Galatasaray'ın 2017 Serüveni Böyle Geçti - Son Dakika
Güncel

Galatasaray'ın 2017 Serüveni Böyle Geçti

Galatasaray\'ın 2017 Serüveni Böyle Geçti

Galatasaray, 2017 yılında 3 teknik direktörle çalışırken, transfere de 45 milyon 550 bin Euro harcadı.

30.12.2017 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray, 2017 yılında 3 teknik direktörle çalışırken, transfere de 45 milyon 550 bin Euro harcadı. Sarı-kırmızılılar, ayrıca bu yılı kupa almadan tamamladı. Galatasaray'da 2017 yılını yönetimsel ve sportif olarak çok hareketli geçirdi. Sarı-kırmızılı kulübün futbol takımı 2017 senesinde 3 teknik adamla çalıştı. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile yıla giren Galatasaray, ligin 20. haftasındaki deplasmandaki Kayserispor mağlubiyetinden sonra Hollandalı çalıştırıcı ile yollarını ayırdı. Aslan, sezonun geri kalanına Kardemir Karabükspor'un hocası Igor Tudor'u takımın başına getirerek devam etti. O sezonu kupasız kapatan sarı-kırmızılılar, 2017-2018 sezonuna da Hırvat teknik adamla başladı. Galatasaray, Tudor ile de Yeni Malatyaspor deplasmandaki 2-1'lik yenilgiden sonra yollarını ayırma kararı aldı. Sarı-kırmızılılar, ligin 17. haftasında takımı camianın efsane ismi Teknik Direktör Fatih Terim'e emanet etti.

12 FUTBOLCU TRANSFER EDİLDİ

2017 senesinde Galatasaray, transferde hareketli günler geçirdi. Sarı-kırmızılılar, 2016-2017 sezonun devre arasında takıma Ahmet Çalık ile Garry Rodrigues'i kattı. 2017-2018 yaz transfer döneminde ise takımı baştan aşağıya yeniledi. Aslan, Podolski, Wesley Sneijder, Bruma, Chedjou, Semih Kaya, Carole, Cavanda, Cenk Gönen ve Sabri Sarıoğlu ile yollarını ayırdı. Onların yerine Carrasco, Latovlevici, Denayer, Feghouli, Fernando, Ndiaye, Mariano, Maicon, Gomis ve Belhanda'yı takıma monte etti.

45 MİLYON 550 BİN EURO TRANSFERE HARCANDI

Birçok Avrupa ekibinin peşinden koşan Portekizli futbolcu Bruma ile yollar ayrıldı. Galatasaray, genç futbolcuyu Alman ekibi RB Leipzig'e bonuslarla birlikte toplam 15 milyon Euro'ya sattı. Sarı-kırmızılılar, 2017 yılında takıma transfer ettiği futbolculara 45 milyon 550 bin Euro harcadı.

AVRUPA KUPALARINDA ÖSTERSUNDS KAZASI

2016-2017 sezonunda cezası Avrupa kupalarında yer alamayan sarı-kırmızılılar, Süper Lig'i 4. sırada tamamlaması nedeniyle 2017-2018 sezonuna UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan dahil oldu. Bu turda İsveç ekibi Östersunds FK ile eşleşti. Aslan, Östersunds'a elenerek Avrupa kupalarına sürpriz bir şekilde erken veda etti.

KUPASI GEÇEN BİR SEZON

Galatasaray, 2016-2017 sezonunu kupasız tamamladı. Ligde 20 galibiyet, 10 mağlubiyet ve beraberlikle toplam 64 puan aldı. Sarı-kırmızılılar, bu sonuçla ligi averajla 4. sırada tamamladı. Aslan, Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda Medipol Başakşehir'e elendi.

(Oğuzhan Ort/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Galatasaray'ın 2017 Serüveni Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement