Galatasaray Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı yapıldı.

19.01.2013 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü'nün olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda, kulüp üyeliğinde 25. yılını dolduran 165 kişi içinde, teknik direktör Fatih Terim de "Divan Beratı" aldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, sarı-kırmızılı kulübün genel kurul üyeliğinde 25. yılını dolduranlara "Divan Beratı" verildi. Toplantıda, 7446 sicil numarasıyla Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 7124 sicil numarasıyla Galatasaray Futbol Akademisi Koordinatörü Müfit Erkasap ile 6209 sicil numarasıyla sarı-kırmızılı futbol takımının eski teknik adamlarından Bülent Ünder'in yanı sıra, 162 genel kurul üyesi daha "Divan Beratı"na kavuştu.

Verilen bu beratlarla beraber Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üye sayısının 1839'a yükseldiği bildirildi.

-Gözler Aysal ve Terim'in üzerinde-

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Fatih Terim ve berat alacak üyelerin katıldığı toplantıya basın mensuplarının da yoğun ilgi göstermesi dikkati çekti.

Fatih Terim'in dün oynanan ve 2-1 kaybedilen Kasımpaşa maçı sonrasında yaptığı açıklamaların ardından tüm gözler Aysal ve Terim'in üzerinde olurken, ikilinin salona girdikten sonra tokalaşarak sarılması Divan Kurulu üyelerinden alkış aldı.

Kulüp başkanı Aysal ve teknik direktör Terim, protokoldaki yerlerini aldıktan sonra kısa süreli sohbet etti.

-Terim'in beratını Aysal verdi-

Divan Kurulu üyelerinin yerlerini almasının ardından berat dağıtım törenine geçildi.

İlk olarak teknik direktör Fatih Terim berat alırken, Terim'e Divan Kurulu üyeliği belgesini başkan Ünal Aysal takdim etti.

Bu sırada kısa bir açıklama yapan Ünal Aysal, Terim'e beratını vermiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Söylenecek her şey ortada. Fatih hocamız da bugün beratını aldı. Bu beratı vermiş olmaktan dolayı son derece mutluyum" dedi.

Aysal'dan sonra söz alan Terim ise, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyeliğine hak kazandığı için gururlu olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar taşıdıklarımdan çok değişik bir heyecan. Ayrıca mutluluk ve onur verici bir olay. Bunu da başkanımızın elinden almak beni ayrıca gururlandırdı. Sayın başkanımıza, Divan Kurulu başkanımıza ve tüm Divan Kurulu üyelerine teşekkür ederim" diye konuştu.

Bu arada, başkan Ünal Aysal, önceki gün vefat eden gazeteci yazar ve Galatasaray Kulübü üyesi Mehmet Ali Birand'ın cenaze törenine katılmak üzere salondan erken ayrıldı. Aysal'ın ardından kısa bir süre daha salonda kalan Terim de cenaze töreni için toplantıdan erken çıktı. Terim'in salonu terk etmesi sırasında Divan Kurulu üyeleri deneyimli teknik direktörü alkışladı.

-Terim: "Ülkü birliğine ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz"-

Mehmet Ali Birand'ın cenaze törenine katılmak için olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı'ndan ayrılan Fatih Terim, toplantı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Duayen gazeteci yazar Birand'ın herkes tarafından çok sevilen bir Galatasaraylı olduğunu belirten Terim, "Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum. Braga'da beraberdik, şampiyonlukta beraberdik. Galatasaray ve Türkiye için önemli bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" şeklinde konuştu.

Uzun yıllar boyunca sarı-kırmızılı kulübe hizmet ettiğini hatırlatan Terim, sözlerini şöyle tamamladı:

"40 yıldır Galatasaray'da ve Galatasaray ile yaşayan birisi olarak birçok kademesinde hizmet ettiğim Galatasaray'a şimdi de divan üyesi olarak katkıda bulunacağım. Bu camiayı daha büyük başarılara götürmek için, daha fazla ilklere not koymak için çalışmalarımız devam edecek. Dargınlıkların son bulması, Galatasaray camiasının birleşmesi, ortak noktada bir araya gelmemiz en büyük temennimdir. Gönül, el ve ülkü birliğine ihtiyacımızın olduğu günlerdeyiz. Benle bu özel günü paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Dün söylediğim gibi, bundan sonra da söyleyeceğim gibi, asıl olan Galatasaray'dır."

Öte yandan, toplantıda, 2012 yılında uluslararası organizasyonlar ve Türkiye Şampiyonalarında başarı kazanmış olan Galatasaray Kulübü'nün voleybol, kürek, sutopu, yelken ve judo şubeleri yönetici, antrenör ve sporcularına da "Divan Başarı Beratı" verildi.

Muhabir: Emrah Oktay/ Çetin Arslancan

Yayıncı: Hüseyin Doğru - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement