Galatasaray'ın Eski Yöneticisi Özdoğan: "Dursun Özbek Gizli Darbe Yapmıştır" - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Eski Yöneticisi Özdoğan: "Dursun Özbek Gizli Darbe Yapmıştır"

Galatasaray'ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunu protesto ederek başkan adayı olmayacağını belirterek, eski başkan Duygun Yarsuvat'ı göreve çağırdı.

27.12.2017 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın eski yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurulunu protesto ederek başkan adayı olmayacağını belirterek, eski başkan Duygun Yarsuvat'ı göreve çağırdı.

Beşiktaş'ta bir otelde Tuncay Çobanoğlu ve Zafer Pınarcık'la basın toplantısı düzenleyen Özdoğan, 13 Ocak'ta, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 20 Ocak'ta gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul kararını eleştirdi.

Seçim kararının Galatasaray'ın ortak aklına uygun olmadığını vurgulayan Özdoğan, "Alınan seçim kararı, 1905 ruhuna kurulan bir tuzaktır. 30 aylık yönetimin mali, sportif, idari karnesinde hiçbir başarısı yoktur. Galatasaray Sportif AŞ'nin bağımsızlığı tehlikededir. Ocak 2018 seçim kararını protesto ediyoruz. Bu nedenden dolayı bu tuzak seçime girmeyeceğiz." dedi.

Galatasaray Kulübünün eski başkanı Duygun Yarsuvat'ı göreve çağıran Özdoğan, şöyle konuştu:

"Duygun Yarsuvat'a sesleniyoruz; talebeniz Galatasaray'da gizli darbe yapmıştır. Yarsuvat'ı, öğrencisini doğru yola getirmesi için başkan adaylığına davet ediyoruz. Bu seçim, 4 ay için yapılmalı. 4 ay sonra tekrar seçim yapılmalı. Galatasaray, teamüllerine uygun yönetilmelidir. Ocak 2018 seçimi, Galatasaray ortak aklının değil, emaneti taşıyamayanların bir kararıdır."

Gün içinde Duygun Yarsuvat'la görüşeceğini açıklayan Özdoğan, "Sayın Duygun Yarsuvat, aday olmazsa bir daha Galatasaray'ı konuşmaması lazım. Ortada bir kefalet var. Duygun Yarsuvat'ın yarın sabah adaylığını açıklamasını bekliyorum. 'Çok iyi Galatasaraylıyım.' demişti. Bu söyleme göre 4 aylığına göreve gelecektir. Yapılacak seçim, Galatasaray'ın teamüllerine aykırıdır. Eğer Duygun Yarsuvat, 6-7 aylık başkanlık yapmasaydı, teamülleri göstermeseydi, Dursun Özbek'e kefil olmasaydı, aday olmayı düşünürdük. Dursun Özbek, tüzüğe darbe yaptı. Ben, Dursun Özbek olsam, Duygun Yarsuvat'ın olduğu seçime girmem, adaylıktan çekilirim." değerlendirmesinde bulundu.

"Dursun Özbek'i ibra etmeyeceğiz"

Ahmet Özdoğan, başkanlığa tekrar seçilmesi halinde Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i mart ayında yapılacak mali genel kurulda ibra etmeyeceklerini dile getirdi.

Seçimin 3 yıl için yapılmasını eleştiren Özdoğan, "Eğer seçim 3 yıllık olursa, Dursun Özbek'i mart ayında mali genel kurulda ibra etmeyeceğiz. Bundan sonra hukuki hakların hepsini kullanacağız. Bu konuda çok kararlıyım." ifadelerini kullandı.

"İstifa eden bir yönetim nasıl teknik direktör getirir?"

Ahmet Özdoğan, Dursun Özbek'in futbol takımının teknik direktörlüğüne Fatih Terim'i getirmesiyle ilgili soruya şu cevabı vererek sözlerini tamamladı:

"Galatasaray'ın hocası Tudor olamazdı. Fatih Terim kararını Sayın Dursun Özbek aldı. Fatih Terim çok önemli bir isimdir ama istifa eden bir yönetim nasıl teknik direktör getirir? Galatasaray'da buna karşı çıkıyorum. İstifa ediyorsunuz, antrenör getiriyorsunuz. İsmin Fatih Terim olup olmaması önemli değil. Yoksa, Fatih Terim'e hiçbir Galatasaraylı bir şey söyleyemez. Galatasaray camiası her zaman Fatih Terim'in arkasındadır, destekler. İstifa eden yönetim şimdi transfer yapacak. Bunun da olmaması gerekiyor. Bunlar kabul edilemez."

Galatasaray\'ın Eski Yöneticisi Özdoğan: "Dursun Özbek Gizli Darbe Yapmıştır"
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Eski Yöneticisi Özdoğan: 'Dursun Özbek Gizli Darbe Yapmıştır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:09 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleriyle başladı. Sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ise takımdan ayrı çalışmalarına devam etti. Sivasspor, yarın yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

  • Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi
    18:09 Mihalıççık Belediyespor ve Güneysu Spor Kulübü Hentbol Erkekler Süper Lig'e yükseldi

    Başkent Ankara'da gerçekleştirilen Hentbol Erkekler 1. Ligi Dörtlü Finali'ni şampiyon bitiren Mihalıççık Belediyespor ile ikinci sırada tamamlayan Güneysu Spor Kulübü, önümüzdeki sezon Hentbol Erkekler Süper Lig'inde mücadele edecek. Maçlar sonrasında düzenlenen törende şampiyon olan Mihalıççık Belediyesi ile ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lig'e yükselen Güneysu Spor Kulübüne kupa ve madalyalarını, Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Asbaşkanı Ediz Erkovan ile THF Genel Sekreteri Gökmen Teyran takdim etti.

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.


Advertisement