Galatasaray ve Taç Spor Arasında Dev İş Birliği - Son Dakika
Spor

Galatasaray ve Taç Spor Arasında Dev İş Birliği

Galatasaray ve Taç Spor Arasında Dev İş Birliği

Galatasaray Kulübü ile Taç Spor Kulübü arasında yapılan sportif ve sosyal iş birliği, kamuoyuyla paylaşıldı.

03.02.2015 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taç Spor Kulübü'nün Ataşehir'deki tesislerinde düzenlenen basın toplantısında sarı-kırmızılı yöneticiler Dursun Aydın Özbek, Hamdi Yasaman, Abdurrahim Albayrak, Ebru Köksal, Mehmet Emin İpekdokuyan, İsmail Sarıkaya, Hasan Murat Atay, Ural Aküzüm, Ali Yüce, Selim Arda Üçer, Mehmet Can Topsakal ve Ahmet Tunç Akan ile Galatasaray Sportif AŞ Yöneticisi Ali Dürüst hazır bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Dursun Aydın Özbek, burada yaptığı konuşmada, amatör sporlarda ve özellikle teniste yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Taç Spor Kulübü ile önemli bir iş birliğine gittiklerini açıklayarak, "Burada amaçlanan, hem sportif hem de sosyal manada iki kulübün birbirine enerji vermesi" dedi.

Galatasaray'ın değerlerini, birikimlerini ve haiz olduğu tüm değerleri birleştirip, Taç Spor Kulübü'nün bir üst seviyede hizmet etmesini amaçladıklarını anlatan Özbek, "Taç Spor Kulübü'nün, 49 yıllığına üst haklarına sahip olduğu 40 dönümlük bir arazisi var. İçerisinde yaklaşık 2 bin izleyici kapasiteli bir merkez kort da olmak üzere 13 kortu bulunuyor. Yarı olimpik olarak açık ve kapalı yüzme havuzları mevcut. Spor salonu, sosyal tesisleri yine bünyesinde mevcut" diye konuştu.

Galatasaray'ın, amatör spor dallarını Taç Spor Kulübü'nde konuşlandırmak istediğini dile getiren Özbek; basketbol, voleybol, yüzme ve judo takımlarının burada kamp yapacağını söyledi. Kamp tesislerinin buna müsait olduğuna dikkati çeken Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antrenmanlarını burada gerçekleştirecekler. Bu şekilde kulüp içi harcamalar da asgariye inecek. Bunları yaparken, mevcut sistemi deforme etmeye, farklılaştırmaya yönelik bir hareket içinde değiliz. Burada belli oranda yatırım da planlıyoruz. Şu anda mükemmel durumda diyebileceğimiz tesisi daha da iyi hale getireceğiz. Belli bir yatırım göze alınmıştır." Özbek, kulübün tenis şubesini kuracaklarını ve sporcuların bu tesiste çalışmalarını yapacaklarını da duyurdu.

"Başkan adayı olunmaz, gösterilir"

Medya mensuplarıyla Taç Spor Kulübü Tesisleri'ni gezen Galatasaraylı yöneticiler, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kulübün mayıs ayında yapılacak genel kurulunda başkan adayı olarak isminin geçtiğinin aktarılması üzerine Dursun Aydın Özbek, kongreden önce yapmaları gereken çok şey olduğunu anlattı. Hem mali hem de idari yapı itibarıyla reform içinde olduklarına dikkati çeken Özbek, "Önceliğimiz burada. Şu anda ben şahsen bu konuda bir düşünce içinde değilim. İlk görevim, mart ayındaki mali genel kurula kadar kulübü getirmek. Sonra da önümüzde seçime kadar 1-1,5 ay gibi dönem kalıyor. Daha önce söylenmişti, Galatasaray'da başkan adayı olunmaz, başkan adayı gösterilir. Çok değerli üyelerimiz var. Bu dönem içinde illaki yönetmeye layık arkadaşlar çıkacaktır. İyi bir yarış olur ve en iyisi seçilir" değerlendirmesinde bulundu.

Özbek, mali açıdan ciddi sıkıntılar olduğuna ilişkin görüşlere katılmadığının altını çizerek, "Galatasaray, kapasitesi, güvenilirliği itibarıyla bütün bunların üstesinden gelecektir. Potansiyelimiz çok yüksek ve iyi yönettiğimizi düşünüyoruz. Şu anda bir zorluk görmüyoruz. Sıkı çalışıyoruz. Bana göre kulübün böyle çok büyük bir sıkıntısı yok" ifadelerini kullandı. Özbek'in ifadelerine ilaveten Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, "Mali açıdan kötü olunsa, böyle çok büyük bir tesis satın alınabilir mi?" dedi. Özbek ise satın alma değil bir işbirliği olduğunu kaydetti.

Galatasaray'da yönetime seçilme sebeplerinin mali ve idari yapıyı düzeltmek olduğunu anlatan Özbek, "Bugünkü sıkıntıları gidermek üzere geldik. Bunda son derece başarılıyız. İnşallah sonraki yönetimler de bugünkü yönetim kadar uyum içinde olur" diye konuştu. Özbek, kongre dönemi olan 16-23 Mayıs'ın, ligdeki şampiyonluk yarışının da önemli bir virajına denk geldiği, futbol takımının bundan etkilenip etkilenmeyeceği yönündeki soruya ise "Galatasaray şampiyon olacaktır. Yönetimde olup olmamamız önemli değil. Seçim için o tarih, olması gereken bir tarih. Bunun şampiyonluk kutlamalarından önce olması veya sonra olması hiçbir şeyi değiştirmez. Önemli olan Galatasaray'ın şampiyonluğu" değerlendirmesini yaptı.

Yasaman: " Fenerbahçe'yi deplasmanda yeneceğiz ve şampiyon belli olacak"

Kulüp İkinci Başkanı Yasaman da bu soruya, "Biz zaten Fenerbahçe'yi deplasmanda yeneceğiz ve tahmin ediyorum şampiyon da o gün belli olacak" yanıtını verdi. Taç Spor Kulübü'yle yapılan işbirliğinde emeği geçen herkese teşekkür eden Yasaman, " Ünal Aysal'ın son zamanında alındı. O zaman yönetimde olmamasına rağmen bu alımda Dursun Aydın Özbek'in mali katkısı olmuştur. Bunu da söylemek lazım. Biz devraldıktan sonra buranın işlemlerinin yapılmasında da çok büyük emeği var" ifadelerini kullandı.

Devletin amatör spor faaliyetlerine daha fazla destek vermesi gerektiğini savunan Yasaman, şu değerlendirmeyi yaptı: "Galatasaray, amatör sporlara çok önem veriyor ve birçok kaynağını amatör sporlara veriyor. Çok sayıda branşımız var ama şunu görüyoruz ki devlet bizden amatör spor payı kesiyor. Yayın haklarından, sponsor gelirlerinden kesinti yapıyor. Bunların kaldırılması lazım. Devlet bize sübvanse uygulayacağına, maddi destek vereceğine, bir de bu tip kesintiler yapıyor. Bu çok yanlış. Bunu sadece Galatasaray için konuşmuyorum. Bu meselenin kanunlarda, yönetmeliklerde değişiklikler yapılarak çözümlenmesi lazım. Tüm spor kulüplerin adına bu kesintilerin kaldırılması lazım." Tesislerin gezilmesinin ardından Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, Kulüp Başkanı Duygun Yarsuvat'ın başkanlığında toplandı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray ve Taç Spor Arasında Dev İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement