşündüğünü aktararak, kulüplerin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Orman, futbolu güzelleştirdikleri takdirde futbol ekonomisinin de büyüyeceğini ifade ederek, "Bir kulübün büyümesiyle hiçbir şey elde edilemeyecek. 18 Süper Lig kulübü ortaklaşa büyürse bir yere gelebiliriz. Örneğin, Rizespor, Kayserispor büyüdüğünde Beşiktaş da büyüyecektir ve hep beraber bir yere geleceğiz. Diğer kulüplerimizin gelirlerini de artırmamız lazım" diye konuştu.

Orman, spor adamı olmanın, futbolu büyütmeyi bilmekten geçtiğini kaydederek, "Onun için Dursun Bey (Özbek) gibi bir zihniyetle rekabet etmekten büyük bir keyif alıyorum" ifadesini kullandı.

Özbek, Orman'ın sözlerine, "Ben de değerli başkanım için aynı şeyleri söylüyorum. Tarzınızı çok beğeniyorum" şeklinde karşılık verdi.

Öte yandan zirvede diğer bir oturumda, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Nic Coward, La Liga Görsel ve İşitsel Alan Direktörü Melcior Soler ve Uluslararası Spor Hukuku Uzmanı Juan de Dios Crespo Perez konuşmacı olarak yer aldı. Gümüşdağ, yayın ihalesinde Kulüpler Birliğinin kendi haklarıyla ilgili kısmı düzenlemek için Türkiye Futbol Federasyonu ile anlaştıklarını söyledi.

Futbol Zirvesi, yayıncılık konusunda yapılacak oturumlarla sona erecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement