Galaxy S8 Parmak İzi Tarayıcısı Çözümü! - Son Dakika
Teknoloji

Galaxy S8 Parmak İzi Tarayıcısı Çözümü!

Galaxy S8 Parmak İzi Tarayıcısı Çözümü!

Gerek tasarım gerekse donanım özellikleri bakımından günümüzün en nadide akıllı telefonlarından biri olan Galaxy S8, kullanım zorluğu tartışmalara sebep olan parmak izi tarayıcısı yüzünden sıklıkla eleştirilmekte.

12.08.2017 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerek tasarım gerekse donanım özellikleri bakımından günümüzün en nadide akıllı telefonlarından biri olan Galaxy S8, kullanım zorluğu tartışmalara sebep olan parmak izi tarayıcısı yüzünden sıklıkla eleştirilmekte. Bugün ise söz konusu bu soruna bir çözüm getirildi.

Galaxy S8 parmak izi tarayıcısı kullanım problemi çözüldü!

Serinin önceki telefonlarından farklı olarak kamera sensörünün yan tarafında konumlandırılmış bir parmak izi tarayıcısına sahip olan Galaxy S8, tarayıcının konumu gereği "ulaşılması zor" ve "kamera sensörü ile karıştırıldığı" öne sürülerek ağır eleştirilere tabi tutulmuştu. Bugün ise Teknik blog yazarı Quinn Nelson buna bir çözüm geliştirdi.

Galaxy S8 Parmak İzi Tarayıcısı Çözümü!

Nelson"un uyguladığı yöntem zahmetli olmasının yanı sıra büyük oranda dikkat ve yetenek istiyor. Zira diğer birçok Galaxy S8 kullanıcısı gibi parmak izi tarayıcısının hissedilememesinden yakınan Nelson, çareyi arka kapağı çıkarıp sensörü yükseltmekte bulmuş.

I fixed the annoying Galaxy S8 fingerprint sensor.

— Quinn Nelson (@SnazzyQ)

İşlem sırasında orijinal arka kapağı kıran Nelson, yenisini sipariş ederek işlemi tamamlamak zorunda kalmış. Ayrıca işlemden sonra su geçirmezlik özelliğini kaybeden telefon yükseltilen parmak izi sensörü yüzünden artık yatay konumda düz durmamakta.

Son olarak, işlem süreci ve sonrasında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen parmak izi tarayıcısının kullanımının çok daha kolay bir hal aldığını savunan Nelson"un, benzer bir çözüm arayan kullanıcılara tek tavsiyesi öncesinde tüm kötü sonuçları kabullenmeleri.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Galaxy S8 Parmak İzi Tarayıcısı Çözümü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement