Galatasaray Lisesi 150 Yaşında - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Lisesi 150 Yaşında

Galatasaray Lisesi 150 Yaşında

Tüm Galatasaray Camiası ve ülkemiz için çok anlamlı ve değerli olan "Galatasaray Lisesi'nin 150. Yılı" kutlamaları Galatasaray Lisesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile başlatıldı.

10.10.2017 14:23  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basın toplantısı Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. E. Ertuğrul Karsak, Galatasaray Lisesi Müdürü Sn. Meral Mercan, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Sn. Dursun Özbek, Galatasaray Lisesi mezunlarından Prof. Dr. Sn. Duygun Yarsuvat, Sn. Aydemir Akbaş, Sn. Hakkı Âkil, Sn. Ahmet San, Sn. Nur Ger, Sn. Erman Kunter, Sn. Levent Erden, Prof. Dr. Sn. Şebnem Ünal, Galatasaray Lisesi öğrencileri ve mezunları ile çok sayıda konuğun katılımlarıyla gerçekleşti.

150. yıl kutlamalarının başlangıcı olan basın toplantısına, "Batı'ya açılan pencere" Galatasaray Lisesi'nin tarihine, geleneklerine ve saygınlığına yakışır biçimde başta Galatasaray Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Galatasaray Spor Kulübü, Galatasaraylılar Derneği, Galatasaraylılar Birliği ve Galatasaray Eğitim Vakfı olmak üzere, Galatasaray Lisesi'nden doğmuş tüm kurumların birliği, dayanışması ve katılımı damga vurdu.

1 Eylül 1868 günü eğitim ve öğretim hayatına "Mekteb-i Sultani" adı ile başlayan ve Cumhuriyet'le birlikte bugünkü ismini alan Galatasaray Lisesi, geride bıraktığı bir buçuk asır boyunca Türkiye'ye kattığı sayısız değer ve içinden çıkardığı köklü kurumlarla 150. yılına 2018'de erişmiş olacak.

Galatasaray Lisesi mezunu Sn.Korhan Abay'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği 150.Yıl Toplantısında Galatasaray Lisesi Ders Nazırı Carole Lux, Galatasaray Lisesi Müdürü Sn. Meral Mercan ve Galatasaray Lisesi Rektörü Prof. Dr. E. Ertuğrul Karsak açılış konuşmalarını yaptılar.

Galatasaraylı Kuruluşlardan 150. Yıl Ortak Deklarasyonu

Galatasaray Lisesi öğrencileri tarafından Galatasaraylı tüm kurumların ortak imzasını taşıyan 150. Yıl Deklarasyonu'nun okunmasının ardından Galatasaray Lisesi mezunlarından Sn. Korhan Abay'ın sunumuyla "Galatasaray'da Bir Sınıf" sahne aldı.
Prof. Dr. Sn. Duygun Yarsuvat, Sn. Aydemir Akbaş, Sn. Dursun Özbek, Sn. Hakkı Âkil, Sn. Ahmet San, Sn. Nur Ger, Sn. Erman Kunter, Sn. Levent Erden, Prof. Dr. Sn. Şebnem Ünal gibi ünlü mezunlar Galatasaray Lisesi'ndeki unutulmaz günlerini ve anılarını paylaştı.
Duygu ve gurur dolu anların yaşandığı basın toplantısı Galatasaray Lisesi'nin geleneksel pilav ikramı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Galatasaray Lisesi 150 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement