Futbolcu Gökhan Töre'nin Yaralanmasına İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Futbolcu Gökhan Töre'nin Yaralanmasına İlişkin Dava

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve arkadaşlarının Şişli'deki bir barda tavandan seken kurşunlarla yaralanmasına ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık Korhan Bahadır'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" ile "kasten yaralama" suçlarından toplam 48 yıla kadar, sanık Hasan Kutlu'nun ise "yalan tanıklık" suçundan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

08.12.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre ve arkadaşlarının Şişli'deki bir barda tavandan seken kurşunlarla yaralanmasına ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanık Korhan Bahadır'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" ile "kasten yaralama" suçlarından toplam 48 yıla kadar, sanık Hasan Kutlu'nun ise "yalan tanıklık" suçundan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya başka suçtan hükümlü sanık Bahadır ve sanık avukatları katıldı. Sanık Kutlu ve mağdur Töre ise duruşmaya gelmedi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya, duruşmada, esasa ilişkin mütalaasını, hazır olduğunu belirterek mahkemeye sundu.

Mütalaada, kapalı bir mekanda tabancayla ateş edilmesi sonucu Burkay İsen ile Mahir Arslan'ın hafif şekilde yaralandığı, mağdurlardan Hüseyin Kanat ve Kadircan İpekçi'nin omuzlarından, Taner Yalçın'ın ise elinden ve Beşiktaşlı futbolcu Töre'nin ise seken kurşun sonucunda boynundan yaralandığı belirtildi.

Savcı Kaya, güvenlik kamerası kayıtlarından kimliği tespit edilen sanık Bahadır'ın uzun süre yakalanamadığını ifade etti.

Sanık Bahadır hakkında 2 kişiye yönelik "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar ve "kasten yaralama" suçundan 6 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edilen mütalaada, sanık Kutlu hakkında da "yalan tanıklık" suçundan 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mütalaanın açıklanmasının ardından sanık avukatları, mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti de sanık avukatlarına süre vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 21 Nisan 2014'te saat 05.40 sıralarında Şişli'deki bir barda bulunan sanık Korhan Bahadır'ın, kimliği belirlenemeyen bazı kişilerle anlaşılmayan nedenle tartıştığı ve mekan içinde havaya 2 el ateş ettiği belirtildi.

Bu sırada aynı mekanda sanıkla herhangi bir ilişkileri olmayan mağdurlar Gökhan Töre, Taner Yalçın, Mahir Arslan, Hüseyin Kanat, Burkay İsen ve Kadircan İpekçi'nin de bulunduğu kaydedilen iddianamede, mağdurların tavandan parçalanıp seken mermi çekirdeğinden yaralandıkları aktarıldı.

İddianamede sanık Bahadır hakkında "olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianameyi kabul eden İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi, eylemin "olası kasıtla yaralama" suçunu değil, "olası kasıtla öldürmeye teşebbüs" suçunu oluşturma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Futbolcu Gökhan Töre'nin Yaralanmasına İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement