Futbolcu Babaların Çocuklarıyla Geçirdikleri En Yakın Anlar - Son Dakika
Güncel

Futbolcu Babaların Çocuklarıyla Geçirdikleri En Yakın Anlar

Farklı kültürden babaları çocuklarıyla görüntüleyen ve Göztepe Spor Kulübü futbolcularından Yasin Öztekin, Andre Castro ve Kadu ile Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'in çocuklarıyla çektirdikleri fotoğraflarla renklenen sergi, "Baba, Çocukluğumu Benimle Paylaş" sloganıyla hayat buluyor.

08.12.2018 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Enstitüsü'nün geliştirip tasarladığı ve İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bävman'ın dünya çapında beğeni toplayan, babaların çocukların bakımı ve eğitiminde üstlendikleri role ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan "İsveçli Babalar" sergisi İsveç Konsolosluğu ve Göztepe Spor Kulübü işbirliğiyle düzenleniyor.

İsveç Konsolosluğu ile Türkiye'nin önde gelen spor kulüplerinden Göztepe Spor Kulübü işbirliğine giderek, yürekleri ısıtan bir etkinliğe imza attı. İsveçli fotoğraf sanatçısı Johan Bävman'ın dünya çapında beğeni toplayan ve babaların çocukların bakımı ve eğitiminde üstlendikleri role ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlayan "İsveçli Babalar" sergisi, "Baba, Çocukluğumu Benimle Paylaş" sloganıyla, Göztepe Spor Kulübü desteğiyle düzenleniyor.

Farklı kültürlerden gelen babaların, çocuklarıyla olan ilişkilerini ön plana çıkaran karelerden oluşan "İsveçli Babalar" sergisi, Göztepeli futbolcuların çocuklarıyla çekilen fotoğraflarından oluşan seçkiyle zenginleşti. Göztepeli futbolcular Yasin Öztekin, Andre Castro ve Kadu (Ricardo Martins de Arujo) ile Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil'i çocuklarıyla görüntüleyen fotoğraflarla renklenen sergi, futbolcuların çocuklarıyla olan ilişkilerini yansıtırken, gündelik hayatlarında çocuklarıyla geçirdikleri anları belgeliyor. Göztepe Spor Kulübü futbolcularının çocuklarıyla birlikte poz verdikleri, yürekleri ısıtan fotoğraflarını ise Göztepe Spor Kulübü adına gazeteci Burak Hakerler ve fotoğraf sanatçısı Ekrem Anamur çekti.

Sergi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 7-30 Aralık 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Amaç çocukların gelişimini iyileştirmek

Çocuk gelişiminde anneler kadar babaların da önemli bir rol oynadığının altını çizen etkinlik, Türkiye'de babaların, çocukların bakım ve eğitimine daha fazla odaklanmalarını sağlamayı amaçlıyor. AÇEV'in 2017 yılında yayınladığı Türkiye'de İlgili Babalık ve Belirleyicileri Raporu'na göre, ülkemizde babaların %30'u çocuklarıyla geçirebilecekleri daha fazla alan, %21'i ise çalışma saatlerinin çocuklarına vakit ayırabilecekleri şekilde düzenlenmesini istiyor. Araştırmaya göre Türkiye'de babaların %45'i çocuklarının okul etkinliklerine hiç katılmazken, %97'si çocuklarının eğitimine katılmıyor.

Babalar çocuk eğitiminde etkin olmalı

Serginin açılış resepsiyonu ise 6 Aralık 2018 tarihinde sergi alanında gerçekleşti. Resepsiyonda çocuklarıyla fotoğraflanan Göztepe Spor Kulübü futbolcularının yanı sıra, İsveç Başkonsolosu Therese Hydén, Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, Göztepe Spor Kulübü Teknik Direktörü Bayram Bektaş ve Göztepeli oyuncular Wallace Reis ile Beto (António Alberto Bastos Pimparel) hazır bulundu.

Açılış sırasında bir konuşma yapan İsveç Başkonsolosu Therese Hydén, projenin geçmişine ilişkin bilgiler verdi. Çocukların gelişiminde tüm ebeveynlerin aynı sorumluluğu paylaştıklarını hatırlatan Hyden, babaların da anneler kadar çocukların eğitiminde etkin olmaları gerektiğini ifade etti. Hyden, "Çocukların bakımı ve eğitiminde babaların da erkekler kadar çaba göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Babalar çocuklarıyla kaliteli zaman geçirerek onlarla biraz daha fazla birlikte olsun, annelerin yükünü alsınlar istiyoruz. Göztepe Spor Kulübü futbolcularının da son derece yoğun bir çalışma tempoları var. Ancak bu tempoya rağmen çocuklarına zaman ayırıp onlarla yakından ilgileniyorlar. Bu konunun önemine atıfta bulunan fotoğraf sergimize katkılarından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Projenin taşıdığı önem ve gerçekleştirdikleri işbirliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise, Türkiye'nin en eski ve prestijli takımlarından biri olan Göztepe SK'nın taraftarları arasında binlerce baba olduğunu ve bu kitle tarafından yakından takip edildiklerini vurgulayarak, Göztepe Spor Kulübü futbolcularının tüm bu izleyici kitlesi için önemli bir rol model olduklarının altını çizdi. Sepil, "Babaları çocuklarının bakımı ve eğitimiyle daha yakından ilgilenmeye çağıran böylesine önemli bir projede futbolcularımızla birlikte bizzat yer almaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Çocuklarımızla bu projeye katılarak önemli bir mesaj verdiğimize inanıyoruz. Bizi bu güzel serginin bir parçası yapan İsveç Konsolosluğu'na da teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Açılış resepsiyonunda misafirlere seslenen Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya da, böyle anlamlı bir projede yer almaktan hem Göztepe Spor Kulübü hem de İzmirliler olarak büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Papatya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göztepe Spor Kulübü olarak aslında buradaki nüfusumuz, çalışmalarımız ve etkimiz anlamında İzmir'in en büyük sivil toplum kuruluşu sayılırız. Dolayısıyla bu gibi projelerin aktarılmasında kendimizi sorumlu görüyor, sosyal sorumluluk bilinciyle bu projede yer alıyoruz. Göztepeli taraftar babalarımızın mesajımızı alacaklarına da gönülden inanıyoruz."

Sergi için çocuklarıyla poz veren Göztepe Spor Kulübü futbolcularından Kadu (Ricardo Martins de Arujo) da resepsiyonda bir konuşma yaparak duygularını paylaştı. Kadu, "Ailem ve çocuklarım benim için çok kıymetli. Antrenmanlarım ve maçlarım ne denli yoğun olursa olsun her fırsatta çocuklarımla vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Yalnızca eğitimlerinde ve bakımlarında değil, ebeveyn olarak bana ihtiyaç duydukları her anı onlarla paylaşmaya, neşeli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu kapsamda çocuklarımla sergi için poz vermekten büyük keyif aldım. Çekilen kareler ailemiz için de hoş bir anı oldu" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Futbolcu Babaların Çocuklarıyla Geçirdikleri En Yakın Anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement