'Gattuso, Hakan'ı Ayağa Kaldırdı' - Son Dakika
Spor

'Gattuso, Hakan'ı Ayağa Kaldırdı'

\'Gattuso, Hakan\'ı Ayağa Kaldırdı\'

Milan’ın teknik adam değişikliğinin milli futbolcuya yaradığını belirten Mircea Lucescu “Gattuso, Hakan’ı disipline etti. Ona enerjisini muhafaza ederek sahanın belli bir bölümünde oynamayı öğretti” dedi.

01.04.2018 02:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlıların kadrosunda bulunan Hakan Çalhanoğlu, Cengiz Ünder ile ilgili açıklamalar yaptı. Genç futbolcuların geleceğiyle ilgili konuştu.
Fransız radyosu RMC Sport'a bağlanan Rumen teknik adam, Milan teknik direktörü Gennaro Gattuso'nun takımın başına gelmesinin Hakan Çalhanoğlu için bir şans olduğunu dile getirdi. Luce "Gattuso oyuncuları disipline etmek anlamında çok cesur bir isim. Hakan örneğinde gördüğümüz gibi, Gattuso kendisini disipline etti ve sonuç ortada, yeniden üst seviyeye döndürdü. Hakan'a sahanın belli bir bölgesinde enerjisini en iyi değerlendirerek oynamayı öğretti" dedi.
'Cengiz çok genç'
Roma'da son dönemin parlayan ismi olan ve milli arada Karadağ'ı da boş geçmeyen 20 yaşındaki futbolcuyu öven Lucescu "Her şeyden önce Cengiz Ünder çok genç ve onunla ilgili sabırlı olmalıyız. Sosyal yönü gelişmiş olduğu için takımına çabuk uyum sağlayabildi. Fizik olarak oldukça güçlü, süratli, zor maçlarda sorumluluk alacak beceriye sahip. Di Francesco kendisini oynatma cesareti gösterdi ve karşılığını aldı. Daha önce kendisinin devre arasında kiralık olarak ayrılması söylentileri üzerine konuşmuştuk, bana sadece söylenti olduğunu söylemişti" diye konuştu.
Futbolcularının Avrupa'da oynamasını istediğini belirterek bunun gerekçesini de açıklayan deneyimli çalıştırıcı, "Avrupa'da oynamak çok farklı. Avrupa'daki futbol düşüncesi ve disiplini bana göre Türkiye ile kıyaslandığında değişik. Orada seviye atlama fırsatınız olabilir" diyerek genç futbolculara tavsiyede bulundu.
]
]
]

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor 'Gattuso, Hakan'ı Ayağa Kaldırdı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement