Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık - Son Dakika
Yaşam

Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık

Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık Kebaptan sıkılan Gaziantepliler balığa yöneldi Gastronomi kenti Gaziantep'te son yıllarda artan balık tüketimi pandemi sonrası zirve yaptı.

10.01.2021 14:28  Güncelleme: 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık

Kebaptan sıkılan Gaziantepliler balığa yöneldi

GAZİANTEP - Gastronomi kenti Gaziantep'te son yıllarda artan balık tüketimi pandemi sonrası zirve yaptı. Kentte, özellikle kebaptan sıkılan ve yeni lezzetler arayan vatandaşlar balığa olan ilginin artmasına neden oldu.

Türkiye'de yemek kültürünün yoğun şekilde yaşandığı kentlerden biri olan Gaziantep'te, son yıllarda balığa olan ilgi arttı. Özellikle son zamanlarda artan tavuk ve et fiyatları Gazianteplileri yeni lezzet arayışlarına iterken, kentteki balık pazarlarında yoğunluk yaşanmaya başladı. Korona virüs salgını sonrası bağışıklık sistemini de güçlendirmek isteyen gastronomi kenti sakinleri, haftada en az iki kez balık tüketmeye başladı, balık gastronomi kenti Gaziantep'te sofraların vazgeçilmezi oldu. Kebap kentinde balık tüketiminin arttığını belirten balıkçılar, korona virüs salgını nedeniyle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen ilginin yoğun olduğunu ve hafta içi de yoğunlukların yaşanmaya başladığını vurguladı.

"Kebaptan sıkılanlar balığa yönelmeye başladı"

Gaziantep'te yıllardır balıkçılık yapan genç esnaftan Mustafa Bozan, kent halkının son zamanlarda kebaptan sıkılmaya başladığını belirterek, "Son yıllarda balık tüketimi artmaya başladı. Özellikle Gaziantep'te insanlar etten, tavuktan ve kebaptan sıkıldı. O yüzden balık satışları iyi gidiyor. Çünkü balık yiyerek bağışıklık sistemlerini de güçlendirmek istiyorlar. En çok da levrek, çüpra, mezgit, çinakop, hamsi, istavrit gibi balıklar tüketiliyor. Yani her çeşit balık ilgi görüyor" dedi.

"Gaziantepliler balığa alıştı"

Gazianteplilerin balığa alıştığını ve kısıtlamalar nedeniyle balık satışlarının hafta içi daha çok olduğunu vurgulayan İbrahim Sessizoğlu isimli balıkçı ise, "Balığa talep artmaya devam ediyor. Sağlıklı ve doğal olması ilgiyi arttırıyor. Gaziantep'te bin bir türlü yemek var ama insanlar balığa da alışmaya başladı. İnsanlar en azından haftada bir gün balık yiyorlar. Eskiden hafta sonları yoğunluk daha çok oluyordu ama sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yoğunluk hafta içine kaydı. Hafta sonları da isteyen vatandaşların evlerine servis yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kebabı her zaman bulabiliyoruz ama balığı bulamıyoruz"

Balık almaya gelen Metin Kaplan isimli vatandaş da kebabı her zaman bulabildiklerini ama balığı bulamadıklarını vurgulayarak, "Biz Gaziantep'te kebabı her zaman bulabiliyoruz ama denizden uzak olduğumuz için balık bulmakta zorluk yaşıyoruz. Özellikle kış aylarında balık tüketmeyi seviyoruz. Yazın zaten balık pek olmuyor. Bu mevsim de balık tüketiminin tam zamanı. Ayrıca pandemi döneminde daha sağlıklı ve bağışıklığı güçlendirici olduğu için balığa yönelmeye başladık. Yani dediğim gibi kebabı her zaman bulabiliyoruz ama balık öyle değil. O yüzden son zamanlarda balık yemeyi tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer balıkçı esnafı ise balık tüketimin arttığını ama balık gelişlerinde sıkıntı olduğunu ve bunun da fiyatlara etki ettiğini vurguladı.

Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Gastronomi kentinin yeni gözdesi balık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı
    09:29 Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tırın dorse kısmı alev aldı. Sürücü aracı yol kenarına park ederek itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı
    09:24 Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde Mehmet Yılancı Parkı'nı hizmete açtı

    Kırşehir Belediyesi, Çukurçayır Mahallesi'nde yapımını tamamladığı Mehmet Yılancı Parkı'nı vatandaşın hizmetine sundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmalarıyla yeşil alanların sayısı artırılmaya devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'
    09:23 Kahramanmaraş'ın yeni cazibe bölgesi: 'Kuzey Çevre Yolu'

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde hasar almayan Kuzey Çevre Yolu bölgesi, cazibesini artırıyor. Deprem sonrası binaların zarar görmediği bu bölge, zeminin sağlam olması nedeniyle ilgi çekiyor. Şehir merkezindeki birçok iş yeri deprem sonrası bu alana taşındı. Esnaflar, yolun tamamlanmasıyla birlikte daha fazla faaliyetin olacağına inanıyor.

  • Bilecik'te atık kartondan çıkan yangın hasara sebep oldu
    09:20 Bilecik'te atık kartondan çıkan yangın hasara sebep oldu

    Bilecik'in Bahçelievler Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin atık karton bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil servis ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale ederek söndürdü. Yangın sonucunda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Ekipler olayla ilgili araştırma başlattı.

  • Gümüşhane'nin Gülaçar köyünde kaybolan şelaleler
    09:15 Gümüşhane'nin Gülaçar köyünde kaybolan şelaleler

    Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Gülaçar köyünde her yıl bahar aylarında yaşanan ilginç doğa olayında köyün her iki yamacında da aynı anda ortaya çıkan ve aynı anda kaybolan su kaynakları 2 ay boyunca görsel şölen oluşturuyor.

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi
    08:41 Balıkesir Havran Millet Bahçesi Piknikçilerin Yeni Gözdesi

    Balıkesir'in Havran ilçesinde Havran Belediyesi tarafından yapılan Millet Bahçesi, bölgede piknikçilerin yeni gözdesi oldu. Kazdağı eteklerinde geniş bir alanda Havran Belediyesi tarafından hayata geçirilen Havran Millet Bahçesi baharın gelişiyle birlikte büyük ilgi görüyor. Sıcak bahar havalarının yaşandığı şu günlerde temiz sıcak havanın keyfini çıkartanlar piknik için bu mekanı tercih ediyorlar. Oyun parkları, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları ve sosyal alanları ile vatandaşlara hizmet veren Havran Millet Bahçesi peyzaj çalışmaları ile de dikkatleri çekiyor. Millet Bahçesi'nin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy 'Belediyemiz tarafından ilçemize kazandırılan, Havran Millet bahçesinde, piknik yapan binlerce vatandaşlarımızla birlikte olduk. Samimiyetlerinden ve misafirperverliklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz. Tüm körfez halkını bu güzel Havran Millet Bahçesinde zaman geçirmeye davet ediyoruz' dedi.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.


Advertisement