Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu - Son Dakika
Spor

Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

Süper Ligin 33. haftasında Galatasaray sahasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek puanını 69'a yükseltti ve ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Sarı kırmızılı ekip bu şampiyonlukla toplamda 22. şampiyonluğuna ulaştı.

19.05.2019 18:03  Güncelleme: 23:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Medipol Başakşehir'in golünü 17. dakika Bajic atarken, ev sahibi Galatasaray'a galibiyeti ve şampiyonluğu getiren golleri 47. dakikada Feghouli ve 64. dakikada Onyekuru kaydetti.

Mücadelenin 79. dakikasında kenarda yaşanan gerginliğin ardından Cüneyt Çakır, Fatih Terim'i tribüne göndermişti.

Süper Ligde 34. haftada, Galatasaray deplasmanda Sivasspor'a konuk olurken, Medipol Başakşehir evinde Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak.

Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

FATİH TERİM TRİBÜNE GÖNDERİLDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir maçının 78. dakikasında Başakşehir Yardımcı Antrenörü Orhan Ak ile tartıştı. Karşılaşmanın 80. dakikasında ikili hakem tarafından tribüne gönderildi.

Galatasaray- Başakşehir mücadelesi 2-1 sarı-kırmızılı ekibin üstünlüğü ile devam ederken, yedek kulübeleri tekrar birbirine girdi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın 78. dakikasında Medipol Başakşehir Yardımcı antrenörü Orhan Ak ile tartışma yaşadı. Yaşanan olayların ardından Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim ve yardımcı antrenör Hasan Şaş ile Ümit Davala Medipol Başakşehir'de ise yardımcı antrenör Orhan Ak hakem Cüneyt Çakır tarafından tribüne gönderildi.

Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

GALATASARAY, SAHASINDA REKOR KIRDI

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, sahasında yenilmezlik rekorunu kırdı.

Türk Telekom Stadı'nda çıktığı son 36 lig maçında rakiplerine kaybetmeyen sarı-kırmızılı takım, bu kulvarda evindeki en uzun süreli yenilmezlik serisine ulaştı.

Galatasaray, 1996-1998 yıllarında evinde üst üste 35 müsabakada rakiplerine yenilmemişti.

Sarı-kırmızılı takım, Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017'de Kasımpaşa'ya 3-1 kaybettiği karşılaşmadan sonra sahasında çıktığı 36 lig maçının 31'ini kazanırken, 5'inde berabere kaldı.

Lig tarihinde kendi evinde en uzun süre yenilmeyen takım unvanı ise 90 maçla Trabzonspor'a ait. Bordo-mavili ekip, ligde adeta fırtına gibi estiği dönemde 1975-1976 sezonunun 10. haftasından başlayıp 1981-1982 sezonunun 6. haftasına kadar süren seride 90 iç saha maçında mağlup olmamıştı.

Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

SON 19 MAÇ YENİLMEDİLER

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı son 19 maçta mağlubiyet yaşamadı.

Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Galatasaray, bu karşılaşmalarda 46 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.

TÜRK TELEKOM STADI'NDA 19 MAYIS COŞKUSU

Galatasaray Kulübü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk Telekom Stadyumu'nda tüm tribünlere Türk bayrağı bıraktı. Maç öncesi tüm sarı kırmızılı taraftarlar Türk bayraklarıyla görsel bir şölen oluştururken, taraftarlar ayrıca "Atam izindeyiz", "Bütün büyük zaferler küçük bir adımla başlar, yüzyıllar geçse de üzerinden; unutulmayacak 19 Mayıs'ta atılan adımlar", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun", "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" ve "Bütün ümidim gençliktendir. Mustafa Kemal Atatürk" yazılı pankartları tribünde açtı.

Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

SARI KIRMIZILI TARAFTARLAR EMRE AKBABA'YI UNUTMADI

Galatasaraylı taraftarlar, geçen hafta oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçında sakatlanan Emre Akbaba'yı unutmadı. Taraftarlar, maç öncesi Emre Akbaba lehine tezahüratlarda bulunurken, "Geçmiş olsun Emre Akbaba" yazılı bir pankart açtı.

U21'DE KAZANAN GALATASARAY

Türkiye U21 Futbol Ligi'nde bugün Galatasaray ile Medipol Başakşehir, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde karşı karşıya geldi. Ev sahibi sarı kırmızılı takım, rakibini Atalay Babacan, Celil Yüksel ve Çekdar Orhan'ın (2) golleriyle 4-0 mağlup etti.

Başakşehir\'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu

Son Dakika Spor Başakşehir'i Evinde 2-1 Yenen Galatasaray Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • PARA: wwwwwwowwww as as bayrakları 1 0 Yanıtla

Advertisement