Galatasaray'da Seçim Başladı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'da Seçim Başladı

Galatasaray\'da Seçim Başladı

Galatasaray Kulübü'nün 96. dönem seçimlerinin yapılacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu başladı.

14.05.2011 13:17  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat katılmazken, genel kurulun açılış konuşmasını kulüp başkan yardımcısı Taner Aşkın yaptı.

Adnan Polat'ın hastalığının nüksetmesi nedeniyle gelemediğini duyuran Aşkın, ''Ses kısılması nedeniyle sizlerle birlikte olamadı'' dedi.

Öte yandan, Genel Kurul Divan Başkanlığı'na, 3 başkan adayının ortak önergesiyle İrfan Aktar getirildi.

BAŞKAN ADAYLARI NE VAAT ETTİ

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda, başkan adayları Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal, oy verme işlemi öncesi genel kurul üyelerine yönelik konuşmalarını yaptı.

Kürsüye ilk olarak gelen Helvacı, seçim öncesinde yaşananları kısaca anlattıktan sonra, Galatasaray'ı geleceği taşıyacak plan ve programıyla aday olduğunu söyledi.

Programlarında neleri yapacakları kadar, neleri yapmayacaklarını da açıkladıklarını belirten Helvacı, ''Çünkü Galatasaray'da başkan adayı olan kişi, Ali Sami Yen'in koltuğuna talip olduğunun da farkında olmalıdır. Galatasaray büyük bir ailedir ve hak ettiği gibi yönetilmelidir'' dedi.

KIRAN

Atatürk'ün, ''Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanını severim'' sözüyle başladığı kısa konuşmasında Turgay Kıran ise ''Biz de bu seçimde beyaz sayfa açmak için aday olduk. Yeni bir sabahın, yeni bir güneşin doğuşundayız. Umuyorum ki özgür iradenin hakim olduğu bir kongre yaşarız'' ifadelerini kullandı.

AYSAL

Başkan adayı Ünal Aysal da öncelikle bugün genel kurul toplantısına katılarak, Galatasaray'a, etiğine ve istikbaline sahip olmak isteyen üyelerine teşekkür etti.

''Yeni bir Galatasaray'ı kurmak niyetinde değiliz'' diyen Aysal, '' Galatasarayımız her türlü etik değere ve teçhizata sahiptir. Tek yapmak istediğimiz Galatasarayımızı bu yetenekleriyle ve özgüveniyle yeniden bir araya getirmek, birliği, beraberliği ve hep beraber sevinmeyi yeniden öğrenmektir. Size sadece bunun için söz verebiliyorum'' şeklinde konuştu.

GENEL KURULDA OY KULLANMA İŞLEMİNE GEÇİLDİ

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda oy kullanma işlemine geçildi.

Oy kullanma hakkına sahip 6 bin 988 üyenin, 24 ayrı sandıkta oy kullanabileceği seçimlerde, oy verme işlemi saat 15.00'e dek devam edecek.

Üyeler seçimde, Mehmet Helvacı için kırmızı, Ünal Aysal için sarı, Turgay Kıran için de gri renkli oy pusulalarını kullanıyor.

ADAY LİSTELERİ

Galatasaray'da başkan adayları Ünal Aysal, Mehmet Helvacı ve Turgay Kıran'ın yönetim kurulu aday listelerinde yer alan isimler şöyle:

Ünal Aysal

Asil: Semih Haznedaroğlu, Ali Dürüst, Sedat Doğan, Celal Gürcan, Mete Başol, Refik Arkan, Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Aka Gündüz Özdemir, Adnan Nas

Yedek: Ahmet Ocaklı, Abdurrahim Albayrak, Emir Sarıgül, Mehmet Cibara, Necati Demirkol

Mehmet Helvacı

Asil: Münir Hamamcıoğlu, Dursun Buğra, Şerif Kaynar, Ahmet Suat Ertem, M.Nedim Ölçer, Doğan Yalçınkaya, Vedat Eşkinat, Atilla Kınay, Mecit Mert Çetinkaya, Ahmet Işık Aykut

Yedek: Giray Güngör, H.Selim Sanver, İbrahim M. Okumuş, Serdar Ciner, M.Murat Yücaoğlu

Turgay Kıran

Asil: Ahmet Özdoğan, Emel Çabukoğlu, Ozan Korkut, Tuncer Hunca, Orhan Sürek, Metin Öztürk, Pelin Atılgan Çobanoğlu, Cenap Yener, Ömer Tümay, Serol Acarkan

Yedek: Gözde Büyükeroğlu, Zeynep Banu Dalaman, Mehmet Emir Oflaz, Murat Bekdik, Cemal Murat Akar

BAŞKAN ADAYLARININ ÖZGEÇMİŞLERİ

Galatasaray Kulübü'nün 34. başkanının belli olacağı Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal'ın özgeçmişleri şöyle:

MEHMET HELVACI

1960 Samsun doğumlu Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 1978 yılında Galatasaray

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray'da Seçim Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement