Gagauzya'da Altındağ Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Gagauzya'da Altındağ Rüzgarı

Gagauzya\'da Altındağ Rüzgarı

Altındağ Belediyesi tarafından, Gagauz Türkleri’nin yaşadığı Gagauzya Özerk Yeri’ne kazandırılan yatırımların açılışları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle gerçekleştirildi.

18.10.2018 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altındağ Belediyesi tarafından, Gagauz Türkleri'nin yaşadığı Gagauzya Özerk Yeri'ne kazandırılan yatırımların açılışları, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle gerçekleştirildi. Açılış töreninde Altındağ rüzgarları esti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılış töreninde yer alan Başkan Tiryaki, açılışı yapılan yatırımların her iki ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

Gagauzya'da büyük coşku yaşandı

Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile birlikte, Gagauzya Özerk Yeri'nin başkenti Komrat'a gelen Başkan Veysel Tiryaki ve Türk heyeti, yol boyunca ellerinde Türk bayrakları taşıyan Gagauzya halkı ve Gagauzya Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah tarafından coşkuyla karşılandı. Ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16 yıldır başbakanlık ve cumhurbaşkanlığım döneminde bir hasretim vardı. Gagauzya Özerk Yeri Başkanı ve siz soydaşlarımızla hasbihal etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz." dedi.

Açılışı Cumhurbaşkanımız gerçekleştirdi

Ortak basın toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Tiryaki ve heyet üyeleri, Altındağ Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen kültür merkezinin açılış kurdelasını kesti.

"Geniş bir heyetle buradayım. Bakan arkadaşlarım burada. Gaziantep Belediye Başkanım, Altındağ Belediye Başkanım burada... Bunun yanında TİKA gibi birçok kurum başkanımız burada. Kurumlarımızın da Gagauzya'da yaptıkları yatırımlar var ve bundan sonra da bunlar devam edecek. Onları da süratle sizlere inşallah hediye edeceğiz. Gösterdiğiniz ilgiye, şahsım, milletim adına çok teşekkür ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gagauz Özerk Yeri halkına yatırımların devam edeceği müjdesini verdi.

Gençlik Merkezi'nin açılışı Emine Erdoğan tarafından gerçekleştirildi

Aynı dakikalarda Altındağ Belediyesi tarafından yapılan Gençlik Merkezi'nin açılışı ise, Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğan hanımefendi tarafından gerçekleştirildi. Gagauzya Özerk yeri halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olduğu gibi, Emine Erdoğan hanımefendiye de büyük ilgi gösterdi.

"Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim."

Gagauzya Özerk Yeri'ne gençler için bir kültür merkezi, yaşlılar için bir huzurevi yaptıklarını, bir kültür merkezinin de restorasyonunu üstlendiklerini ifade eden Veysel Tiryaki, "Kısa sürede tamamlanan yatırımlarımızın açılışlarının Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve değerli eşleri tarafından yapılmasından büyük mutluluk duyuyorum. Aramızda yaklaşık 1700 km'lik bir mesafe var. Ama görüyoruz ki, Gagavuz Türkleri ile kalplerimiz bir... 3 bin metrekare büyüklüğündeki kültür merkezi, 1200 metrekare büyüklüğündeki huzurevi ve restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz kültür merkezinin, aramızdaki dostluğu baki kılacağına inanıyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gagauzya'da Altındağ Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement