Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: "Bize Kimse Taşra Ülkesi Muamelesi Yapamaz" - İstanbul - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: "Bize Kimse Taşra Ülkesi Muamelesi Yapamaz" - İstanbul

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

14.02.2018 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Divan Kurulunun şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Gayrettepe Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, olağanüstü genel kurul sonrası başkanlığa seçilen Mustafa Cengiz ile yönetim kurulu, ilk kez üyelerin huzurunda yer aldı.

Kulübün eski başkanı Dursun Özbek ve yönetiminde yer alan isimlerden bazıları da yine toplantıya katıldı.

Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek'in üyelere hitap etmesinin ardından, güncel olaylara dair üyelerin konuşmalarına geçildi.

Cengiz: "Projeler zaten devam eder"

Toplantının sonunda yöneltilen soruları yanıtlamak için bir kez daha kürsüye gelen Mustafa Cengiz, Dursun Özbek'in, kendi döneminde başlatılan projelerin devam ettirilmesi yönündeki sözleriyle ilgili olarak, "Projeler zaten devam eder. Bunlar ne benim ne de Dursun Özbek'in projeleri. Ali Sami Yen başkanımızdan bu yana devredilmiş miraslar. Hizmette, yatırımda, süreklilik esastır." diye konuştu.

Florya'nın taşınması için Kemerburgaz'da inşa edilecek arazinin 150 değil, 101 dönüm olduğunu kaydeden Cengiz, "Kemerburgaz'ın maketini görmüştük. Perşembe günü ihaleye girdik ve araziyi yeni aldık. İnşallah belli bir süreç içinde inşaatını yapacağız. Bu konuda devletimiz bize destek veriyor." ifadelerini kullandı.

Riva ve Florya projelerinin geliştirilmesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile temasta olduklarını yineleyen Cengiz, hedefledikleri noktalara ulaşmaları halinde, sadece Riva'dan elde edilecek gelirle kulübün borçlarını sıfırlayabileceklerini savundu.

Öte yandan, UEFA Finansal Fair Play kriterleri denetimlerine de dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Seçildiğim günün sabahı iki UEFA yetkilisiyle görüşmek durumunda kaldım. Kendimi övmek için söylemiyorum, şu duyumu UEFA merkezinden aldım, 'Biz ilk defa bir başkanla kontak kurabildik.' demişler. Bu çok hoşuma gitti. Dün ya da evelsi gün, artık günleri karıştırıyorum, Türkiye Futbol Federasyonundaydım. Sağlıklı bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin ana teması da UEFA ve finansal fair-playdi. Bizler itilmiş kakılmış toplumlar değiliz. Bizim geçmişimiz var. Bize kimse taşra ülkesi muamelesi yapamaz. Mevcut UEFA başkanı Aleksander Ceferin de çok değerli biri. UEFA yerli yerine oturacak ve bizleri anlayacak. Bize düşmanlığı yok ama mevcut durumu, kendimizi iyi ifade etmeliyiz. Eğer UEFA bizim kanatlarımızı şimdi kırarsa, asla uçamayız. Biz bunun işaretlerini de kendilerine göstereceğiz."

Cengiz'in konuşmasının ardından sona eren divan kurulu toplantısı, yaklaşık 4 saat sürdü. Yaklaşık 400 üyenin katıldığı toplantıda salon tamamen doldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: "Bize Kimse Taşra Ülkesi Muamelesi Yapamaz" - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Galatasaray Kulübü Başkanı Cengiz: 'Bize Kimse Taşra Ülkesi Muamelesi Yapamaz' - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
    11:55 Malatya'da 11 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

    Malatya'da, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 11 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı. Zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü
    11:55 Bilecikli sporcular Kocaeli'den madalyalarla döndü

    Kocaeli Uluslararası Judo Turnuvası'nda mücadele eden Bilecikli sporcular, Süper Minikler kategorisinde başarılı performans sergileyerek madalyalar kazandı. Aybars Ali Akpınar gümüş, Rüzgar Su ise bronz madalya elde etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcuları ve antrenörü tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu
    11:53 Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, gençlerle iftar sofrasında buluştu

    Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla'da eğitim alan ve Menteşe Turgutreis KYK Yurdunda kalan gençlerle iftar sofrasında buluştu. İftarın ardından gençlerle sohbet eden Vali Akbıyık, tavsiyelerde bulunarak başarılar diledi. Programa üniversite rektörü, kaymakam, gençlik ve spor il müdürü ve il müftüsü de katıldı.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı
    11:53 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde kuru beton santrali faaliyete alındı

    Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bulunan kuru beton santrali hizmete açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, santralin yol bakım, onarım ve yapım süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, yerli kaynakların kullanılacağı altyapı projeleri ve inşaatlarda betonlama işlemlerinin daha kaliteli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.

  • Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi
    11:52 Eskişehir'de Seçim Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

    Eskişehir'de 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla düzenlenen 'Seçim Güvenliği Toplantısı' Vali Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, seçimle ilgili güvenlik tedbirleri ve sorumluluklar hakkında sunumlar yapıldı.

  • Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı
    11:52 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde trafik kazası: 1 yaralı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Haşim Benli Caddesi üzerindeki çarpışma sonucu motosiklet sürücüsü yaralandı. Yaralı, 112 Acil Servisi ekipleri tarafından Tavşanlı Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi
    11:52 Doğanşehir Belediyesi Hizmet ve Yatırımlarının Açılışı Gerçekleştirildi

    Doğanşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet ve yatırımların açılışı, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Açılışta, Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi ve Vahap Küçük Millet Bahçesi'nin resmi açılışı yapıldı.

  • Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak
    11:52 Denizli'de 800 bin 548 seçmen oy kullanacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için Denizli'de 2 bin 636 sandıkta 800 bin 548 seçmenin oy kullanacağı bildirildi.


Advertisement