Garipoğlu'nun Mezar Taşına İsim Yazılmamasının Sırrı - Son Dakika
Güncel

Garipoğlu'nun Mezar Taşına İsim Yazılmamasının Sırrı

Hapishanede intihar eden Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezar taşına isim yazılmamasının nedeni Osmanlı İmparatorluğu'na dayanıyor.

15.10.2014 11:31  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Münevver Karabulut'u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezar taşına ismi yazılmadı. Bu durum, özellikle sosyal medyada "öldü gösterilip kaçtı mı" gibi söylentilere yol açtı. Oysa, Osmanlı imparatorluğunda cellatların mezarlarına uygulanan bir gelenek bu.

BEDDUALARI ENGELLEDİĞİNE İNANILIRDI

Osmanlı İmparatorluğu'nda cellat mezarları ayrı olur, dikilen bir arşınlık taşlara da isim yazılmazdı. Deniz kabuklarının oluşturduğu kalkerden kesilen taşlar, üçüncü sınıf olarak bilinirdi. Cellat taşlarına isim yazılmamasının anlamı gayet açık olup, şahsa yapılacak bir bedduayı engellemek amacı taşıyordu. Zaten yaşarken yeterince beddua alan celladın, ruhunun "öteki tarafta" rahat etmesi amaçlanıyordu.

GARİPOĞLU İÇİN 2 İDDİA ÖN PLANA ÇIKTI

Cumhuriyet'in haberine göre; Garipoğlu'nun mezar taşına isim yazılmaması bu uygulamayı akla getirdi. Mezar taşınının yazısız oluşu, herhangi bir tahribat yapılmasını ya da Cem Garipoğlu adına beddua edilmesini önleme isteği olarak ön plana çıktı. Yazısız mezar taşı, Cem Garipoğlu'nun "ölmedi, hapisten kaçırıldı" iddialarına da bir yanıt olarak görülebilir.

Garipoğlu\'nun Mezar Taşına İsim Yazılmamasının Sırrı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Garipoğlu'nun Mezar Taşına İsim Yazılmamasının Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • yavuz öztürk: cennete gidicem diye düşünen herkes acaba öte taraftakini kandırabilcenizi düşünüyor musunuz 0 1 Yanıtla
  • seda: Garipoğlu ailesi surekli yapilan yprum iddialama veya yalanlamalara karsi asiri kaciyolar bu kadar yoruma karsi hicbisekilde ortaya bi kanit beya onlarin lehine olan bir resmi biseyleri yok kacsnlar ama karabulut ailesi insallah bu olayin izini surmekten vazgecmiyicekler gecmesinlerde turkiye onlarla cnku Allah karabulut ailesine sabir versn ve kimse inanmiyoki cem ÖLDÜ!? :) ya onlar cok akilli yada biz gerizekali 0 0 Yanıtla

Advertisement