Galatasaray'da Ertuğrul Erdoğan Dönemi Başladı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da Ertuğrul Erdoğan Dönemi Başladı

Galatasaray Kulübü, erkek basketbol takımı başantrenörlüğüne getirilen Ertuğrul Erdoğan ile sözleşme imzaladı.

27.07.2018 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü, erkek basketbol takımı başantrenörlüğüne getirilen Ertuğrul Erdoğan ile sözleşme imzaladı.

Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen imza törenine sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal, yönetim kurulu üyesi Ömer Cansever, basketbol şubesi genel menajeri Ömer Yalçınkaya ile Ertuğrul Erdoğan katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Yusuf Günay, Ertuğrul Erdoğan ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

Ekonomik koşulların zorluğundan bahseden Günay, takım bütçesiyle ilgili, "Ekonomik koşullar ortada. Elimizdeki kıt imkanlarla en iyisini yapmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Yeni bütçe çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte olağanüstü mali genel kurula gidilecek. Bütçe ondan sonra belirlenecek." diye konuştu.

Erdoğan'ın daha önce Galatasaray'da görev aldığına değinen Kaan Kançal, "Ertuğrul Erdoğan, daha önce camiamızda görev almış, camiamızı bilen bir başantrenör. Umarım kendisiyle çok önemli başarılara imza atacağız. Herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ömer Yalçınkaya ise Ertuğrul Erdoğan ile yeni bir yola çıktıklarını aktararak, "Hocamız, çok kıymet verdiğimiz biri. Galatasaray camiasına ve kendisine hayırlı olsun." dedi.

Yalçınkaya, Türkiye Basketbol Federasyonunun (TBF) yabancı oyuncu kuralını yakın zaman önce açıkladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kadromuzda Göksenin Kösal ve Ege Arar gibi çok değerli iki A milli oyuncumuz var. Federasyonun açıkladığı 5 yabancı hakkından dolayı belirsizlik vardı. Hocamızın gelişiyle çalışmaları hızlandırdık. Birçoğu ile anlaşma noktasına geldik. Hocamızın gönlüne sinen bir Türk rotasyonu kurmaya çalışıyoruz. Bunun dışında 5 yabancı oyuncu hakkını 6 olarak kullanabiliriz. Bununla ilgili de gece gündüz çalışıyoruz. Birkaç isimle çok yaklaştık. Galatasaray camiası ve Türk spor camiası hiç merak etmesin. Galatasaray, layık olduğu şekliyle ULEB Avrupa Kupası'nda ve Türkiye liginde temsil edilecektir."

Sarı-kırmızılı ekibin Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynamayı planladığını aktaran Yalçınkaya, isim sponsorluğuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Erdoğan: "Antrenörlüğe başladığım kulübe geri döndüm"

Ertuğrul Erdoğan, 1996-1998 yıllarında Galatasaray'da yardımcı antrenör olarak görev aldığını hatırlatarak, "Antrenörlüğüne başladığım kulübe geri döndüm." dedi.

Görevinin zorluk derecesini çok iyi bildiğini aktaran tecrübeli başantrenör, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim için çok önemli bir an. Profesyonel basketbol antrenörlüğüne başladığım kulübe geri döndüm. Galatasaray Basketbol Takımı, benim için bir dönüm noktasıydı. Görevimin ve beklentilerin neler olduğunu, zorluk derecesini çok iyi biliyorum. Umarım yönetim, teknik ekip, oyuncular ve taraftarla iyi bir sinerji yakalarız ve düşündüğümüz, hak ettiğimiz, heyecan duyduğumuz noktaya ulaşırız. En büyük beklentim, sahada iyi mücadele eden, yüksek enerji ile oynayan ve formanın hakkını veren bir takım oluşturma. Sonrasında da orta ve uzun vadeli planları yapacağız. Önce bugünü düşüneceğiz ama yarını da hayal edeceğiz. Değerli ve A Milli Takım potansiyelinde oyuncuları bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Bunlara uyumlu yabancı oyuncuları bir araya getirmeye çalışıyoruz."

A Milli Takım'daki yardımcı antrenörlük görevinin de sürdüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Ağustos ayının 13'ünde başlayan milli takım süreci var. Aynı tarihlerde kulüp çalışmaları da başlayacak. Milli takım başantrenörü Ufuk Sarıca, TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan ile bu konuyu değerlendireceğiz. Şu anda önceliğim Galatasaray Erkek Basketbol Takımı. Kadroyu oluşturup, hazırlık dönemini planlamak için çok kısa bir süre var. Şu anda gözüken tüm mesai ve konsantrasyonumun bu tarafta kalması. Milli takım, benim için ayrı bir görev. Gönül bağımın olduğu bir görev. Orada olmaktan ve çalışmaktan çok keyif alıyorum. Milli takım bana ihtiyaç duyduğu sürece bu hizmeti vermeye devam ederim ama önceliğim şu anda doğal olarak Galatasaray."

Ertuğrul Erdoğan, transfer çalışmalarıyla ilgili zamanlarının dar olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

"Zamanımızın azaldığını biliyorum. Birçok takıma göre geride başladığımız bir transfer dönemi var. Şu anda iki oyuncu transferi kafamda var. Yabancı kuralının gelmesiyle değerli oyuncular süratli bir şekilde büyük bütçeli takımlar tarafından alındı. Kadromuzda iki değerli A Milli Takım oyuncusu var. Can Korkmaz, Erolcan Çinko ve Ayberk Olmaz'ı dahil ettik. Onun yanına üç numara ve bir uzun dahil etmeyi planlıyoruz. A Milli Takım'a aday yerli oyuncular arasından seçmeye çalışıyoruz. Yabancı oyuncu konusunda irtibatta olduğumuz isimler var. Bitirme noktasındayız. Yakın zamanda bazı isimleri açıklayacağız. Zaman aleyhimize gelişiyor ama sabırlı ve acele etmeden davranmaya çalışıyoruz."

Türkiye'deki basketbol takımınlarının mali sıkıntılar yaşadığına değinen Erdoğan, "Beklediğimiz bir sonuç. Bu daha dramatik hale gelecek. Basketbol, Türkiye'de bu kadar yüksek rakamların dönebileceği bir ekonomiye sahip değil. Çok gerçekçi olmayan rakamların döndüğü ortamda şu anda realite ile yüz yüze geliyoruz. Türkiye'de 2 veya 3 kulüp dışında bütün takımların temel sorunu hale gelmeye başladı. Senenin ortasında daha yoğun hissedeceğiz. Bunun iyi tarafı da var. Türk basketbolunun kurtuluşunda yerli oyuncunun değerinin artması lazım. Bunu artıya çevirebilecek kulüpler birkaç yıl içinde çok iyi bir kadroya sahip olabilirler." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray'da Ertuğrul Erdoğan Dönemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Develigücü Kümede Kalmak İstiyor
    08:51 Develigücü Kümede Kalmak İstiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanarak kümede kalmayı hedefliyor. Başkan İbrahim Şimşek, takımın hedefe çok yaklaştığını belirtti ve kalan maçları kazanmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi
    08:17 Hisarcık'ta 23 Nisan kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokullar arası satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere ödülleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında verilecek.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi
    02:05 İstanbul'da Yüzlerce Taksici Meslektaşlarının Ölümü İçin Bir Araya Geldi

    İstanbul'da taksisine aldığı yabancı uyruklu iki şahıs tarafından öldürülüp Sarıyer'de yol kenarına atılan Yaşar Yanıkyürek için yüzlerce meslektaşı bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na hareket ederek cenazeye eşlik etti.

  • Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi
    01:52 Real Madrid Penaltılarla Manchester City'yi Yendi ve Yarı Finale Yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla yenerek yarı finale yükseldi. İlk maçta berabere kalan takımların rövanşında Real Madrid öne geçse de City'nin golüyle skor eşitlendi. Uzatmalarda da gol olmayınca maç penaltılara gitti. Real Madrid, penaltı atışlarında daha başarılı olarak yarı finale adını yazdırdı. Turnuvada Salı akşamı oynanan diğer maçlarda ise Paris Saint-Germain ve Dortmund yarı finale yükseldi.

  • İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti
    01:47 İstanbul'da taksiciler, Yaşar Yanıkyürek'in öldürülmesini ve taksicilere yönelik şiddeti protesto etti

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı'na kadar konvoy yaptı ve basın açıklaması yaptı. Taksiciler, seslerini duyurmak ve benzer olayların yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

  • Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi
    01:01 Real Madrid, Manchester City'yi penaltılarla mağlup ederek yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Real Madrid, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 sona eren maçta Manchester City'yi seri penaltı atışları sonucu 4-3 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İlk yarıda Real Madrid öne geçerken, Manchester City ikinci yarıda beraberlik golünü buldu. Uzatma bölümlerinde de eşitlik bozulmayınca maç penaltılara gitti ve Real Madrid rakibini mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı.

  • Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı
    00:53 Dev maç nefes kesti! Manchester City'i penaltılarla eleyen Real Madrid, son yarı final biletini aldı

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ''erken final'' olarak nitelendirilen Manchester City-Real Madrid arasında oynanan çeyrek final rövanş karşılaşması nefesleri kesti. Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 eşitlikle tamamlanan dev maçta seri penaltı atışlarını 4-3 kazanan Real Madrid, son yarı final biletinin sahibi oldu. İspanyol temsilcisi, yarı finalde Alman devi Bayern Münih ile karşılaşacak.

  • Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi
    00:09 Bayern'in Kimmich'i var! Arsenal'i 1-0 mağlup eden Alman devi yarı finale yükseldi

    Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçında sahasında İngiliz ekibi Arsenal'i 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırmayı başardı. İki takım arasında İngiltere'de oynanan ilk maç 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.


Advertisement