Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı

Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen ve şehadetinin 17. yıl dönümü olan Ali Gaffar Okkan, Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreninde gözyaşları ile anıldı.

24.01.2018 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı saldırı sonucu 5 polis memuruyla birlikte şehit edilen ve şehadetinin 17. yıl dönümü olan Ali Gaffar Okkan, Hendek ilçesindeki mezarı başında anma töreninde gözyaşları ile anıldı.

Hendek Belediye Mezarlığında gerçekleşen anma törenine; Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, dönemin Diyarbakır Valisi Cemil Serhatlı, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Cengiz Yiğit, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Ali Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin, ablası Sebahat Arslan ve Gülsüm Özgen, gaziler, polis memurları, ve çok sayıda seveni katıldı.

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, eşinin mezarına kızıyla birlikte aile bireylerini temsilen 5 karanfil bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın özgeçmişi okundu. Törende ilk konuşmayı yapan Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, Ali Gaffar Okkan'ın 17'inci ölüm yıldönümünde bu kadar insanın mezarı başında anma törenine katılmasının Ali Gaffar Okkan'ın ne kadar sevilen ve gönüllerde yer eden bir insan olduğuna dair en önemli gösterge olduğunu söyledi. Kavakçı, "Bundan 17 yıl önce 2001'de 5 silah arkadaşıyla birlikte hain bir saldırı sonucu şehit olan Hendek'imizin evladı, değerli büyüğümüz şehit Ali Gaffar Okkan'ı anmak için toplandık. Şehir dışından ilçemize gelen şehit müdürümüzün dostlarına ve şehidimizin her zaman kalbinde dolaşan Hendek'lilere hoş geldiniz diyorum. Ülkemiz vatan ve bayrak uğruna birçok şehitler vermiştir, ilçemiz de tıpkı Gaffar Okkan gibi şehitler vermiştir vatanımızın bekası için her durumda silahlı kuvvetlerimiz ellerinden gelen mücadeleyi yapmaktadırlar. Tıpkı şu anda Zeytin Dalı operasyonu gibi şanlı ordumuz ülkemizin bekası için Afrin'de yeni bir desten yazmaktadır. Burada şehit olan askerlerimize rabbimden rahmet diliyorum" dedi.

"Büyük izler bıraktı"

Daha sonrasında Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Başkanı İsmail Çalışkan yaptığı konuşmada, "Ağabeyimizdi, kendisi tüm çalıştığı kadrolarda asayişi sağlamak için, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlama konusunda büyük izler bırakmıştır. Vatandaşla devamlı iç içe olmuş, takdirini kazanmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, birlikte şehit olan kardeşlerimizin de ruhları şad olsun" diye konuştu.

"Halkla abi-kardeş ilişkisine giren kaliteli bir müdürdü"

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, "Şehit bir tanede olsa bin tane de olsa kayıp ve daimi üzüntü kaynağı. Ama bu memlekette birkaç nesil öteye gidildiği zaman ailesinde, sülalesinde şehit olmayan kimse de yok. Benim öz dedem şehit Çanakkale'de şehit olmuş. Babam, babasını hiç görmemiş annesinin karnındaymış. Gaffar Okkan müdürümüz ile beraber çalışmadık ama uyguladığı yöntem ve çalışmalar Türkiye'ye örnek olan yöntem ve çalışmalardır. Bütün bu emniyet ve asayiş işlemlerini yürütürken halkı yanına almak, halktan kuvvet ve destek almak son derece önemli. Halka kaynaşmak önemli, onlarla abi kardeş ilişkisine giren çok kaliteli bir müdürdü. Bu sayede Diyarbakır'da terörle mücadelede halkın desteği ile çok büyük mesafeler almıştı. Halk devletinin yanındaydı, işte bundan hoşlanmayan orada rahat ve huzuru istemeyen teröristler hain bir pusu ve kalleşçe şehit ettiler. Şuanda savaştayız inşallah oradan başka acı haberler gelmez ve güvenlik güçlerimiz bu terör tayfasının kökünü kazır, bütün Dünya'ya rağmen onu temenni ediyoruz ve bekliyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu. Okunan Kuran-ı Kerim esnasında Gaffar Okkan'ın ablası Sebahat Arslan gözyaşlarına hakim olamadı. Yapılan dualar sonrasında başta yakınları olmak üzere çok sayıda katılımcı Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın mezarına karanfil bırakmasının ardından program sona erdi.

(Burak Can Tokyürek - Kadir Kazın/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaffar Okkan Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    06:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.


Advertisement