Futbolda bir stadyum faciası daha - Son Dakika
Güncel

Futbolda bir stadyum faciası daha

Futbolda bir stadyum faciası daha

Futbol stadyumlarında yaşanan facialara bir yenisi daha eklendi.

25.01.2022 18:29  Güncelleme: 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Futbol stadyumlarında yaşanan facialara bir yenisi daha eklendi. Kamerun ile Komorlar arasında oynanan Afrika Uluslar Kupası maçında yaşanan izdihamda sekiz kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı.Kamerun'un başkenti Yaounde'de ev sahibi Kamerun ile Komorlar arasında oynanan Afrika Uluslar Kupası maçında yaşanan izdihamda sekiz kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Kamerun'daki facia, futbol stadyumlarında geçmişte yaşanan trajik olayları da bir kez daha akıllara getirdi.

23 Mayıs 1964: Peru'nun başkenti Lima'daki Ulusal Stadyum'da Peru- Arjantin arasındaki Olimpiyat elemeleri maçında yaşanan izdihamda 320 kişi hayatını kaybederken binden fazla kişi de yaralandı. 20 Ekim 1982: Luzhniki Faciası olarak bilinen olayda ev sahibi Spartak Moskova ve Hollanda temsilcisi Haarlem arasındaki UEFA Kupası maçının sonunda merdivenlerde yaşanan izdihamda çok sayıda insan hayatını kaybetti. Olayda ölen kişi sayısı konusundaki belirsizlik halen sürüyor. Resmi verilere göre, faciada 45'i genç, 66 kişi yaşamını yitirdi. Gerçek sayının çok daha fazla olduğunu bildiren dönemin Sovyet spor gazetesi Sovetski Sports ise 340 kişinin öldüğünü belirtmişti.

10 Mayıs 2001: Gana'nın başkenti Accra'da Hearts of Oaks ve Asante Kotoko ekipleri arasındaki maçta takımlarının aldığı mağlubiyet sonrası taşkınlık yapan Asante Kotoko taraftarlarına yönelik polis müdahalesi sonucu yaşanan izdihamda 126 kişi hayatını kaybetti.

15 Nisan 1989: İngiltere'deki Hillsborough Stadyumu'nda Liverpool ve Nottingham Forest arasında oynanan FA Cup yarı final maçındaki izdihamda 97 Liverpool taraftarı yaşamını yitirdi.

11 Mayıs 1985: İngiltere'de Bradford ve Lincoln City takımları arasındaki maçta ahşap tribünlerde çıkan yangın sonucu 56 kişi hayatını kaybetti.

16 Ekim 1996: Mateo Flores Stadyumu'nda ev sahibi Guatemala ile Kosta Rika arasında oynanan Dünya Kupası Elemeleri maçındaki izdihamda yaklaşık 80 taraftar yaşamını yitirdi.

2 Ocak 1971: İskoçya'da Ibrox Stadyumu'ndaki Rangers- Celtic derbisindeki izdihamda 66 kişi yaşamını yitirdi. Aynı statta 1902 yılında tribün çökmesi nedeniyle de 26 kişi ölmüştü.

1 Şubat 2012: Mısır'daki Port Said Stadyumu'nda El Masri ve El Ahli taraftarları arasındaki kavgada 74 kişi hayatını kaybetti.

17 Şubat 1974: Mısır'ın başkenti Kahire'deki Zamalek Stadyumu'nda Zamalek futbol takımıyla Çek ekibi Dukla Prag arasındaki hazırlık maçında 40 bin kapasiteli stada 80 bin kişinin alınması sonucu yaşanan izdihamda 48 kişi hayatını kaybederken 47 kişi de yaralandı.

11 Nisan 2001: Güney Afrika'da Ellis Park Stadyumu'ndaki Orlando Pirates-Kaizer Chiefs derbisinde yaşanan izdihamda 43 kişi hayatını kaybetti.

13 Ocak 1991: Yine Güney Afrika'daki Oppenheimer Stadyumu'nda oynanan Orlando Pirates-Kaizer Chiefs maçında iki takım taraftarları arasında çıkan kavga esnasında yaşanan izdihamda 40 kişi hayatını kaybetti.

29 Mayıs 1985: Brüksel'deki Heysel Stadyumu'nda Juventus taraftarlarının Liverpool taraftarlarından kaçmaya çalıştığı sırada yaşanan izdihamda 39 kişi yaşamını yitirdi.

5 Mayıs 1992: Korsika'daki Furiani Stadı'nda tribün çökmesi sonucu 18 kişi hayatını kaybederken 2 bin 300'den fazla insan da yaralandı.

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Güncel Futbolda bir stadyum faciası daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.


Advertisement