Galatasaray - Lokomotiv Moskova Maçından Notlar - Son Dakika
Spor

Galatasaray - Lokomotiv Moskova Maçından Notlar

Aslan 15'inci kez devler sahnesindeMoskova ekibi 14 yılın ardından Şampiyonlar Ligi'nde yer aldıFatih Terim'den 2 değişiklikYuri Semin 3 değişiklik yaptıTürk Telekom Stadı sarı kırmızıMaça yoğun ilgiLucescu da mücadeleyi takip ettiAta SELÇUK / İSTANBUL UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk...

18.09.2018 21:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslan 15'inci kez devler sahnesinde

Moskova ekibi 14 yılın ardından Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı

Fatih Terim'den 2 değişiklik

Yuri Semin 3 değişiklik yaptı

Türk Telekom Stadı sarı kırmızı

Maça yoğun ilgi

Lucescu da mücadeleyi takip etti

Ata SELÇUK/ İSTANBUL

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasında Galatasaray, kendi sahasında Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımını konuk etti. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadelede İtalyan hakem Gianluca Rocchi düdük çaldı. Rocchi'nin yardımcıları Mauro Tonolini ile Filippo Meli üstlendi.

ASLAN 15'İNCİ KEZ DEVLER SAHNESİNDE

Galatasaray, 15'inci kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer aldı. 'Şampiyonlar Ligi'ne en çok katılan Türk takımı' unvanının sahibi olan sarı kırmızılı takım, son olarak 2015-2016 sezonunda devler liginde sahne almıştı.

MOSKOVA EKİBİ 14 YILIN ARDINDAN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE YER ALDI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 2003-2004 sezonunda yer alan ve son 16 turunda turnuvaya veda eden Lokomotiv Moskova, 14 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etti.

TERİM'DEN 2 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Kasımpaşa ile oynadığı mücadelenin ilk 11'inden iki değişikliğe gitti. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü, stoperde yer alan Ozan Kabak yerine, Kasımpaşa karşısında orta sahada yer alan Ryan Donk'u kullanırken, Donk'tan boşalan orta saha bölgesinde ise Fernando Reges'i sahaya sürdü. Sinan Gümüş'ü yedek kulübesine çeken deneyimli teknik adam, bu oyuncunun yerine ise ligde cezasından dolayı forma giyemeyen Younes Belhanda'ya şans verdi. Galatasaray sahaya; Muslera, Linnes, Serdar, Donk, Nagatomo, Fernando, N'diaye, Belhanda, Emre, Rodrigues ve Eren ilk 11'i ile çıktı.

Öte yandan Fatih Terim, sakatlığı veya cezası bulunmayan Sofiane Feghouli'yi maç kadrosuna dahil etmezken, bir süredir sakatlığı nedeniyle süre alamayan Maicon'a yedek kulübesinde görev verdi.

SEMIN 3 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Yuri Semin ise takımının Rusya Ligi'nin 7'nci haftasında oynadığı Dinamo Moskova mücadelesinin ilk 11'inden 3 ismi değiştirdi. Deneyimli çalıştırıcı Galatasaray mücadelesinde, Dinamo Moskova'ya karşı görev alan Mikhail Lysov, Anton Miranchuk ve Eder yerine Bryan Idowu, Benedikt Höwedes ve Jefferson Farfan'a şans verdi. Lokomotiv Moskova sahaya; Guilherme, Ignatyev, Kverkvelia, Corluka, Idowu, Krychowiak, Höwedes, Fernandes, Denisov, Aleksei Miranchuk ve Farfan ilk 11'i ile çıktı.

TÜRK TELEKOM STADI SARI KIRMIZI

Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova ile oynadığı Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesinde ve maç sırasında Türk Telekom Stadyumu sarı kırmızı renklerini aldı. Yapılan renkli ışıklandırma ile stat sarı ve kırmızıya bürünürken, görsel olarak güzel bir görüntü oluştu ve taraftarlar stat etrafında bolca fotoğraf çekti.

MAÇA YOĞUN İLGİ

Galatasaray'ın Lokomotiv Moskova ile oynadığı mücadeleye sarı kırmızılı taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Geç saate rağmen maçın oynandığı Türk Telekom Stadyumu'nun büyük bölümünü dolduran Galatasaraylı taraftarlar, maç boyunca takımlarına destek oldular. Az sayıda Lokomotiv Moskova taraftarı ise kendilerine ayrılan bölümde mücadeleyi takip etti.

LUCESCU DA MÜCADELEYİ TAKİP ETTİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu, Galatasaray ile Lokomotiv Moskova arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasını Türk Telekom Stadyumu'nda takip etti.

TERİM: "BİZ, UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ'NİN AVRUPALI TÜRK MARKASIYIZ"

Öte yandan teknik direktör Fatih Terim, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde olmayı çok özlemiş. Biz de özledik. Galatasaray tabii Şampiyonlar Ligi'ne alışkın ve buralarda olmayı seven bir kulüp. Biz Şampiyonlar Ligi'nin müziğini neyle, kanunla çalan bir ülkeyiz. Galatasaray da onun temsilcisi. Biz, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin Avrupalı Türk markasıyız" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Stadın sarı kırmızı ışıklandırılmasından görüntü

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Galatasaray - Lokomotiv Moskova Maçından Notlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement