Seyircisiz oynanan derbide G.Saray ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı - Son Dakika
Spor

Seyircisiz oynanan derbide G.Saray ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynanan mücadelede gol sesi de çıkmadı ve derbi 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

15.03.2020 17:53  Güncelleme: 21:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında seyircisiz oynandı.

Ligde haftaya 49 puanla üçüncü sırada giren Galatasaray ile 43 puanla 6. sırada bulunan Beşiktaş, Türk Telekom Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya dünyayı saran koronavirüs tedbirleri kapsamında taraftar alınmadı. Müsabakada her iki kulübün delegasyonu 25'er kişiden oluşurken, protokol tribününde toplamda 50 kişi bulundu.

Basın tribününe 185 gazeteci ve 32 kameramanın akreditasyon yaptırdığı bildirildi. Saha kenarında foto muhabiri olarak ise 45 basın mensubunun isim bildirdiği aktarıldı. Ancak bazı basın mensuplarının akreditasyonunu iptal ettiği öğrenildi.

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

Karşılaşmada koronavirüse yönelik tedbirler alındı.

Belli bölgelerine dezenfektanlar yerleştirilen Türk Telekom Stadı'ndaki görevliler, maske ve eldiven kullandı.

Maç öncesi seremonide ise iki takımın futbolcularından bazıları tokalaşmak ve sarılmak yerine, yumruk ve dirseklerini kullanarak selamlaştı.

Ayrıca dün Türk Telekom Stadı'nın yedek kulübeleri, soyunma odaları ve diğer bölgeler dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilmişti.

DERBİ İKİNCİ KEZ SESSİZ

Galatasaray ile Beşiktaş, ligde ikinci kez seyircisiz bir derbide karşı karşıya geldi.

İki takım arasında 2007-2008 sezonunun 7. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan derbi, sarı-kırmızılı ekibin önceki sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanmıştı.

Rekabet tarihinde ilk kez seyircisiz oynanan söz konusu müsabakayı Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ'TA TEK DEĞİŞİKLİK

Galatasaray'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, geçen haftaki MKE Ankaragücü karşılaşmasına göre derbi mücadelesine takımın tek değişiklikle çıkardı.

Yalçın, MKE Ankaragücü mücadelesinde ilk 11'de oynattığı Jeremain Lens'i yedek soyundururken, derbi maçta Gökhan Gönül'e sağ bekte şans verdi.

Savunma kurgusunda değişiklik yapmayan Yalçın, Gökhan Gönül'ün önünde Tyler Boyd'u görevlendirdi.

SERGEN YALÇIN İLK DERBİSİNE ÇIKTI

Sergen Yalçın, Beşiktaş Teknik Direktörü olarak ilk derbi maçına çıktı.

Futbolculuk kariyerinde defalarca derbi maçlarında sahada bulunan Yalçın, Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasının ardından siyah-beyazlı takımın başına geçmişti.

Ligin 20. haftasında göreve başlayan Sergen Yalçın, Galatasaray derbisi öncesinde takımının başında 6 maçta görev yaptı. Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde 4 galibiyet, birer yenilgi ve beraberlik aldı.

ADEM LJAJIC YİNE YEDEK

Siyah-beyazlı ekipte Adem Ljajic, derbi maçta da yedekler arasında bulundu.

Beşiktaş'ta son olarak Gaziantep FK maçında ilk 11'de sahaya çıkan Ljajic, Medipol Başakşehir ve MKE Ankaragücü karşılaşmalarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Hastalığı nedeniyle Trabzonspor karşılaşmasında yer alamayan Ljajic, Aytemiz Alanyaspor mücadelesinde ise kadroda bulunmasına rağmen süre alamamıştı. Ljajic, geçen hafta MKE Ankaragücü karşısında attığı golün ardından sevinciyle gündeme gelmişti.

Beşiktaş'ta ayrıca Utku Yuvakuran, Enzo Roco, Umut Nayir, Güven Yalçın, Necip Uysal, Rıdvan Yılmaz, Kartal Kayra Yılmaz ve Abdoulay Diaby derbi maçta yedekler arasında yer aldı.

TARAFTARLAR UĞURLADI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı maçın seyircisiz oynanmasına karar verilirken, 100 kadar siyah-beyazlı taraftar uyarılara rağmen takımlarını uğurladı.

Taraftarlar, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde toplanarak teknik heyet ve oyuncuları tezahüratlarla Türk Telekom Stadı'na gönderdi.

Beşiktaşlı futbolcular da ısınmak için sahaya taraftarlara göndermede bulunarak, "Ruhunuz yeter" yazılı pankartla çıktı.

GALATASARAY'DA DA TEK DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, son oynadıkları Demir Grup Sivasspor maçının ilk 11'ine göre tek değişikliğe gitti.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbiye Galatasaray, Fernando Muslera, Mariano Filho, Ryan Donk, Marcao, Marcelo Saracchi, Jean Michael Seri, Mario Lemina, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Henry Onyekuru ve Radamel Falcao 11'i ile çıktı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Okan Kocuk, Şener Özbayraklı, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Yunus Akgün, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Jimmy Durmaz, Florin Andone ve Taylan Antalyalı yer aldı.

Fatih Terim, deplasmanda 2-2 berabere kaldıkları Demir Grup Sivasspor müsabakasında ilk 11'de görev verdiği Ömer Bayram'ı yedeğe çekti. Tecrübeli teknik adam, bu futbolcunun yerine Younes Belhanda'yı görevlendirdi.

ÖMER BAYRAM 16 MAÇ SONRA KESİK YEDİ

Galatasaray'da bu sezon gösterdiği performansla dikkati çeken Ömer Bayram, ligde 16 maçın ardında ilk 11'de forma giyemedi.

Cezası nedeniyle sezonun 9. haftasındaki Beşiktaş derbisinde forma giyemeyen Ömer, sonrasındaki 16 lig müsabakasında ilk 11'de sahaya çıktı.

Tecrübeli futbolcu, bu sezon toplamda 21 lig karşılaşmasında 19 kez ilk 11'de maça başladı.

Belhanda, 2 maç aradan sonra forma giydi.

Sarı-kırmızılı ekibin Faslı orta saha oyuncusu Belhanda, iki maç aradan sonra ligde forma giydi.

Son olarak 23. haftadaki Fenerbahçe derbisinde sahaya çıkan Belhanda, 24. haftadaki Gençlerbirliği mücadelesinde cezası nedeniyle formasını terletemedi.

Ligin 25. haftasındaki Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında kadroda yer alan 30 yaşındaki futbolcu, oyuna girmemişti.

DONK KORKUTTU

Sarı-kırmızılı takımın savunma oyuncusu Ryan Donk, ısınma sırasında sakatlandı.

Tecrübeli futbolcu, maç öncesi ısınma sırasında sol ayağında sorun yaşadı. İlk önce soyunma odasına giden Donk, daha sonra sahaya çıkarak performans antrenörü Yasin Küçük'ün eşliğinde bir süre kendisini denedi.

Hollandalı oyuncu, müsabakaya ilk 11'de başladı.

KOREOGRAFİ İPTAL EDİLDİ

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, derbinin seyircisiz olması nedeniyle hazırladığı koreografiyi hayata geçiremedi.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yılı dolayısıyla bir koreografi hazırladı. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında derbinin seyircisiz oynanması nedeniyle koreografi gerçekleştirilemedi.

İptal edilen koreografinin parçası olan, " Çanakkale Zaferi'nin 105. yılında kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz", "Bir destandır Çanakkale", "Geri dönmeyi düşünmediler Mektebi Sultani şehitleri", "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" ve "Bir vatan kalbinin attığı yer 1915 Çanakkale" yazılı pankartlar tribünde yer aldı.

Ayrıca hakem üçlüsü ve iki takım futbolcuları seremoniye, Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfının hazırlattığı, "Dirilişten kurtuluşa, bir duruştur Çanakkale. 105 yıl önce bizim için duran kalpleri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." yazılı pankartla çıktı.

Seyircisiz oynanan derbide G.Saray ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı

Son Dakika Spor Seyircisiz oynanan derbide G.Saray ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • fenerliyim yemin: haydi cimbom 9 8 Yanıtla fenerliyim yemin: 3-0 cimboommm helal olsun Fatih terim e kaç puan fenerin gerisinde idi 2 4 BJK: Gs sizi iyi korkutmuş fenerli çok yazık 0 0
  • BEŞİKTAŞK: SALDIR BEŞİKTAŞKIM OOOO LEEEEEYYYY 8 7 Yanıtla
  • Ali: Maç berabere 0-0 6 5 Yanıtla
  • HIRİSTO: SEN KİMSİ 0-0 DİYORSUN MAÇ GS NİN OLACAK BEN KİLİSEDE AYİN YAPTIM KUTSADIM MAÇI GS ALACAK HEMDE 3-0 GOLLER ONYEKURU FALKAO 2 ANLADINIZMI 3 6 Yanıtla Kadir: Müslüman ülkesinde salyangoz mu satıyorsun?! Yürrüüüüü.... 2 0 Hasan: Ne saçmalıyorsun ... 1 0 Kolpaçino: Nediyorsun sen değişik 0 0
  • .: Iki tane türk takımı icilerde türk yok ne is 3 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement