Futbolda Şike Kumpası" Davası - Son Dakika
Güncel

Futbolda Şike Kumpası" Davası

Futbolda Şike Kumpası" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu gerekçesiyle haklarında 35 yıldan 85'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

23.02.2017 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "Futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu gerekçesiyle haklarında 35 yıldan 85'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 15'i tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, bu dosya ile başka davalardan tutuklu eski İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve gazeteci Mehmet Baransu'nun da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu, 31'i tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanık Tevfik Sami Tınarlı'nın savunmasıyla sürüyor.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 434 sayfalık iddianamede, bir numaralı sanık olarak terör örgütü FETÖ'nün elebaşısı Fetullah Gülen yer alıyor.

Davada, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Trabzon Kulübü Başkanı Sadri Şener, Fenerbahçe Kulübü Yöneticileri Osman Murat Özaydınlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın da aralarında bulunduğu 74 kişi müşteki, eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Teknik Direktör Yılmaz Vural, futbol yorumcusu Sinan Engin, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçeli oyuncu Emanuel Emenike ve eski futbolcu Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 91 kişi de mağdur olarak bulunuyor.

İstenen cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan iddianame kapsamında, Fetullah Gülen'in, "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, haberleşmenin gizliliğini ihlal etme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, resmi belgede sahtecilik, iftira, iftira nedeniyle mağdurun gözaltına alınmasına veya tutuklanmasına neden olma, silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından 35 yıldan 85 yıla kadar hapsi isteniyor.

İddianamede, kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı, kapatılan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, iş adamı Muammer İhsan Kalkavan, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu, İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ve Prof. Dr. Suat Yıldırım, Fetullah Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, gazeteci Mehmet Baransu, eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ve avukat Cemalettin Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 107 sanığın, çeşitli suçlardan 34 yıl ila 85 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Futbolda Şike Kumpası' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.

  • Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı
    14:17 Tokat Polisi Mahsur Kalan Köpeği Kurtardı

    Tokat'ın Güneşli Mahallesi'nde bir inşaattan yükselen köpek havlama sesleri, duyarlı vatandaşların dikkatini çekti. Polis ekipleri, asansör boşluğunda mahsur kalan köpeği zorlu bir operasyonla kurtardı. Olayın görüntüleri sosyal medyada büyük beğeni topladı.

  • Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor
    14:14 Çağdaş Bodrumspor, Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket maçına hazırlanıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 28. haftasında Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket'e konuk olacak Çağdaş Bodrumspor, önemli maç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Genel Menajer Onur Aksoy, takımın bu zorlu süreci birlikte aşacağına inandıklarını ve taraftarların desteğiyle hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

  • Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı
    14:13 Erzurum'da parkta çıkan kavgada 16 yaşındaki çocuk bıçakla yaralandı

    Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir parkta öğrenciler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla omzundan yaralanan 16 yaşındaki C.Y, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olaya karıştığı iddia edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.

  • Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti
    14:13 Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'e forma hediye etti

    Kars 36 Spor Kulübü Başkanı Ali Uçum, beraberindeki yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger'i ziyaret ederek, takımın başarısı için destek istedi. Başkan Uçum, Senger'e Kars 36 Spor'un 36 numaralı formasını hediye etti.

  • Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını
    14:12 Aksaray'da kaçak telefoncuya jandarma baskını

    Aksaray'da kaçak cep telefonu aparatlarını satan bir iş yerine jandarma tarafından düzenlenen operasyonda çok sayıda kaçak ürün ele geçirildi. Operasyon sonucunda 7 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 6 adet akıllı saat, 37 adet cep telefonu şarj aleti, 38 adet kulaklık, 7 adet hoparlör ve 9 adet araç telefon tutacağı bulundu. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti
    14:12 AYM, arabuluculukta katılmayan tarafın yargılama giderinden sorumlu olma hükmünü iptal etti

    Anayasa Mahkemesi (AYM), arabuluculukta ilk toplantıya katılmayan tarafın vekalet ücreti ve yargılama giderinin tamamından sorumlu olacağına ilişkin yasa hükmünü iptal etti. AYM'nin gerekçeli kararında, bu hükmün mülkiyet ve mahkemeye erişim haklarına sınırlama getirdiği ve orantısız bir külfet yüklediği belirtildi.

  • Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı
    14:09 Düzce İtfaiye Müdürlüğü Bayram Tatilinde En Çok Yangın ve Hayvan Kurtarma Vakalarına Çıktı

    Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Ramazan Bayramı tatili boyunca yangın ve hayvan kurtarma vakalarına yoğun bir şekilde müdahale etti. Ekipler, 9 günlük tatil süresince toplamda 42 vakaya çıkış yaparak insanlara ve hayvanlara yardımcı oldu.


Advertisement