Futbolcuların Fotoğrafını Çektiği İçin Dövülen Çocuk: Beni Soyup Şişeye Oturtmaya Çalıştılar - Son Dakika
Güncel

Futbolcuların Fotoğrafını Çektiği İçin Dövülen Çocuk: Beni Soyup Şişeye Oturtmaya Çalıştılar

Amedsporlu futbolcuların, izinsiz fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle darp ettiği garson, "Beni arabayla dağa götürüp soyunmamı, şişeye oturmamı istediler." dedi.

20.04.2018 11:57  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da kafede oturan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 3 futbolcusunun fotoğrafını gizlice çeken garson O.D. ve fotoğrafı sosyal medyadan futbolculara gönderen kuzeni Ş.E.'nin, kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. tarafından dövülmesine ilişkin davaya devam edildi. Mağdur çocuklardan O.D., tutuksuz sanıkların kendilerini döverken, kamerayla çekim yaptığını belirterek, "Tenha araziye götürdüler, silahla tehdit ettiler" dedi.

SOYUP ŞİŞEYE OTURTMAYA ÇALIŞTILAR

İddianameye göre, Kayapınar ilçesinde, garson olarak çalıştığı kafede O.D. (17), 24 Aralık 2016 tarihinde, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün A.G., E.B. ve L.T. isimli futbolcularının gizlice fotoğrafını çekip, kuzeni Ş.E.'ye (16) gönderdi. Ş.E., fotoğrafı sosyal medyadan mesajla futbolculara gönderdi. Bunun üzerine 3 futbolcu, kafe sahibi C.S.'yi çağırıp, şikayetini dile getirdi. Olaya sinirlenen C.S., arkadaşı A.T.'yi de yanına alarak, garson O.D.'yi otomobile zorla bindirip, kuzeni Ş.E.'nin evinin önüne gitti. Kuzeninin çağırması üzerine aşağı inen Ş.E. de araca zorla bindirildi. Kafe sahibi ve arkadaşı, yol boyunca dövdükleri çocukları boş araziye götürdü. Çocukları tekmeleyip, yumrukladığı ve taşlarla dövdüğü belirtilen C.S. ile A.T.'nin, O.D. ve Ş.E.'den soyunup, şişeye oturmalarını istediği ileri sürüldü. Çocukların, kıyafetlerini çıkarıp, karanlık havada şişeye oturmuş gibi yaptığı kaydedildi. C.S. ve A.T.'nin, çocukların bu halde fotoğrafını çektiğini belirten savcı, şüphelilerin O.D. ve Ş.E.'yi bir süre daha döverek, kafeye getirdiğini ve futbolcularla yüzleştirdikten sonra bıraktığını kaydetti.

İddianamede, kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. hakkında, 5,5 yıldan 19,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, şühelileri azmettirdiği iddia edilen 3 futbolcu hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

GÖREV UYUŞMAZLIĞINI İSTİNAF MAHKEMESİ ÇÖZDÜ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuksuz sanıklar C.S. ve A.T., Diyarbakır 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. İlk duruşmada 'şişeye oturtma' girişiminin cinsel istismar olabileceğini belirten mahkeme heyeti, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karşı görevsizlik kararı üzerine dosya, bu kez uyuşmazlığın çözülmesi için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi. İstinaf Mahkemesi'nce de davaya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılmasına karar verildi.

"SADECE DARP ETTİM"

Davanın 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk celsesinde görüşünü açıklayan savcı, sanık C.S.'nin tutuklanmasını istedi. C.S. ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Sadece darp iddiasını kabul ediyorum. 'Hakaret', 'tehdit' ve 'cinsel istismar' suçunu kabul etmiyorum. Araca zorla bindirip, götürmedim. Kesinlikle video kaydı almadık ve şantaj yapmadık. Böyle bir kayıt da yoktur. Kesinlikle şişeye oturtma girişimi olmadı" dedi.

"SİLAHLA TEHDİT ETTİLER"

Davanın son celsesinde, mağdur çocuklardan O.D.'nin ifadesi alındı. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten O.D., "Bizi şişeye oturtmak istediler. Sişe, vücuduma temas etti. Bu sırada kamera kaydı alıyorlardı. Sanık, kendi telefonu ile kaydetmek istedi; yapamayınca benim telefonumu aldı ve kaydetmeye başladı. Sonra bu kayıtları yayınlayacaklarını söylediler. Sanıklardan C.S., beni; diğeri de kuzenimi dövüyordu. Olaydan sonra fotoğrafları sildiklerini söylediler. Beni kafeden aldılar. Ayrıca sok ayki maaşımı de vermeden işten çıkardılar. Önce beni tenha araziye götürdüler. Orada silahla tehdit ettiler" diye konuştu.

Duruşmada söz alan mağdurların avukatı Barış Yavuz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Remzi Atalay, sanıkların tutuklanmasını talep etti. Daha sonra söz alan sanık C.S.'nin avukatı ise "Mağdur, ifade verirken, yönlendirilmiş bir anlatımda bulundu" dedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanmasına yönelik talebi reddederek, duruşmayı erteledi.

Futbolcuların Fotoğrafını Çektiği İçin Dövülen Çocuk: Beni Soyup Şişeye Oturtmaya Çalıştılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbolcuların Fotoğrafını Çektiği İçin Dövülen Çocuk: Beni Soyup Şişeye Oturtmaya Çalıştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Amazon yerlisi: Burnuma kötü kokular geliyor.burda amedsporlu futbulculara kumpas var diye düşünüyorum. Yani çamur at tutmasa izi kalsin misali... 25 56 Yanıtla
  • terkan : kim yapıyor len bu haberleri ayıp ayıp bırakın bu işleri gidin işinize bakın amed spora laf gelsin diye bu tür haberler yapılıyor peki inanan varmı acaba ayıp ya 26 51 Yanıtla
  • Ss: En büyük fetöcü aziz 15 17 Yanıtla
  • mossi: tamamda ne var bunda foto çekilmiş.. len bari düzgün haber yapın komsudan ne duyduysanız yazmış gibisiniz 17 1 Yanıtla
  • terkan : ulan hangi dava bu haberin aslı yok diyorum halaha dava diyor...artı bize medeniyeti siz öğretemesniz cnm komedyenim 8 7
  • dadas: BU ALT KISIMDA YAZAN YORUMLAR KESİN SIZIN YORUMLARINIZ ... öncelikle sen kafecimisin işletmecimi sporcumu yoksa eşkıyaöı bir fotoğraf cekıldı dıye 17 yasında gence bu yapılırmı ? pkk serefsızlerını desteklemeyı bılırsınız ama dımı onlarla foto cekılmede sakınca görmezsınız bir cocuk fotoğraf cektı dıye daga kaldırmak nedır alıskınsınız sız daglarla ısınız size birşey söylüyeyımmı alayınız karakter yoksunu ınsanlarsınız kucukken basınıza ne geldıyse kendı ıcınızdekı duyguları bastırıyorsunuz 14 0 Yanıtla
  • Komedyen: Ulan adam diyorki dava devam ediyor sen diyorsunki kim yapiyor bu haberleri amedmis diyarbakirmis yok antalyaymis alanyaymis farketmez haci biz bu ulkenin evladiyiz dogudaki bir cocugada batidaki bir evladada ne zarar geliyorsa aynen askerde sehit olan evladimiza uzuldugumuz gibi aynen depremde kaybettigimiz evladimiz gibi nasil uzuluyorsak onlara oyle uzuluruz kutuplastirma olaylari 2 0
  • Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem
    14:34 Antalya'da Kaçakçılık Faaliyetlerine Operasyon: 14 Şahsa Adli İşlem

    Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 milyon 515 bin dolu makaron, 8 bin 245 litre sahte alkol, 8 bin 140 adet gümrük kaçağı puro ve daha birçok kaçak mal ele geçirildi. Toplamda 14 şahıs hakkında kaçakçılık suçundan adli işlem yapıldı.

  • Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası
    14:33 Gaziosmanpaşa'da Trafik Kavgasına İdari Para Cezası

    Gaziosmanpaşa'da yaşanan trafik kavgasına karışan minibüs şoförü ve otomobil sürücüsüne toplam 7 bin 129 lira idari para cezası kesildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve olayın 17 Mart'ta Cebeci Caddesi'nde gerçekleştiğini tespit etti. Minibüs şoförüne 6 bin 439 lira ceza uygulanırken, otomobil sürücüsüne ise 690 lira ceza yazıldı.

  • Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı
    14:31 Xiaomi Mix Flip: Özellikleri ve tanıtım tarihi ortaya çıktı

    Xiaomi Mix Flip, katlanabilir telefon pazarında yerini alacak. İçe doğru katlanabilen yapıya sahip olan telefon, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve Adreno 750 grafik birimiyle güçlendirilecek. Mayıs ayında tanıtılması beklenen telefonun fiyatı da uygun olacak.

  • Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı
    14:31 Honor Magic 6 Ultimate Edition Özellikleri ve Fiyatı

    Huawei ile yollarını ayırmasının ardından ABD yaptırımlarına takılmadan çalışmalarını sürdüren Honor, kısa bir süre önce Magic 6 Ultimate Edition modelini tanıttı. Honor Magic 6 Ultimate Edition; 6,8 inç 2800×1280 çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan LTPO OLED panele ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonda kullanılan işlemci Snapdragon 8 Gen 3. 4 nm teknolojisiyle üretilen yonga setinde 1 adet 3.3 GHz ARM Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz ARM Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz ARM Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz ARM Cortex-A520 çekirdekleri mevcut. Modelde 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB depolama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 50 Megapiksel ana, 180 Megapiksel periskop ve 50 Megapiksel ultra geniş açı sensörlerinden oluşan üçlü kamera adasına sahip olan Honor Magic 6 Ultimate Edition, DSLR kalitesinde fotoğraf çekimi imkanı sunuyor. Fiyatı ise 16 GB RAM + 512 GB ROM için $972, 16 GB RAM + 1 TB ROM için $1069 olarak belirlendi.

  • Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir
    14:31 Samsung Galaxy Z Fold 6 için ucuz bir versiyon çıkabilir

    Samsung Galaxy Z Fold 6 modelinin fiyatı hakkında çıkan iddialara göre, daha düşük fiyatlı bir versiyonun da sunulabileceği belirtiliyor. Bu versiyonun, daha düşük seviyede özelliklere sahip olması bekleniyor.

  • Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü
    14:30 Başkan Muhittin Böcek, Akseki'de ulaşım sorununu çözdü

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akseki ziyareti sırasında vatandaşların ulaşım desteği talebini karşılıksız bırakmadı. Uzak mahallelerde oturan vatandaşlar ring seferleri ile ilçe merkezine taşınıyor.

  • Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı
    14:29 Başkan Yılmaz, öğrenci evinde sahur yaptı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gençlere elleriyle sahur sofrası hazırladı. Üniversiteli gençler, Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

  • Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor
    14:27 Çorum Belediyesi Sosyal Tesisinde Su Tasarrufu İçin Gri Su Teknolojisi Kullanılıyor

    Çorum Belediyesi, Meydan Sosyal Tesisinde kurulan Gri Su Tekrar Kullanım Modülü ile su tüketimini yarı yarıya azaltmayı hedefliyor. Lavabo ve banyoda kullanılan atık su, filtre ve mor ışık teknolojisiyle tuvalet temizliğinde kullanılmak üzere arıtılıyor. Deneme sürecinin başarılı olması halinde, 8 sosyal tesise daha bu sistem uygulanacak. Gri su teknolojisiyle su tasarrufu sağlanmasının yanı sıra, AR-GE çalışmalarıyla farklı alanlarda da bu teknolojinin kullanılması planlanıyor.


Advertisement