Galatasaray Adası'na Cami İsteğine Kadir Topbaş'tan Cevap! - Son Dakika
Spor

Galatasaray Adası'na Cami İsteğine Kadir Topbaş'tan Cevap!

Galatasaray Adası\'na Cami İsteğine Kadir Topbaş\'tan Cevap!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Adası'na camii yapılma konusunda açıklamalarda bulundu.

13.06.2017 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi(İBB) ve Beşiktaş bağımsız meclis üyesi Hüseyin Avni Sihapi'nin Suada'ya cami yapılması önerisinin kamuoyunda Suada'da cami yapılacağı şeklinde anlaşılması üzerine İBB Başkanı Kadir Topbaş'tan açıklama geldi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Bağımsız Meclis üyemiz gündem dışı bir konuşma yapmıştır. Galatasaray adasına cami yapılması gündemimizde olmadığı gibi bir çalışma içinde de değiliz" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE SİPAHİ'NİN CAMİ ÖNERİSİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı ile gündeme gelen Suada'ya cami yapılması önerisinde bulunmuştu.

Sipahi, "Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbul'umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim" diyerek Malezya'daki Kristal Cami ile Sudi Arabistan'daki Yüzen Cami'yi örnek gösteren Sipahi şunları söyledi: "Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca'ya simge haline gelecek bir cami inşa edilmektedir. Ancak boğazın ortasında, Kız Kulesi'nden başka bir simge yapımız yok.

O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz'a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce Boğaz'ın ortasında bulunan Suada'ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim" sözlerini kullanmıştı.

Kaynak: Sporx

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Galatasaray Adası'na Cami İsteğine Kadir Topbaş'tan Cevap! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement