Gap Eylem Planı Revizyon Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Gap Eylem Planı Revizyon Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, GAP bölgesindeki illerde artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiğini gördüklerini belirterek, "Buradaki en büyük değişim ve gelişim GAP'ın planlanırken insan"...

05.08.2012 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, GAP bölgesindeki illerde artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiğini gördüklerini belirterek, "Buradaki en büyük değişim ve gelişim GAP'ın planlanırken insan odaklı planlanmasıdır" dedi.

Daha önce Diyarbakır ve Mardin'de düzenlenen "GAP Eylem Planı revizyon toplantısı"nın üçüncüsü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla, Gaziantep'te yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en büyük projesi GAP'ın aynı zamanda bir kardeşlik projesi olduğunu, bittiği zaman da Türkiye'nin kalbinin atacağı yer olacağını söyledi.

GAP bölgesinde tarihte en büyük medeniyetlerin kurulduğuna işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

"Onların torunları olarak bize düşen şey de bunun orada kurulmasına vesile olan toprağı ve suyu değerlendirmektir. Ülkemiz doğal gaz fakiri, petrol fakiri bir ülke. Ama dünyanın geleceği de topraktan ve sudan geçiyor. Yıllardır su aktı, biz baktık. Toprağımızı da yeterince kullanamadık."

GAP ve yapılanmayla beraber, enerji politikaları, verimlilik, tarımda ve hayvancılıkta yapılan değişimle özellikle bölgeler arası kalkınmışlık farkının azalacağını belirten Şahin, "Bugün bu masada yalnızca bölgenin değil ülkemizin kaderini, ülkemizin de kalkınma hamlesini konuşmak için buradayız. Bu çalışmaları çok önemli buluyorum" dedi.

-"GAP'la beraber gücümüze güç katacağız"

AK Parti iktidarı döneminde 3 teşvik paketi çıkardıklarını hatırlatan Şahin, toplantıya katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve ekibine şu ana kadar en iyi teşviki çıkardıkları için teşekkür etti.

Yeni teşvik sisteminin il bazlı olduğunu, ekonomik-sosyal kriterleri temel aldığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Ben yaklaşık 10 gündür Güneydoğu'dayım. Batman'dan geldim. Batman Valimiz,

'Tekstilde İstanbul Batman'a gelmeye başladı. Yeni teşvik sistemiyle Allah'ın izniyle işsizliği çözeceğiz' dedi. Tekstil sektöründe 300'e yakın iş yerinin oluştuğu bir Batman'dan bahsediyor. Sayın Bakanım, bu sizin ve ekibinizin başarısıdır. Ben şahsım adına çok teşekkür ediyorum."

Gaziantep'in de yeni teşvik sisteminden nasibini aldığını ifade eden Şahin, Gaziantep'te 6. organize sanayi bölgesini kurulacağını, kentin Türkiye ortalamasından en az yüzde 15-20 daha fazla büyüdüğünü, 172 ülkeye ihracat yaptığını, sigortalı çalışan işçi sayısının 200 bine ulaştığını vurguladı.

Bakan Şahin, "Allah'ın izniyle GAP'la beraber gücümüze güç katacağız" diye konuştu.

GAP Eylem Planı'nda yalnızca enerji ve suyla değil insan odaklı büyüyebilme kapasitesiyle de planlama yapıldığının altını çizen Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Özellikle benim alanımdaki sosyal politikalar alanında da kadını, genci, çocuğu, engellisi yani dezavantajlı grubu daha avantajlı hale getirecek şekilde de ikisini beraber planlayabilme gücüne sahip olmuştur. Bu da GAP'ın bir başarısıdır. Gittiğimiz illerde de GAP bölgesindeki illerde de bunu çok net şekilde görüyoruz. Artık dezavantajlı grupların hak arama mücadelesinde çok daha ileriye gittiklerini görüyoruz. Buradaki en büyük değişim ve gelişim GAP'ın planlanırken insan odaklı planlanmasıdır. Enerjiyi, ekonomiyi, toprağı, suyu insan için kullanma iradesi, azmi ve kararlığıdır. Şu ana kadar yapılan bütün çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum."

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, milletvekilleri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Muhabir: Zeynep Yücetaş/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: İsmail Fidan - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gap Eylem Planı Revizyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement