Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı Sapanca'da - Son Dakika
Güncel

Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı Sapanca'da

Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı İrina Vlah, Moldova Ankara Büyükelçisi Dmitriy Kroytor, Gagavuzya Dış İşleri Bakanı Vitaliy Vlah, Yatırım Bakanı İvan İvançev, Kazayak Belediye Başkanı Anatoly Uzun, Moldova Milletvekili İvanna Köksal Sapanca Belediyesi'nin misafiri oldu.

28.01.2020 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk dünyası, köklü bir tarih ve kültürel mirasa sahip

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen misafirlerini; Genel Sekreter Mustafa Ak, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve personeli ile birlikte karşıladı ve makamında misafir etti Başkan Özen "Bugün anlamlı bir gün yaşıyoruz. Biliyoruz ki Türk dünyası, köklü bir tarih ve kültürel mirasa sahiptir. Bu miras, binlerce yıldır hala bizlerin birbirini kardeş gibi görmesini sağlayan en önemli unsurdur.Bizler tarihsel bağlarımızı günümüzde de sürdürme gayreti içerisinde birlik ve beraberliklerle daha sağlam hale gelmesi için Türk dünyası ile sağlam adımlar atmaktayız. Gagavuz Kazayağı şehri ile kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde karşılıklı olarak projelerimizi, tecrübelerimizi ve birikimlerimizi inşallah paylaşacağız. Yurt içi ve yurt dışı kardeş belediyelerimiz ile bölgeler arası dostluk ve tecrübe paylaşımına bugün kapı aralıyoruz. İki ülkenin birbirinin derdiyle dertlenmesi, mutluluğuyla mutlu olması, yerel yönetimlerin desteğiyle her kademeye sirayet etmesi inanıyorum ki hepimiz için çok önemli. Ülkemizin dış siyasetine olumlu katkılar vermek için elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmemekteyiz. Bugün de Moldova'nın Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Kazayağı şehri ile kardeş şehir protokolünü imzalayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Dilerim ki, dostluklar kalıcı olur. Sadece kültürel anlamda değil, pek çok konuda, her iki kentin birbirinin ufkunu açacağına inanıyorum. Kardeş belediye protokolümüzün her iki ülkeye hayırlı olmasını diliyor, birliğimiz ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum" dedi.

Türk Dünyası güçlü olsun

Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı İrina Vlah, Türkiye'nin ve Sapanca'nın misafirperverliğinden çok memnun olduğunu dile getirdi Cumhurbaşkanı Vlah "Türk milleti her zaman misafir perver ve geçmişine, kültürüne sahip çıkan bir millet olmuştur. Bizlere göstermiş olduğunuz nazik ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Biz birbirimizi anlıyor ve birbirimizi yakından tanıyoruz. Biz dil ve kan kardeşleriyiz. Biz isteriz ki Türk Dünyası güçlü olsun çünkü Türk Dünyası güçlü olursa Gagavuzya da güçlü olacaktır" şeklinde konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür

Moldova Milletvekili İvanna Köksal, Türkiye'nin Gagavuz'a yapmış olduğu desteklerden söz etti ve Milletvekili Köksal "Gagavuzu tanıyan ve desteklerini her daim esirgemen Türkiye Cumhur Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki yanımızda büyük bir destek var, oda Türkiye. Bu günde benimde doğduğum yer olana Kazayak ve Sapanca Belediyelerinin kardeş belediye olmaları bizleri ayrıca onurlandırmıştır. İnanıyorum ki her iki belediye için önümüzdeki zamanlarda güzel kazanımlar olacaktır" dedi.

Kazayak ve Sapanca Belediyeleri kardeş oldu

Makamda gerçekleşen program Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve Kazayak Belediye Başkanı Anatoly Uzun'un kardeş belediye protokolünün imzalanmasıyla devam etti. İmzaların ardından söz alan Kazayak Belediye Başkanı Anatoly Uzun "Görevimin ilk yılında belediyem için böylesine anlamlı kardeş belediye protokolünde olmaktan çok mutluyum. İnanıyorum ki iki belediye arasında güzel işler olacak, güzel projelere hep birlikte imza atacağız. Sizleri de Gagavuz'da Kazayak'da misafir etmek bizleri onurlandıracaktır" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, kardeş belediyesinin sözde değil gerçek anlamda hayata geçmesi için elinden geleni yapacağını belirtti ve Başkan Özen, program sonunda Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı İrina Vlah' a el yapımı vazo, Yatırım Bakanı İvan İvançev'e, Kazayak Belediye Başkanı Anatoly Uzun'a, Moldova Milletvekili İvanna Köksal'a ise kahve fincanı seti takdim etti. Misafir heyet, Sapanca'nın doğa harikası güzelliklerini yerinde görmek adına ilçe genelinde bir takım ziyaretlerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gagavuz Yeri Cumhurbaşkanı Sapanca'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement