Gamze, Digor'un Teog Şampiyonu - Son Dakika
Güncel

Gamze, Digor'un Teog Şampiyonu

KARS'ın Diğor İlçesi'ndeki Türk Telekom YBO öğrencisi Gamze Budak, 2'nci dönem TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

04.06.2017 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARS'ın Diğor İlçesi'ndeki Türk Telekom YBO öğrencisi Gamze Budak, 2'nci dönem TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Digor'dan ilk defa TEOG birincisi çıkması, kaymakamlık, belediye, milli eğitim camiasını ve ilçe halkını sevince boğdu.

Türkiye- Ermenistan sınırı yakınlarındaki Digor İlçe Belediyesi'nde çalışan Yakup Budak'ın 7 çocuğundan Gamze Budak, 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasında yer aldı. Budak'ın okul arkadaşları Abdullah Yakışır, Cebar Günen, Kasım Özçapkurt, Nursel Altığ ve Serap Yulalar ise, Türkiye ikincisi oldu. TEOG hazırlık aşamasında Vali Rahmi Doğan, Digor Kaymakamı Mustafa Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Çelik'in sağladığı olanaklar, okul müdürü Engin Kutay ve öğretmenlerin fedakarlıkları öğrencilerin başarısında önemli rol oynadı. Digor'da ilk defa TEOG birincisi çıkması kaymakamlık, belediye, milli eğitim camiasını ve ilçe halkına büyük sevinç yaşattı. Planlı ve düzenli çalışmayla birlikte kendisine inandığı için bu başarıyı elde ettiğini belirten Gamze Budak şunları söyledi:

"TEOG'daki başarımı aileme, öğretmenlerime ve okul idaresine borçluyum. Sonucu öğrendiğimde çığlık çığlığa annemin yanına koştum. Mutluyum çünkü ailemi ve öğretmenlerimi mutlu ettim. Çalıştım ve kendime inanıyordum. Biz okulda yurtta kalıyorduk. Yurttaki etütlerde hocalarımız TEOG öğrencileri olduğumuz için geç saatlere kadar ders çalışmamıza izin veriyordu. Bazen odamıza gittiğimizde öğle araların da bile ders çalışıyorduk. Kendimizi TEOG'a adamıştık. Bazen ders çalışırken kitapların üzerinde uyuyorduk, bazen uyuduğumuz dersi rüyamızda görüyorduk. Şu anda Digor'un beni konuşması gerçekten benim için gurur verici. Önümüzdeki yıl sınava girecekler kendilerine inansın. İnanmak başarmanın yarısıdır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekten olanaklar ve şartlar zor. Zor şartlar çalışmanıza engel olmasın. Ödül olarak tek isteğim babamla el ele dolaşmak. Karne töreninden sonra babamla birlikte bir gün geçireceğiz. Birlikte gezmelere gideceğiz. Tek istediğim bu. Babam çalıştığı için fazla vakit ayıramıyordu ama TEOG sayesinde bir günümüzü birlikte geçireceğiz."

Digor Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Baba Yakup Budak da kızının başarısından dolayı gurur duyduğunu anlatıren, "Gamze, Digor'daki zorluklar arasında ilçenin en başarılı öğrencilerinden biri oldu. Bundan çok mutluyuz. Yurtta yatılı kalıyordu. Bazen ders çalışırken masa üstünde uyuduğunu da biliyoruz. Eve geldiğinde de zamanının büyük bölümünü ders çalışmaya ayırıyordu kalan zamanlarda da annesine temizlik işlerinde yardımcı oluyordu" diye konuştu. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gamze, Digor'un Teog Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement