Galatasaray'dan Ali Koç'a sert Fatih Terim cevabı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'dan Ali Koç'a sert Fatih Terim cevabı

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Fatih Terim'in Milli Takım Teknik Direktörlük görevinden kovulmasının ardından TFF'nin kendisine ödediği tazminatla ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

19.06.2019 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Mali Genel Kurul'da Teknik Direktör Fatih Terim'e yönelik yaptığı açıklamalara yanıt verdi. "Hukuki temelden yoksun açıklamalar hakkında" başlıklı yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"YARGI KARARINA SAYGISIZLIKTIR"

"Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim ile TFF arasındaki ihtilaf, mahkemelerce incelenmiş ve netice olarak Teknik Direktörümüz haklı bulunarak tazminat alacağına hükmedilmiştir. Bu aşamada söz konusu hukuki ihtilafı tartışmak abesle iştigal olup yargı organlarınca karara bağlanmış kesin yargı kararlarına saygısızlıktır.

Teknik Direktörümüzün mahkeme kararı ile hüküm altına alınan alacağı, sözleşmeden kaynaklanan cezai şart alacağıdır. Bakiye süre ücret alacağı değildir. Bu sebeple de Sayın Fatih Terim ile Kulübümüz arasında akdedilen sözleşme bedelinin, hükmedilecek tazminat tutarına bir etkisi söz konusu değildir. Kaldı ki Mahkemece TBK m. 182/son fıkra uyarınca ceza tutarından tenkisat yapılmak suretiyle hüküm kurulmuştur.

Üstelik bahse konu tazminat tutarının tamamı Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim tarafından Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağışlanmıştır.

Söz konusu açıklamalar, hukuki bilgi ve temelden yoksun olup, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik art niyetli açıklamalardır."

Galatasaray'dan Ali Koç'a sert Fatih Terim cevabı

FATİH TERİM'İN AVUKATI CEVAP VERMİŞTİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un tazminat açıklamalarına GS TV'de cevap verdi.

Epözdemir şu ifadeleri kullandı:

"Israrla aksi iddia edildiği için önemle vurgulamak istiyorum. '1905 liraya sözleşme imzalandı ve bu da bu tazminat miktarını yüksek tutmak amacıyla yapıldı' ifadesi gerçekle bağdaşmamaktadır. Bu açıklama hukuki dayanaktan yoksun yapılmıştır. Bizim açmış olduğumuz dava, bir bakiye süre ücret alacağı değildir. Borçlar Kanunu 408. maddesine göre değil, davamızın konusu 182. maddesine göre cezai şarttır. Karar da Yargıtay denetiminden geçti ve kesinleşti. Müvekkilim, mahkemeden önce bu paranın, Çocuk Esirgeme Kurumu'na verileceğini önceden bizlere iletmişti."

Galatasaray'dan Ali Koç'a sert Fatih Terim cevabı

İŞTE ALİ KOÇ'UN O AÇIKLAMALARI

" Milli Takım'ın eski teknik direktörü işten çıkarılıyor. İş kanunun size sağladığı imkan var. 6 gün içinde işten çıkarabiliyorsunuz. 9. günde tazminatla işten çıkarıyorlar. Kimse de bunu sorgulamıyor. Sonra o kulübün başkanı 'Ali Koç, Türkiye'nin en büyük işverenlerinden biri, İş Hukuku bilmiyor mu?' diyor. Bir çalışanınız sizi dövmeye kalksa tazminat verir misiniz? Hayır kurumlarına bağışladı diye bir de madalya takacaklar. Bir de işi garantiye alıyorlar. 1905 TL'ye imza atıp tazminatı almak istiyorlar. Bir de işin o senaryosu var.

Galatasaray\'dan Ali Koç\'a sert Fatih Terim cevabı

Son Dakika Spor Galatasaray'dan Ali Koç'a sert Fatih Terim cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • DİLENCİ: BIRAK BU İŞLERİ ALİ KOÇ.PARA DİLENMEYE DEVAM ET. 10 4 Yanıtla
    bence: gerçekler söylenince bi taraflarınızı acıttımı yoksa paratörler 5 1 SENCE.. : Sence gerçek bumu yoksa ali koçun başarısızlığını örtbas etmesimi.... Yoksa FATİH TERİM takıntısımı... onlar konuşur İMPARATOR FATİH TERİM kupalarıyla konuşturur 0 0
  • Tosun...: Ali Koç sen onu bunu takip edip boş boş konuşana kadar sen görevini layıkıyla yap feneri direkten dönderdin bir alt lige düşmekten zor kurtuldu .fenev aziz başkanı arar oldu sayende ..... işine bak işine... 6 3 Yanıtla
  • levo çim.: Sayın Ali koç başkan insanların çoğu sizi kişilikli ve kaliteli bir insan olarak tanırlar benim tahminim bu şekilde. Bir Galatasaraylı olarak sizi bu tarz söylemlerle değil (kişiler bazında) türk futboluna daha faydalı bir yönetici hatta duayen olarak beyefendi olarak görmek ve hatırlamak isterim.Bir söz vardır hatırlatmak isterim: BÜYÜK BEYİNLER FİKİRLERİ,ORTA BEYİNLER OLAYLARI,KÜÇÜK BEYİNLER DE KİŞİLERİ konuşurlar ..Saygılarımla 6 2 Yanıtla
  • sarı kırmızı: sarı kırmızı..sayın başkan herkes kendi işine baksın..fatih terime kelime yapabilmeniz için futbolda onun kadar deneyimli başarılı olmanız gerekiyor..başka şeylerde söylerdim de yinede bir çok cimbomlu için siz iyi bir insansınız..kendi kapınızın önünü temizleyin 3 3 Yanıtla
  • GS 1905: KUDURUN 4 1 Yanıtla
  • GS 1905: aglama fener 4 1 Yanıtla
  • GS Lİ: Ali koç ne kadar cahilce sokak ağzı ile konuşuyor 5 0 Yanıtla
  • ibrahim kontaş : ben fatih terimi hiçmi hiç sevmem adam kimseye silah çekip gelmedi çagırdılar geldi herhalde babasının hayırına çalışacak deyil ben bir fenerbahçeli olarak fatih terim hakkını aramış ve almıştır insanların niçin zoruna gidiyor anlamak mümkün deyil 3 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement