Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Tamamlandı - Son Dakika
Spor

Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Tamamlandı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübü bulunduğu seviyeden çok daha yukarılara taşıyacağını söyledi.

10.06.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübü bulunduğu seviyeden çok daha yukarılara taşıyacağını söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen haziran ayı divan kurulu toplantısının son bölümünde üyelere hitap eden Özbek, "Galatasaray gibi çok değerli bir varlığı bu dönemde bana ve arkadaşlarıma emanet eden genel kurula, yine bizi futbolda 4. yıldızı takma onuruna ulaştıran, başkanlığında çok verimli çalışmalar yaptığımız Duygun Yarsuvat ağabeyime teşekkür ediyorum" dedi.

Mazbata töreniyle kulübü, 3 yıllığına yönetmek üzere teslim aldıklarını dile getiren Özbek, "Bu görevin ağırlığını, ehemmiyetini, ben ve çalışma arkadaşlarım son derece kuvvetli bir şekilde hissediyoruz. Galatasaray'ı, benden önceki değerli 35 başkanımızın ulaştırdığı bu seviyenin daha üzerine taşıyacağıma kendim ve arkadaşlarım adına söz veriyorum" diye konuştu.

"Tasarruf yaparak değil, israfı önleyerek ..."

Dursun Özbek, başkan yardımcılığı yaptığı Duygun Yarsuvat yönetiminde mali konularla ilgilendiğini aktarırken, tasarrufu yaparak değil, israfı önleyerek yollarına devam edeceklerini aktardı.

"Biz mali disiplini, tasarruf yaparak değil, israfı önleyerek sağladık" ifadelerini kullanan Özbek, şunları söyledi:

"Şunun çok iyi bilinmesini istiyorum. Galatasaray, imkanları çok geniş, varlıkları çok büyük, değerli bir kurum. Galatasaray'ın yönetimleri, bunun bilincinde kendi dinamiklerini harekete geçirerek hizmet ederler. Benim yaptığım da buydu. Kendi dönemimizde de aynı kararlılığı sürdüreceğiz. Sportif başarıdan, etik değerlerimizden feragat etmeden, sadece israfı önleyerek devam edeceğiz ve başarılı olacağımıza da inanıyorum."

"Galatasaray'a yıldızlar kazandırmak için çalışacağız"

Başkan Özbek, yönetim olarak mazbatalarını aldıklarını vurgulayarak, "Bundan sonraki dönemde tüm gücümüzle Galatasaray'a yıldızlar kazandırmak için çalışacağız. Belki 5, 6, 7 olacak. Bunlar Galatasaray'ın tabiatında var. Hep ilklerin sahibi olmuş bir kulübüz ve bunu devam ettireceğiz. Gözünüz arkada kalmasın. Galatasaray'ı en iyi şekilde yöneteceğiz. Bugünkü seviyenin çok üzerine taşımak üzere görevi devraldığımızı bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmasının son bölümünde eski başkan Duygun Yarsuvat'ın salona girmesi üzerine Özbek, "Duygun Yarsuvat başkanımızı methetmek de kolay değil. Başarının mimarı kendisidir. Çok başarılı bir dönem geçirdik. Kendisinden son derece faydalandım ve başkanlık görevine hazırlanmamda bana destek verdi. Şahsıma gösterdiği itimattan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Özbek, Duygun Yarsuvat'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

Yarsuvat: "Galatasaray'ı bırakmamak lazım"

Divan kurulu toplantısının sonunda salona gelen eski başkan Duygun Yarsuvat, üyelerin alkışlarıyla karşılandı.

Başkan Özbek'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Yarsuvat, "Dursun Özbek size bir çok şey anlattı. Pek fazla şey yapmadık. Emin olun, Galatasaray'ın içinde öyle bir enerji var ki, o enerjiyi kullandığınızda zaten başarılı olursunuz. Sadece bir kişinin değil, tüm Galatasaraylıların çabasıyla başarılı olunmuştur. Galatasaray'ı bırakmamak lazım. Galatasaray'ı hep yaşamak lazım. Bırakıp giderseniz, bir daha bu kapıdan içeri giremezsiniz" şeklinde konuştu.

Kazanılan kupaların hiç kimseye değil, Galatasaray'a ait olduğunu vurgulayan Yarsuvat, "Yeni yönetim kurulunu oluşturan arkadaşlarımızın da hep başarılı olacağına inanıyorum. Hepsini zaten tanıyorum. Galatasaray için çok çalışacaklarını da biliyorum" dedi.

Kendisine verilen plaket için, "tabak" ifadesini kullanan Yarsuvat, esprili bir şekilde, "(Acaba böyle bir şey verecekler mi) diye kendi kendime de sordum. Bana aldıkları tabak bayağı pahalı. Bu kadar zorluklar içinde bu tabağı alıp bana vermeyin, sakın ha müsriflik yapmayın. Bana bir yazı da verseniz yeterdi. Çok teşekkür ediyorum. Evimde, çalışma odamın her yerinde bunları sergiliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi ve  katılımcılara verilen mangal partisine geçildi.

Toplantı sonunda, sarı-kırmızılı eski idareciler Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun, bu sezon kazanılan iki kupa önünde fotoğraf çektirmeleri dikkati çekti.

Öte yandan, kulüp işleri nedeniyle mazbata törenine gelemediği açıklanan yönetim kurulu üyesi Cüneyt Tanman, son bölüme yetişti ve mazbatasını aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement