Galatasaray, Liverpool'a giden Ozan Kabak'tan 10.75 milyon TL kazanacak - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Liverpool'a giden Ozan Kabak'tan 10.75 milyon TL kazanacak

İngiliz devi Liverpool'a kiralanan Ozan Kabak'ın transferinden Galatasaray'ın ne kadar ücret kazanacağı belli oldu. İngiliz ekibi, sarı-kırmızılı kulübün altyapısından yetişen milli oyuncunun sezon sonunda bonservisini alırsa Galatasaray 10.75 milyon TL kazanacak.

04.02.2021 09:31  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Liverpool, milli futbolcu Ozan Kabak'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Galatasaray, Liverpool'un sezon sonunda Ozan'ı kadrosuna katması halinde, "yetiştirme payı" olarak bu transferden yüzde 5 alacak. Ozan Kabak'ın sözleşmesinde satın alma opsiyonu zorunluluğu ise bulunmuyor.

Sezon bitimi opsiyonun kullanılmasıyla Galatasaray'ın kasasına 1.25 milyon euro (Yaklaşık 10.75 milyon TL) civarı para girecek. İngiliz ekibi Ozan için 3 milyon euro kiralama bedeli ödemişti.

X FAKTÖR 4 AYLIK PERFORMANS

İngiliz basını Ozan Kabak'ın sezonun kalan bölümünde göstereceği performansın bu konuda belirleyici olacağını ifade ediyor. Kabak'ın henüz 2000 doğumlu olduğuna vurgu yapılırken Liverpool'un bu opsiyonu kullanma ihtimalinin az olmadığı belirtiliyor.

Ozan Kabak'ın Schalke 04 ile olan sözleşmesi ise 2024'e kadar devam ediyor.

VAN DİJK SEZONU KAPATTI

Liverpool'un Alman çalıştırıcısı Klopp, sezonun ilk yarısında oynanan Everton maçında sakatlanan Virgil Van Dijk'ın sezonu kapattığını açıklamıştı. İngiliz ekibi, geçtiğimiz gün de Joel Matip'in de sezonu kapattığını duyurdu. Transfer dönemi kapanmadan önce Kırmızılar, Ben Davies ve Ozan Kabak'ı kadrosuna katmıştı.

FATİH TERİM: GALATASARAY KENDİ EVLADINDAN İYİ BİR RAKAM KAZANDI

Ozan Kabak'ın Liverpool'a transferine de değinen Fatih Terim, "Ozan Kabak dün beni aradı. İmzadan önce sizi aramak istedim dedi. Herhalde çok mutlu oldum açıkçası. Son zamanlarda insanlar alışkın değil vefa, sevgi, saygı gibi şeylere. Bunlar güzel değerler. Çok hoşuma gitti. Ben de pek yapmam ama paylaşım yaptım. Kendisine ben giderken, daha da ileride başka yerlerde olacağını söylemiştim. Galatasaray iyi de bir rakam kazandı kendi evladından. Çok gururluyum. 17'sinde Galatasaray a takımına çıktı ve 3 sene içerisinde Liverpool'a gitti. Bu bir başarı öyküsüdür. Galatasaraylılar gurur duyuyordur. Allah yolunu açık etsin." diye konuştu.

Galatasaray, Liverpool\'a giden Ozan Kabak\'tan 10.75 milyon TL kazanacak

Son Dakika Spor Galatasaray, Liverpool'a giden Ozan Kabak'tan 10.75 milyon TL kazanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • YOZGAT: MERİH DEMİRAL FENERBAHÇEDEN ÇIKTI JUVENTUSTA BİZ O KADAR REKLAM YAPMADIK 2 80 Yanıtla
    Zafer zeki : Siz GS değilsiniz yapamassınız 1 0
  • hakkı: bende diyorum teknik direktör neden diyor gurur duyuyorum seninle diye para kazandırmış klübe 8 67 Yanıtla
  • ALİ: MELİH FENERBAHÇEDEN ÇIKMADI RESMEN KAÇTI O YÜZDEN KENDİSİNİ KURTARDI ZATEN 17 1 Yanıtla
  • Emin misin Yozgat: Merih Fenerden mi çıktı. Adama fenerde asgari ücret teklif edilince Portekiz 3. ligine gitti bununda reklamını yapsanıza. 16 1 Yanıtla
  • Emrah: Fenerbahçe avrupanin hangi büyük takimına oyuncüneyt göndermişki 12 0 Yanıtla

Advertisement