Futbolda Hakem Gelişim Kampı İstanbul'da Başladı - Son Dakika
Spor

Futbolda Hakem Gelişim Kampı İstanbul'da Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun başlattığı Hakem Gelişim Kampı'nın 13'üncüsü İstanbul'da başladı.

10.03.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) geleceğin hakemlerini şimdiden tespit etmeyi, eğitmeyi, yönlendirmeyi ve gelişim süreçlerinin takibini hedeflediği Hakem Gelişim Kampı'nın 13'üncüsü İstanbul'da başladı.

Kavacık Limak Otel'deki kampa 8 hakem, 16 yardımcı hakemden oluşan toplam 8 trio katılıyor. UEFA'da bu projeyi yöneten UEFA Hakem Komitesi Üyesi David Elleray de MHK'nin davetlisi olarak kampa katıldı. Elleray'in yaptığı "Beden Dili" sunumunun ardından TFF ve MHK'yi bu organizasyondan dolayı kutladığı kaydedildi.

UEFA tarafından da uygulanan programın diğer eğitimlerden farkının fiziksel testlerin, teorik-pratik uygulamaların ve maçlardaki yönetici kimliklerin ayrı ayrı işlenmesinin oluşturduğu bildirildi. Hakemlerin fiziksel, psikolojik, teknik sunumlar ve uygulamalı eğitimi bir arada alacakları, ayrıca İstanbul Süper Amatör Küme maçlarından seçilenleri yönetecekleri belirtildi. Bu maçların kameraya alınacağı ve seçilen görüntülerin analizlerinin, UEFA Talimatları çerçevesince eğitimciler, hakem koçları ve hakemlerle interaktif bir şekilde yapılacağı kaydedildi.

MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan'ın baş eğitimci olarak görev alacağı kampta, Gelecek Beklenen Hakemlerden Sorumlu MHK Üyesi Ünsal Çimen, Yardımcı Hakemlerden Sorumlu MHK Üyesi Turgay Güdü, Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, UEFA Gözlemcisi Murat Ilgaz, Ulusal Eğitimci Fahir Ersoy ve diğer eğitimcilerin yer alacağı belirtildi. Hakem Fiziksel Gelişim Uzmanı Ali Kızılet'in atletik test sorumlusu, İlhami Kaplan, Sürhat Müniroğlu, Aytekin Durmaz ve Mürvet Sezer'in de hakem koçu olarak kampta görev aldıkları ifade edildi.

Kampa katılan 24 hakemin yo-yo atletik testinin yanı sıra kişilik ve liderlik ile İngilizce testinden de geçecekleri bildirildi. Kamp, 14 Mart Cuma günü sona erecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbolda Hakem Gelişim Kampı İstanbul'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement