Galatasaray'a Teknik Direktör Dayanmıyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray'a Teknik Direktör Dayanmıyor

Galatasaray\'a Teknik Direktör Dayanmıyor

Galatasaray Futbol Takımı'nda Hırvat çalıştırıcı Igor Tudor ile yolları ayırırken, sarı-kırmızılı ekibin son dönemdeki teknik direktör değişiklikleri dikkati çekiyor.

18.12.2017 22:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süper Lig'de sezon devam ederken Tudor'un görevine son veren sarı-kırmızılı kulüpte bu alandaki istikrarsız görüntü devam etti.

Sarı-kırmızılı takımda, son 4,5 yıllık süreçte 6 farklı çalıştırıcı görev aldı.

Galatasaray'ın, teknik direktör görev süresi anlamında istikrar sağladığı son isimoldu.

Son dönemde istikrar yok

Sarı-kırmızılı kulüp, 5 sezondur teknik direktör anlamında istikrarı yakalayamadı.

Süper Lig'in 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında Fatih Terim yönetiminde mücadele eden Galatasaray, 2013-2014 sezonundan itibaren teknik adam sirkülasyonu yaşamaya başladı.

Ligin 2013-2014 sezonunun ilk bölümünde takımın başında bulunan Fatih Terim'in 24 Eylül 2013'te görevinden ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımda, yaklaşık 4,5 yılda , , , , Jan Olde Riekerink ve Igor Tudor görev aldı.

Terim, başarılarına rağmen koltuğunu koruyamadı

Sarı-kırmızılı ekibin, tarihinin en kötü dönemini geride bıraktığı 2010-2011 sezonunun ardından, 2011-2012 sezonu başında göreve getirilen ve takımı yeniden toparlayan Fatih Terim'in elde ettiği başarılar koltuğunu korumasına yetmedi.

İlk iki sezonunda 2 Süper Lig, 2 TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final gören Terim, dönemin başkanı Ünal Aysal ile yaşadığı sorunlar nedeniyle 2013 yılı eylül ayıda görevden alındı.

Terim'le yaklaşık 2,5 yıl çalışan Galatasaray'da göreve getirilen son 6 teknik adamın görevde kalma ortalaması ise 8 ayın biraz üzerinde oldu.

Mancini 2013-2014 sezonunu tamamladı

Fatih Terim sonrası göreve getirilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, Galatasaray'da kısa süreli görev alabildi.

Sarı-kırmızılı takım, Mancini yönetiminde 2013-2014 sezonunda ligi ikinci sırada tamamlarken, Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa ulaştı. İtalyan teknik adam, sezonun bitmesinin ardından bütçenin azaltılacağının bildirilmesi üzerine görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

Prandelli hayal kırıklığı yaşattı

Roberto Mancini sonrası 2014-2015 sezonunda görev alan 2 teknik adamdan ilki olan Cesare Prandelli, beklentileri karşılayamadı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Mancini'nin takımdan ayrılması sonrası 2014 Dünya Kupası'nda başarısız sonuçlar alan İtalya Milli Takımı'nın teknik direktörü Prandelli ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İtalyan çalıştırıcı Prandelli, sarı-kırmızılı kulüple 2 yıllık mukavele yapmasına rağmen görevinde 145 gün kalabildi.

Alınan sonuçlardan dolayı verilen tepkilere rağmen istifa etmemekte direnen Prandelli, yönetim kurulu kararıyla gönderildi.

Hamzaoğlu, 3 kupaya rağmen tutunamadı Cesare Prandelli'nin ardından 2014 yılı kasım ayının sonunda Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne getirilen Hamza Hamzaoğlu, başarılı bir dönem geçirmesine rağmen görevinde tutunamadı.

Hamzaoğlu, 2014-2015 sezonunu Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla tamamlarken, sonraki sezon öncesi TFF Süper Kupa'nın da kazanılmasını sağladı. Hamza Hamzaoğlu, 2015'in kasım ayında yine yönetim kararıyla görevden alındı.

Ligin 11. haftasında Galatasaray, deplasmanda 'a 4-3 yenilmesine karşın Hamzaoğlu görevine devam ederken, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamaların, yönetimde rahatsızlığa neden olduğu gerekçesiyle sözleşmesi feshedildi.

Denizli beklentileri karşılayamadı

Sarı-kırmızılı ekipte Hamza Hamzaoğlu'nun ardından anlaşmaya varılan tecrübeli teknik adam Mustafa Denizli, beklentileri karşılayamadı.

Göreve 2015 yılı kasım ayında başlayan ve 1,5 yıllık sözleşme imzalanan Denizli, sarı-kırmızılı kulüpteki 3. döneminde ancak 100 gün görev yapabildi.

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme planları yapan Denizli, UEFA ile Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde yaşanan sorunun ciddi noktaya ulaşması üzerine, bu isteğini gerçekleştiremedi.

Kadroya dahil edilenve Ryan Donk'tan istediği verimi alamayan Denizli, 'ın Çin ekibi Beijing Guoan'a transferi sonrası hücum hattında daha da sıkıntılı bir döneme girdi.

Galatasaray'ın Avrupa'da ve ligde üst üste aldığı başarısız sonuçların ardından, Denizli de görevinden istifa etti.

Riekerink geçici başladı, kalıcı oldu

Sarı-kırmızılı ekipte Hamza Hamzaoğlu ve Mustafa Denizli'nin ardından 2015-2016 sezonunda görev alan üçüncü teknik adam Jan Olde Riekerink oldu.

Galatasaray Kulübünde ilk olarak 19 Şubat 2016 tarihinde futbol akademi direktörü sıfatıyla altyapının başına geçen Hollandalı çalıştırıcı, Denizli sonrası mart ayında sürpriz şekilde A takımın başına getirildi.

Başlangıçta sezon sonuna kadar geçici olarak bu görevi üstleneceği açıklanan Riekerink'le 30 Haziran 2016 tarihinde ise 1 yıllık mukavele imzalandı ve sarı-kırmızılı ekip 2016-2017 sezonunda yine Hollandalı teknik adama emanet edildi.

Sarı-kırmızılı ekibin başında Türkiye Kupası ile TFF Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Hollandalı teknik adam, alınan kötü sonuçların ardından 2016-2017 sezonunu tamamlayamadı ve görevden alınan bir başka isim oldu.

Tudor da çare olamadı

Futbolculuk kariyerindeformasıyla önemli başarılar kazanan, Süper Lig'de ise Kardemir 'un başında iyi sonuçlar alarak dikkatleri çeken Hırvat teknik adam Igor Tudor, Galatasaray'ı hedeflerine taşıyamadı.

Kardemir Karabüspor'dan tartışmalı şekilde ayrılarak bu yılın şubat ayında sarı-kırmızılı takımın başına geçen Tudor yönetiminde Galatasaray, 2016-2017'nin ikinci yarısında varlık gösteremezken, kadronun önemli isimlerle güçlendirildiği bu sezonki performansıyla da eleştirilerin hedefi oldu.

Sezonun ilk şokunu, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaekibi Östersunds'a elenerek yaşayan Tudor, Süper Lig'e ilk 8 haftada iyi bir başlangıç yapsa da ardından üst üste 4 deplasman maçının kaybedilmesiyle kredisini tüketti.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, yapılan eleştirilere rağmen uzun süre arkasında durduğu Tudor'un görevine, 16. haftada Evkur Yeni Malatyaspor karşısında alınan 2-1 mağlubiyetin ardından son verdi.

Başkan Özbek'in 4. teknik direktör değişikliği

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, 4. kez teknik direktör değişikliğine gitti.

Sarı-kırmızılı kulüpte 2015 yılı mayıs ayında başkan seçilen ve mevcut çalıştırıcı Hamza Hamzaoğlu ile yola devam eden Özbek, bu teknik adamın görevine son vermesinin ardından Mustafa Denizli ile anlaştı.

Mustafa Denizli'nin kısa süre sonra istifasının ardından Jan Olde Riekerink'le yola devam eden Özbek, Hollandalı teknik adamla da yolları ayırdı.

Riekerink sonrası teknik direktörlük koltuğunu devralan Igor Tudor, Özbek'in görevine son verdiği 4. teknik adam olarak kayıtlara geçti

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray'a Teknik Direktör Dayanmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları
    09:40 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın maçları

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 25, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 31. hafta karşılaşmaları yapılacak. ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde de play-off yarı final maçları oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan programa göre, birçok önemli maçın yer aldığı haftada takımlar mücadele edecek.

  • Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi
    09:40 Dünya devi gözünü kararttı! Arda Güler'in yeni takımı belli gibi

    Real Madrid'de forma giyen milli futbolcumuz Arda Güler'i Bayern Münih'in transfer etmek istediği ve Alman yetkililerinin Arda için sürpriz bir teklif yapabileceği belirtildi.

  • Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada
    09:36 Trabzonspor Süper Lig'de Fair-play Sıralamasında İlk Sırada

    Trendyol Süper Lig'de geride kalan 30. haftada en centilmen takım Trabzonspor oldu. Trabzonspor, 1 kırmızı kart ve 45 sarı kartla ligin en az kart gören takımı oldu. Ayrıca, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz ay en centilmen teknik direktör olarak seçilmişti.

  • Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu
    09:20 Survivor All Star'da eleme heyecanı! Yarışmaya veda eden Aysu gözyaşlarına boğuldu

    Survivor All Star'ın dün akşam yayınlanan bölümünde Merve, Aleyna, Aysu ve Berna arasında yapılan eleme mücadelesinin kaybedeni Aysu oldu. Oyunu geçtiğimiz sene yaşanan deprem felaketinde kaybettiği arkadaşına ithaf eden Aysu, gözyaşlarına boğuldu.

  • 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu
    08:29 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer taraftarlarının katılımıyla dostluk iftarı düzenlendi. Pandemi nedeniyle evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Herkes kendi takımının formasıyla birlikte dostluk sergiledi.

  • Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi
    08:22 Galatasaraylı ve diğer taraftarlar Sındırgı'da toplu iftar yemeği düzenledi

    Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar, Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplu iftar yemeği düzenledi. Yemeğe Galatasaray taraftarlarının yanı sıra diğer takımların taraftarları da katılarak dostluk sergiledi.

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement