Gaffar Okkan'ın Şehit Edilişinin 17. Yılı - Son Dakika
Güncel

Gaffar Okkan'ın Şehit Edilişinin 17. Yılı

Diyarbakır'da "Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı Anma Etkinliği" kapsamında ismi "Ali Gaffar" olan çocuklar ve şehit yakınlarının katılımıyla program düzenlendi.

25.01.2018 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı Anma Etkinliği" kapsamında ismi "Ali Gaffar" olan çocuklar ve şehit yakınlarının katılımıyla program düzenlendi.

Diyarbakır Polisevinde düzenlenen programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, "Ali Gaffar" isimli çocuklar ve aileleri ile şehit yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, şehit polisler için Yasin suresi, Zeytin Dalı Harekatı için Fetih süresi okundu.

Ersoy, programda yaptığı konuşmada, 40 yılı yakın süredir terörle mücadele edildiğini, 15 Temmuz darbe girişiminin bu mücadelenin yakın zamanlardaki örnekleri olduğunu belirterek, Türkiye'yi Suriyeleştirmek isteyenlerin hainlikte, zalimlikte, alçaklıkta ve ihanette nasıl birleşebildiklerini gördüklerini söyledi.

Mücadelenin hala devam ettiğine işaret eden Ersoy, "Millet olarak 16 Temmuz sabahından itibaren daha güçlü bir şekilde biliyor ve inanıyoruz ki terörün, terörizmin ve ihanetin ne dini, ne etnik yapısı var. Hepsinin tek bir ortak hedefi var. FETÖ, PKK, DEAŞ, YPG ve DHKP-C'nin birbirinden farkı yok. Her birinin tek bir derdi var. Ortak vatanımızı, Suriyelileştirebilmek, Iraklılaştırabilmek, Filistinli mazlumların düştüğü duruma düşürebilmek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin insanlarının ferasetiyle bunlara izin verilmediğini aktaran Ersoy, şunları belirtti:

"Birlik beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece Eşref Bitlis'inden başlayarak Gaffar Okkan'ına kadar Fethi Sekin'inden Ömer Halisdemir'ine kadar nice kahramanlar çıkacak. Nice şanlı destanlar yazılacak. Ama bir şeyi mutlaka başaracağız. Biz Hakkari'sinden Edirne'sine, Muğla'sından Kars'ına kadar bu toprakların üzerinde birlik, beraberlik, kardeşlik içinde birbirimize sarılarak yaşayacağız. Son ferdimiz şehit olana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu toprakların altında Diyarbakırlı, Sinoplu birlikte yaşayacağız."

Vali Güzeloğlu, şehit Emniyet Müdürü Okkan'ın, milleti ve devleti için Diyarbakır'da bir gönül insan olarak görevini yürüttüğünü söyledi.

"Diyarbakır sokaklarında o adı, o heyecanı yaşayan ve yaşatan yüzlerce, binlerce Ali Gaffar Okkan'lar var. Bu da en güzel şekilde gösteriyor ki millet, şehadete eren kahramanlarını sahiplenmiş, onunla bütünleşmiş, gönül dünyasında onları ölümsüz kılmıştır." sözlerine yer veren Güzeloğlu, Ali Gaffar Okkan ile silah arkadaşlarını, "Zeytin Dalı Harekatı"nda ve vatan uğruna şehit düşen tüm kahramanları unutturmayacaklarını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Aslan da Okkan'ın devletle halk bütünleşmesi için çaba sarf ettiğini, yaptığı hizmetleri çok iyi bilen, gören Diyarbakır halkının kendisine sevgisinin ve saygısının hiçbir zaman bitmediğini belirtti.

Aslan, "Şer odaklarının bu hain yapının temsilcileri, Diyarbakır halkına sokağa çıkmaları ve şiddet kullanmaları yönünde çağlarda buluyorlardı. Diyarbakır halkı sokağa çıkmayarak devletinin ve milletinin yanında olduğunu özellikle göstermiştir. Bizimle birlikte omuz omuza ve sırt sırtadırlar." dedi.

Şehit emniyet müdürünün adını taşıyan çocuklardan Ali Gaffar Aslan (17), ismiyle gurur duyduğunu belirterek, "Halk tarafından sevilen herkesin örnek alacağı bir insan olduğunu gördüm. Şu anki hedefim öğretmen olmak ve Gaffar Okkan'ı yeni nesillere anlatmak." diye konuştu.

Gaffar Okkan Fidan (17), ailesinin kendisine farklı bir isim vermek isterken Okkan'ın şehit edilmesinin ardından fikir değiştirdiğini dile getirdi.

Fidan, "Bu ismi taşımaktan gurur duyuyorum. Polis olmayı düşünüyorum. Hedefim emniyet müdürü olmak. Gaffar Okkan çok iyi bir insanmış. Gaffar Okkan gibi halkla içi içe olacağım." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Gaffar Aslan ise babasının, Okkan'ı herkese adil ve eşit şekilde davrandığı, Diyarbakırspor'a destek verdiği için çok sevdiğini dile getirerek, "Babam, adımı da Ali Gaffar koymuş. Ben adımla çok gurur duyuyorum. Böyle bir şahsiyetin adının bana verilmesi beni çok gururlandırıyor. İleride ben de onun gibi emniyet müdürü olmayı düşünüyorum. Ali Gaffar Okkan burada olduğu sürece herkese iyi davranmaya çalışmış, herkesle arkadaş gibi olmuş. Ben de onu örnek alacağım." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaffar Okkan'ın Şehit Edilişinin 17. Yılı - Son Dakika


Advertisement