Galatasaray-Chelsea Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Galatasaray-Chelsea Maçından Notlar

Galatasaray-Chelsea Maçından Notlar

Teknik direktör Mancini, Semih Kaya'yı yedek soyundurup, ilk 11'de Chedjou'ya yer verdi İlk 11'de 8 yabancıya yer veren İtalyan teknik adam, yedek oyuncuların tamamını ise yerlilerden seçti Galatasaray'ın yıldız ismi Drogba, eski takımına karşı sahada yer aldı Sarı kırmızılı ekibin Juventus'u 1 0 yendiği maçın hava şartlarına göndermede bulunularak, stadın metro çıkışına suni kar makineleri yerleştirildi Karşılaşmayı 50'si yabancı toplam 349 medya mensubu takip ederken, taraftar bölümünden 55 kişilik koltuk basın tribününe dahil edildi İngiliz taraftarlar, tribünde Chelsea formasıyla Drogba'nın dev bir posterini açtılar.

26.02.2014 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Chelsea'yi konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Roberto Mancini, Semih Kaya'yı yedek soyundurdu.

İki gün önce yapılan antrenmanı, ayak bileğine aldığı darbe nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kalan ancak dünkü idmana katılan Semih Kaya, Chelsea maçında Mancini'nin ilk 11'de tercihi olmadı.

Karşılaşmaya Semih Kaya yedekler arasında başlarken, yerine savunmada Chedjou görev aldı.

Öte yandan, Galatasaray TV tarafından ilk açıklanan kadroda Semih Kaya 11'de gösterilirken, daha sonra değişiklik yapılarak Chedjou ilk 11'e dahil edildi.

İlk 11'de 8 yabancı

Galatasaray'ın Chelsea karşısına çıktığı ilk 11'de 8 yabancı oyuncu yer aldı.

Teknik direktör Mancini, ilk 11'de Muslera, Eboue, Chedjou, Telles, Melo, Sneijder, Hajrovic ve Drogba'ya görev verirken, yedek oyuncuların tamamını ise yerli oyunculardan tercih etti.

Drogba eski takımına karşı

Galatasaray'ın yıldız ismi Didier Drogba, eski takımı Chelsea 'ye karşı ilk kez sahada yer aldı.

"Maviler"in kadrosuna 2004-2005 sezonu başında dahil olan ve 8 sezon geçiren Drogba, önce Çin'in Şangay Shenhua ekibine, ardından da Galatasaray'a transfer olurken, efsaneleri arasına girdiği Chelsea'ye karşı bu kez sarı-kırmızılı formayla mücadele verdi.

Drogba, Chelsea formasıyla geçirdiği 8 sezonda, 3 Premier Lig, 4 FA Cup, 2'şer Lig Kupası ve Community Shild şampiyonlukları yaşarken, son sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi kupası sevincini de "Maviler" formasıyla yaşamıştı.

Telles ve Hajrovic "Devler Ligi"nde ilk kez

Sarı-kırmızılı takımın devre arasında kadrosuna dahil ettiği Alex Telles ve İzet Hajrovic, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçlarına çıktılar.

Roberto Mancini'nin ilk 11'de şans verdiği Telles ve Hajrovic, Chelsea karşısında ter dökerek hem kariyerlerinde hem de sarı-kırmızılı formayla "Devler Ligi"ndeki ilk karşılaşmalarını oynama fırsatı buldular.

Hajrovic daha önce UEFA Avrupa Ligi'nde 5 maça çıkarken, Telles ise bu kulvarda da hiç yer almadı.

Mourinho'nun eski öğrencileri sahada

Sarı-kırmızılı ekibin yıldız isimleri Didier Drogba ve Wesley Sneijder, kariyerlerinde Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho ile çalışma fırsatı bulan oyuncular olarak sahada yer aldılar.

Mourinho'nun Chelsea'yle yıldızının parladığı dönemde en etkili silahı Didier Drogba olurken, Portekizli teknik adam, Wesley Sneijder ile de İnter'de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşamayı başarmıştı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı futbolcu Hamit Altıntop da Real Madrid'de bir sezon Mourinho yönetiminde kadroda yer aldı. Hamit, sakatlığı nedeniyle bu sezon çok fazla şans bulamadı.

"Devler Ligi"ndeki 150. maç

Galatasaray, Chelsea karşısında "Devler Ligi"ndeki 150. maçına çıktı.

UEFA tarafından 1955-1956 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla ilk kez düzenlenen ve 1992-1993 sezonundan itibaren ise ismi UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen organizasyonda sarı-kırmızılılar, 149 müsabakayı geride bırakırken, çeyrek finale yükselebilme yolunda büyük bir önem taşıyan Chelsea mücadelesinde 150. maçını oynadı.

"Devler Ligi"nde ilk maçını 1956-1957 sezonunda Rumen ekibi Dinamo Bükreş'e karşı deplasmanda oynayan Galatasaray, bugüne kadar yaptığı 149 maçın 55'ini kazanıp, 36'sını berabere bitirdi ve 58'ini ise yitirdi. Sarı-kırmızılı ekip, rakip ağlara gönderdiği 196 gole karşılık ise kendi kalesinde 218 gole engel olamamıştı.

En tecrübeliler Chelsea'de

Galatasaray-Chelsea maçında "Devler Ligi"nin en tecrübeli isimleri konuk ekibin kadrosuda yer aldı.

Bu karşılaşma öncesi Chelsea'de, Ashley Cole 103, Petr Cech 98, Frank Lampard 97 ve John Terry 92 Şampiyonlar Ligi maçına çıkarken, Galatasaray'da ise Didier Drogba 85, Emmaunel Eboue 64 ve Wesley Sneijder ise 62 "Delver Ligi" maçı oynayarak, en tecrübeli isimler olarak dikkatleri çektiler.

Seremonide işitme engelli çocuklar yer aldı

Galatasaray-Chelsea maçının seremonisine futbolcularla birlikte işitme engelli çocuklar çıktı.

Ford Otosan'ın "Ülkem için" sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen organizasyonda, Gülen Gökyüzü Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören 11 işitme engelli öğrenci, açılış seremonisinde futbolcularla birlikte sahada yer aldı.

Bu projeyle, UEFA tarihinde ilk kez engelli çocukların katıldığı bir maç seremonisi yapıldığı bildirildi.

Basın tribününde yer kalmadı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki takımın çeyrek final vizesi alabilme yolundaki mücadelesine medya mensuplarının da ilgisi yüksek oldu ve basın tribününde yer kalmadı.

Karşılaşmayı 50'si yabancı toplam 349 basın mensubu takip etti. Yabancı basın mensuplarından 33'ünü konuk ekip Chelsea'yi takip eden İngiliz çalışanlar oluştururken, diğer 17'sinin ise Fransa, Bosna Hersek, Gürcistan, Norveç, ABD, Japonya, Ukrayna, İtaya ve İsveç'ten de geldikleri bildirildi.

Müsabakayı Türkiye'den de 289 basın mensubu takip ederken, yoğun talep nedeniyle taraftar koltuklarından 55 kişilik yer basın tribüne dahil edildi.

- Juventus maçının karlı havasına gönderme

Galatasaray-Chelsea maçını izlemeye metro ile gelen taraftarlar, Türk Telekom Arena'da kar sürpriziyle karşılaştılar.

Metro çıkışına yerleştirilen suni kar makineleriyle kar yağdırılırken, Galatasaray'ın 1-0 kazandığı Juventus maçındaki karlı havaya göndermede bulunuldu.

Kar makineleriyle birlikte dev bir görsel ekran da alana yerleştirilirken, "Aynı ruh, aynı hava" yazısıyla birlikte, Galatasaray-Juventus maçından karlı fotoğraflar gösterildi.

Türk Telekom Arena doldu

Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Chelsea ile yaptığı önemli müsabakaya büyük ilgi gösterdiler.

Taraftarlar Türk Telekom Arena'yı tamamen doldururken, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verip, oyuncuları tek tek tribüne çağırdılar.

İngiliz taraftarlar, Drogba posteri açtı

Karşılaşmayı izlemek için Türk Telekom Arena'da yerlerini alan Chelsea taraftarları, eski yıldızları Didier Drogba'yı unutmadılar.

İngiliz taraftarlar, kendi tribünlerinde Chelsea formasıyla Drogba'nın dev bir posterini açarak sergilediler. Karşılaşmayı yaklaşık bin Chelsea taraftarı kendilerine ayrılan bölümden takip etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray-Chelsea Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement