Galatasaray'ın Eski Futbolcuları Köşelerinde Balıkesirspor Galibiyetini Yazdı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Eski Futbolcuları Köşelerinde Balıkesirspor Galibiyetini Yazdı

Galatasaray\'ın Eski Futbolcuları Köşelerinde Balıkesirspor Galibiyetini Yazdı

Galatasaray'da bir dönem forma giyen Tanju Çolak, Cüneyt Tanman ve Hakan Ünsal köşelerinde Balıkesirspor galibiyetini değerlendirdiler.

17.02.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın bugün köşe yazarlığı yapan eski futbolcuları dünkü Galatasaray'ın Balıkesirspor galibiyetini değerlendirdi.

Tanju Çolak Galatasaray'ın oyununu beğendi. Cüneyt Tanman ise galibiyete karşın takımın eksiklerine dikkat çekti. Hakan Ünsal ise takımın kadro tercihini değerlendirdi.

Tanju Çolak - Sneijder ve Burak Aslan’ı ateşledi (Star)

Galatasaray’ın iki önemli rakibi Fenerbahçe ve Beşiktaş kazanınca, Balıkesirspor maçı Hamza Hoca ve oyuncular üzerinde üst sıralardan kopmamak adına büyük bir baskı oluşturdu. Hamza hoca, ofansif ve kanat organizasyonlarını iyi yapan bir kadroyla maça çıktı. Telles’in yerine Olcan’ı görevlendiren deneyimli teknik adam, Umut’u kenara alarak Bruma’yı sahaya sürdü. Hamzaoğlu’nun sürprizi ise Yasin oldu. Sağda Tarık-Bruma, solda Olcan-Yasin ikililerini tercih etti. Önde Burak arkasında Sneijder’li, hücum gücü yüksek bir organizasyon vardı.

Galatasaray maça kötü başlangıç yaptı ama 16. dakikada gelen golden sonra maç tamamen Sarı-Kırmızılılar’ın eline geçti. Coşkulu ve çabuk oyun, farklı skorda etkili oldu.

Galatasaray ilk yarıyı Chedjou, Sneijder ve Burak’ın golleriyle 3-0 gibi net bir skorla kapadı. Burak sakatlıktan sonra müthiş bir dönüş yaptı. Burak’ın Yasin’le paslaşması sonucu uzak direğe gönderdiği ayak içi plase golü takdire şayandı.

İkinci yarıya 3 farklı skorun avantajını kullanarak başlayan Galatasaray’da Hamza hoca, Melo’nun yerine Emre, Yasin’in yerine de Umut değişikliklerini yaptı. Balıkesirspor’un iki defansif orta saha oyuncusundan Aykut kırmızı kartla oyun dışı kalınca Galatasaray’ın farkı artıracağı akıllara geldi. Ancak bir gol atan Zec’in bir şutu da direkten döndü.

Galatasaray takım olarak iyiydi. Ancak Muslera, Chedjou, Melo, Selçuk, Snejder, Yasin ve Burak gecenin yıldızlarıydı. Balıkesirspor ise Kemal hoca geldikten sonra uzun süredir bu kadar golü kalesinde ilk defa gördü.

Maçın hakemi Mustafa İlker Coşkun’un ilk yarıda Yasin’e ve Burak’a yapılan penaltıları es geçmesi hataydı.

Balıkesirsporlu yöneticilere bir çift lafım var: 30 yıl aradan sonra çıktığınız Spor Toto Süper Lig’de PTT 1. Lig ağırlıklı bir kadro kurarsanız, ancak asansör takım olursunuz.

Cüneyt Tanman - İşi erken bitirdiler (Bugün)

Galatasaray kupadaki Konya maçında olduğu gibi, ilk yarıdaki gollerle kolay kazandı. Kötü başlamasına rağmen art arda 3 golle maçı erken kopardı. Oyunu ikinci yarıda rölantiye aldı, hatta 61’de Balıkesir 10 kişi kaldıktan sonra, gol sayısını artırmak isterken oyun disiplinini bozduğu için rakibine ciddi pozisyonlar verdi. Rahat kazandı diyoruz ama Balıkesir’in direkten dönen iki topu ve 79’da attığı bir gol var.

Hamza Hoca, kaleci hariç Konya’daki gibi ofansif bir kadroyla sahaya çıktı. Hem istikrarı hem de oyuncularının hücumdaki hünerlilerini seçmeye çalışıyor. Takım defansif olarak iyi gözükmüyor, rakibe pozisyonlar veriyor. Ancak bol pozisyonlar buluyor, göze hoş gelen futbol oynuyor. Burak’ın sakatlıktan dönüşü çok önemli. Sadece dönmekle kalmadı, takımı canlandırdı. Onun olmadığı Bursa ve Eskişehir maçlarında Galatasaray çok zorlanmıştı. Burak çok formda döndü. Sneijder de çok iyi. Kalitesine yakışan işler yapıyor. Oynuyor, oynatıyor ve harika goller atıyor.

Öndeki oyuncular işlerini iyi yaptığı sürece Selçuk ve Melo çok rahatlar. Onlar da işlerini hakkıyla yapıyorlar. Melo çıktıktan sonra ritim bozulması önemli bir veri.

Semih’in yokluğunda Koray çok kötü değil ama zaman zaman sıkıntı yaşattı. Chedjou da ikinci yarıda önemli hatalar yaptı.

Sabri de aranıyor. Tarık ne yazık ki şansını çok kötü kullanıyor. Defansta pozisyon hatası yapıyor, fiziki olarak yeterli değil. Baskılı oynamasına rağmen hücumda en etkisiz isim. Önündeki Bruma da aynı. O da şansını iyi kullanamıyor.

Ancak sol tarafta durum farklı. Sol bek olarak Olcan’ın Telles’den eksiği yok, fazlası var. Konya maçında özellikle hücumda etkiliydi, golünü de atmıştı. Dün yine öne her çıkışında olumlu işler yaptı. Önünde oynayan Yasin de canlıydı. Sneijder’in de bu bölgeye verdiği katkı ile, Sarı-Kırmızılıların Balıkesir’i yıktığı bölge sol kanat oldu.

Hakan Ünsal - Geri döndüler (Hürriyet)

Elbette, rakibin Balıkesir olması da bir başka sebepti. Bence en önemli tercih ise Hamza Hoca'nın, kenarları daha iyi kullanan bir takım olma şansını değerlendirmek istemesiydi. Elindeki var olan ama verim alamadığı oyuncu rezervini kullanarak, 2 farklı sistemi oynayabilen bir takım olma hamlesiydi bu.

Yasin formayı hak etti. Çünkü kupa maçlarında ortaya koyduğu forma isteğinin, Hamza Hoca'da karşılığı vardı. Yasin'in maç performansı, kendi adına sonuç vermese de, takımı adına iyi işler yaptı. Forma için mücadele ve savaşını verdi. Bruma ise, 'Aradığınız Portekizli'ye ulaşılamıyor' modundaydı yine. Oyun tarzı, olumlu değil...

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Eski Futbolcuları Köşelerinde Balıkesirspor Galibiyetini Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement