Futbolun Efsaneleri Manisa'da Genç Hükümlülerle Maç Yaptı - Son Dakika
Spor

Futbolun Efsaneleri Manisa'da Genç Hükümlülerle Maç Yaptı

- Futbolun efsaneleri Manisa'da genç hükümlülerle maç yaptı Eski milli futbolcular Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, Manisa'da cezaevinde kalan genç hükümlü ve tutuklularla buluştuMANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan "Futbolun Efsaneleri...

08.11.2017 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Futbolun efsaneleri Manisa'da genç hükümlülerle maç yaptı

Eski milli futbolcular Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, Manisa'da cezaevinde kalan genç hükümlü ve tutuklularla buluştu

MANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesinin 6. programı Manisa'da gerçekleştirildi. Programda, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin, genç tutuklu ve hükümlülerle maç yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Adalet Bakanlığı ile birlikte yürütülen "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor" projesinin 6. programı, geçtiğimiz 3 Kasım'da yaklaşık 150 hükümlü ve tutuklu gencin katılımıyla Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapıldı. Gençlerin sosyalleşmesine ve sosyal rehabilitasyonuna katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen programda, aktif futbol hayatına nokta koyan eski milli futbolcular Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Şaş, Hami Mandıralı ve Oğuz Çetin'in katımıyla, gençlerle soru cevap şeklinde bir panel düzenlendi. Avrasya Aşıklar Derneği Başkanı Aşık Zeki Erdali dinletisi ile devam eden program, efsane futbolcular ile gençler arasında oynanan gösteri maçı ile sona erdi. Maçı eski hakemlerden FİFA kokartlı Yunus Yıldırım yönetirken, karşılaşma 7-7 berabere tamamlandı. Maçın ardından tutuklu ve hükümlü gençlere forma ve futbol topu gibi çeşitli hediyeler takdim edildi.

Genç hükümlülerle buluşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu aktaran Hasan Şaş, topluma mal olmuş insanların bu tür sosyal sorumluluk projelerinde yer alması gerektiğini vurguladı. Böyle bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduğunu aktaran Oğuz Çetin, sahada zorlu bir mücadele yaşadıklarını ancak berabere bitirmeyi başardıklarını söyledi. Yenmek veya yenilmenin önemli olmadığını ifade eden Hami Mandıralı ise projeye severek destek verdiklerini belirtti.

Proje, bu yıl 28 Temmuz'da Trabzon E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 18 Ağustos'ta Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 7 Eylül'de Şanlıurfa 1 No'lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, 5 Ekim'de Gaziantep L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 26 Ekim'de ise Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapıldı. Projenin 6. programı ise 3 Kasım'da Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda düzenlendi. "Futbolun Efsaneleri Genç Hükümlülerle Buluşuyor Projesi", 16 Kasım'da Bursa, 23 Kasım'da Bolu, 30 Kasım'da Kahramanmaraş, ve 14 Aralık'ta da Ankara'da yapılarak devam edeceği bildirildi.

Futbolun Efsaneleri Manisa\'da Genç Hükümlülerle Maç Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Futbolun Efsaneleri Manisa'da Genç Hükümlülerle Maç Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement