Garanti'den Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Taksit Kampanyası - Son Dakika
Ekonomi

Garanti'den Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Taksit Kampanyası

Garanti Bankası, kredi ve kredi kartı borçlarında 72 aya kadar taksitlendirme kampanyası başlattı.

31.10.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası, kredi ve kredi kartı borçlarında 72 aya kadar taksitlendirme kampanyası başlattı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 27 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan, kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklikler içeren yönetmelik doğrultusunda altyapı hazırlıklarını tamamlayan banka, kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarını 72 aya kadar taksitlendirebilecek.

Garanti Bankası, 26 Eylül'e kadar mevcut olan kredi borcu tutarlarını "milat borç" kabul ederek, sadece ödeme zorluğu çekenlere değil tüm müşterilerine kolaylık sağlayacak. Garanti şubelerinden veya 444 0 333 Alo Garanti'den başvuruda bulunan müşteriler, borçlarını diledikleri gibi taksitlendirerek, aylık borç ödeme tutarlarını azaltabilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Vekili Onur Genç, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, BDDK'nın kredi ve kredi kartı borçlarının yapılandırmasıyla ilgili aldığı kararların son derece olumlu etkileri olacağını düşündüklerini ifade etti.

Banka olarak, her zaman olduğu gibi, bu süreci tüm müşterilerinin hayatını kolaylaştırıp borç yüklerini hafifletecek en uygun ve verimli çözümleri üretmek üzere seferber olduklarını ve gerekli teknik altyapıyı hızla oluşturduklarını belirten Genç, "Bu süreçte sadece kredi taksiti veya kredi kartı ödemelerinde gecikme yaşayanlara değil, dileyen tüm Garanti müşterilerine, mevzuatta belirtilen tarihe kadar olan borçlarını 72 aya varan vadeler ve uygun faiz oranıyla taksitlendirme imkanı sunuyoruz." dedi.

Genç, 7 milyonu aşan kredi kartı ve kredi müşterilerinin birikmiş borçlarını daha uzun vadede kolayca ödemesini sağlarken, diğer taraftan ihtiyaçlarını ertelemeden alım güçlerine de katkıda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Garanti'den Kredi ve Kredi Kartı Borçlarına Taksit Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement