Gaün 6. Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Gaün 6. Tiyatro Festivali Başladı

Gaün 6. Tiyatro Festivali Başladı

Üniversitelerin tiyatro topluluk ve kulüplerinin katılımıyla 14-22 Nisan 2014 tarihleri arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 6. Tiyatro Festivali GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

18.04.2014 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitelerin tiyatro topluluk ve kulüplerinin katılımıyla 14-22 Nisan 2014 tarihleri arasında geleneksel olarak gerçekleştirilen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) 6. Tiyatro Festivali GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Festivalin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Oyuncuları Topluluğu (GÜTOT) Üyesi Vehbi Can Fazlıç, her yıl Gaziantep ÜniversitesindeTiyatro Festivalini gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, GÜTOT ve işleyişi hakkında bilgi verdi.

Topluluğun 1992 yılında Gaziantep Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulduğunu belirten Fazlıç, Türk ve dünya edebiyatının farklı türlerdeki oyunlarından 30'dan fazlasının Gaziantepli tiyatro severlerle buluşturulduğunu söyledi.

Fazlıç, "Son altı yıldır, üniversitemiz bünyesinde Tiyatro Festivali düzenlemekte, hazırladıkları oyunları sahnelemek ve Gaziantep Üniversitesinin adını başka salonlarda da duyurmak adına, yılda en az iki defa turneye çıkmaktadır" diyerek, topluluğun her yıl 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde tiyatro sezonunu açtığını ifade etti.

Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri tarafından sahnelenen "Ayı ve Bir Evlenme Teklifi" adlı oyunla perdelerini açan festivale, Gaziantep Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Tiyatro Festivali Kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından Ayı ve Bir Evlenme Teklifi, Tarsus Çağrışım Üniversitesi tarafından Ruhi Bey Senfonisi, Osmangazi Üniversitesi tarafından Tiyatro Yeniden, İnönü Üniversitesi tarafından Kanlı Nigar, Maltepe Üniversitesi tarafından Hayvanat Bahçesi Masalı, Gaziantep Üniversitesi Tiyatro Oyuncuları Topluluğu tarafından Kırkından Sonra, Tut Elimden Rovni, Caligula, Hastalık Hastası, Yedi Kocalı Hürmüz" adlı oyunlar sahnelenecek. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün 6. Tiyatro Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement