Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat: "Takımı Ruslara Satacakmışız. Aklımın Köşesinde Bile Geçmez" - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat: "Takımı Ruslara Satacakmışız. Aklımın Köşesinde Bile Geçmez"

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat: "Takımı Ruslara Satacakmışız. Aklımın Köşesinde Bile Geçmez"

İstanbul / DHA Galatasaray Spor Kulübü Kasım ayı Divan Toplantısı bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Salonu'nda yapıldı.

12.11.2014 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul/ DHA

Galatasaray Spor Kulübü Kasım ayı Divan Toplantısı bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Salonu'nda yapıldı. Toplantıda ilk sözü alan başkan Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün durumuyla ilgili zaman zaman medyaya yansıyan "abartılı haberlere" itibar edilmemesini istedi.

Duygun Yarsuvat, "Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Seçildikten sonra ilk kez huzurunuza çıkıyorum. Ben ve arkadaşlarım, emin olun ki bize gösterdiğiniz güvene layık olacağız. Hepimiz zaten Galatasaray için varız ve yaşıyoruz. Başarılı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kulüple ilgili konularda medya yoluyla çeşitli iddialar ortaya atıldığını kaydeden Yarsuvat, "Hiçbirine inanmayın. Bizden duymadan, bize sormadan, söylenenlere itibar etmeyin. Biz kısa bir dönem için gedik. Bu kısa dönem içinde Galatasaray'ın bütçesini toparlayabilmek, Galatasaray'ı kurallar içinde idare edebilmek ve yükseltmek, futbol takımında da sezonu şampiyon tamamlayıp, 4'üncü yıldızı takmak için buraya geldik. Gücümüzün yettiği kadar bunlarla uğraşacağız" şeklinde konuştu.

Duygun Yarsuvat, yönetim olarak yüklerinin çok ağır olduğunun bilinmesini isteyerek, "Bu nedenle bir olağanüstü mali genel kurulu yapma ihtiyacını hissettik. Bu toplantıda, ne devraldık, ne umduk ve ne bulduk, sizlerle bunları paylaşacağız. Türk Telekom Arena'da gerçekleştireceğiz. Gerçi oradaki çok amaçlı salon dediğimiz yerin, bir mali genel kurulun yapılmasını imkan verecek şekilde olup olmadığı konusunda kuşkularım var ama biliyorum ki siz Galatasaraylılar, yerimiz dar bile olsa hepiniz orada bulunacaksınız. Çünkü sizler Galatasaray'ı seviyorsunuz ve iyiliği için uğraşıyorsunuz" dedi.

Yönetimindeki tüm arkadaşlarının cansiparane bir şekilde çalıştığını aktaran Yarsuvat, basında Galatasaray'la ilgili gerçeği yansıtmayan haberlerin çıkmaya devam ettiğini savunarak, "Yok efendim biz takımı Ruslara satacakmışız. Aklımın köşesinde bile geçmez. Nasıl söylüyor ve yazıyorlar? Nasıl tartışıyorlar, yakıştırıyorlar? Bunun dışında, hocamızı da gönderecekmişiz. Olur veya olmaz, kalır veya kalmaz. Kulübün idaresi, köşelerinde oturup yazı yazanlara mı aittir? Bunu düşünmemiz lazım. Biz kimseyi yollamayacağız, bu bilinsin. Elimizdeki imkanlarla şampiyon olmayı istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kulübün içinde bulunduğu mali sorunlar nedeniyle tasarrufa gitme çalışmalarına başladıklarını kaydeden Duygun Yarsuvat, "Öncelikle idari kadroya bakmamız gerektiğini söylemiştim. Galatasaray Kulübü'nde 636 kişi çalışıyor. Her ay 4 milyon 900 bin lira maaş ödüyoruz. Bu şekilde Galatasaray tabii ki mali çöküntü içine girer. Akıllı bir aile reisi ne yapar? 'Çocuklar masraflarınızı kesin, bu sene ayakkabı almayacağım, yazlığa gidemeyeceğiz' der. Yani tasarrufa gider. Bir işadamı da bunu yapar. Biz de Galatasaray içinde indirime gidiyoruz. Çalışan sayısını azaltmaya başladık. Bunun üzerinde gazetelerde, 'Prandelli kalıyor, çaycı gidiyor' yazıldı. Vicdanımız sızlıyor. İyi bir iş yapmıyoruz aslında ama mecburuz. Birini işten çıkarmak benim için her zaman üzüntüdür. Aksi halde kulüp elden çıkar. Bunu istemeyerek, üzülerek yapıyoruz. Benden sonra gelecek kişiler Galatasaray'ı şaha kaldırır, gelirlerini çok artırırsa, değil 613 kişi bin 613 kişi istihdam edilir. Ama şu anda indirime gitmek zorundayız. Belli kıstaslar koyduk. Objektif şekilde yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Yarsuvat, olağanüstü genel kurulda yetki istedikleri Mecidiyeköy arazisinin satılacağının ileri sürüldüğünü dile getirerek, "Orayla ilgili zaten satma yetkisi istemedik. Orada inşaatı tamamlayacağız. Bittiğinde değeri 150 milyon liradır. Elden çıkarmak istemiyoruz çünkü kulübün düzenli gelire ihtiyacı var. Hep beraber, bir arada sizin desteğinizi ve yardımınızı alarak yürüyeceğiz. Beraber çalışalım. Ben kazmayı sallayayım, siz toprağı atın. Galatasaray'ı ancak

bu şekilde ayağa kaldırabiliriz" dedi.

Bu arada Duygun Yarsuvat, divan kurulu toplantılarının, Galatasaray Lisesi'ne gelen üyelerin uyarılara rağmen sigara içmesi nedeniyle Türk Telekom Arena'ya alınmasına sert tepki gösterdi.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın üyelere yaptığı bilgilendirmede, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga'nın yapılan tüm uyarılara karşın üyelerin lisede sigara içtiğini kendilerine aktardığını ve bu nedenle divan kurulu toplantılarının yeriyle ilgili mecburi bir değişikliğe gidildiğini vurgulayan Yarsuvat, sözlerini şöylü sürdü:

"Divan başkanımızın söylediği olaydan önce kararı vermiştik. Bu konuyu bilmiyordum. Lisede yapmayı da düşünüyorduk, iyi ki yapmamışız. Unutmayın ki bu

karar doğru bir karar değil. Galatasaray Kulübü, bu duvarlar arasında kurulmuştur. Galatasaray Kulübü, bu salonlarda tartışılmıştır. Bu salonlarda başkanlarını, yönetimlerini seçmiştir. Galatasaray Kulübü'nü kültür yuvalarından ayıramayız. Bu bir birlikteliktir. Yerlere sigara atılabilir, temizlenir. Ama

kalpleri kırarsanız, bunu temizleyemezsiniz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat: 'Takımı Ruslara Satacakmışız. Aklımın Köşesinde Bile Geçmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement