G20 Genç Girişimciler Fransa'da Buluştu - Son Dakika
Ekonomi

G20 Genç Girişimciler Fransa'da Buluştu

G20 Genç Girişimciler zirvesi Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşti.

03.11.2011 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

G20 Genç Girişimciler zirvesi Fransa'nın Nice kentinde gerçekleşti. Zirvede, ekonomik büyüme, istihdam ve İnovasyon için Girişimciler adres gösterildi.

Türkiye Genç işadamları Birliği(TÜTGİAD)'nden yapılan açıklamaya göre G20 Genç Girişimciler Zirvesi 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Fransa'nın Nice kentinde 20 ülkeden 400 genç girişimcinin katılımıyla gerçekleşti. Nice Belediye Başkanı'nın ev sahipliği yaptığı zirveye, Nobel ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus, Hüsnü Özyeğin, Anand G. Mahindra (Mahindra&Mahindra), Shai Agassi (Better Place) ve Mario Moretti Poligato (GEOX) başta olmak üzere bir çok girişimcinin katıldığı bildirildi. Zirvenin resmi konuğu olarak ise

Akdeniz Genç Girişimciler Federasyonu (MYE)'nin davet edildiği belirtildi.

G20 Genç girişimciler Zirvesi'nden G20 liderlerine "Sürdürülebilir büyüme, İstihdam ve İnovasyon için tek ve kesin çözüm Girişimcilik" mesajı verildiği aktarıldı.

-2012 YILI "TÜRKİYE'DE GİRİŞİMCİLİK YILI" OLMALI-

TÜGİAD International Başkanı Ferda Kertmelioğlu ise kapanış konuşmasında, "200 bin Genç Girişimciyi temsil eden G20 Genç Girişimciler İttifakı olarak G20 Liderleri'ne önerimiz, bir araya gelmeleri, ülkelerindeki Girişimcilik ekosistemini geliştirici ve yeni şirket kuruluşlarını teşvik eden bir aksiyon planını hayata geçirmeleridir" diyerek, G20 Genç Girişimciler İttifakı'nın stratejik ortaklarından olan McKinsey&Company'nin Türkiye dahil G20 nezdinde 1000 Genç Girişimci ile gerçekleştirdiği "Çoğunluğun Gücü" başlıklı araştırma raporuna da değindi.

Kerimoğlu, girişimcilerin rehberlik ve desteklerden çok, girişimcilerin beklentilerine destek veren devlet politikalarına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Hükümete seslenen Kerimoğlu, 2012 yılının "Türkiye'de Girişimcilik yılı" olarak ilan edilmesini de sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi G20 Genç Girişimciler Fransa'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement