GAÜN'de Senfonik Dokunuşlarla Muhteşem Gece - Son Dakika
Güncel

GAÜN'de Senfonik Dokunuşlarla Muhteşem Gece

GAÜN\'de Senfonik Dokunuşlarla Muhteşem Gece

Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi lansman etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Senfonik Dokunuşlar" adlı konserle sanatseverler unutulmaz bir gece yaşadı.

20.12.2016 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ant. Petrof piyanolarının 150. Yılına istinaden özel olarak dünyada sadece 6 tane üretilmiş piyanolardan birisi olan ve Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinde lansmanı gerçekleştirilen geceye Ant. Perrof Piyanolarının Genel Müdürü Pawel Stepan da katıldı.

Şef Murat Göktaş yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konsere, piyanoda Azerbaycan Milli Müzik Akademisi Rektörü Prof. Dr. Siyavuş Kerimi ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Efkan Zeki Saleh eşlik etti. Gecede; GAÜN Öğretim Üyesi Prof. Dr. Babek Gurbanov'un 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bestelediği ve vatan savunmasında şahadet şerbeti içmiş asker ve sivil tüm şehitlere ithaf ettiği bestesi büyük alkış aldı.

Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyev tarafından icra edilen eserlerin yanı sıra GAÜN Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak ve Ersin Yıldırımer'in Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte farklı bir yorum kattığı gecede Azerbeycanlı Konuk Sanatçı Prof. Dr. Azer Zeynalov tarafından seslendirilen eserler katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Prof. Dr. Gür, "Müziğin nameleriyle Mâvera çınlasın"

Azerbaycan Milli Müzik Akademisi ile imzalanan protokol töreni sonrasında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, terörün insanları evlerine hapsetmek, korkularla sınamak istediğini belirtti. Prof. Dr. Gür, "Buna asla izin vermek istemiyoruz ve diyoruz ki; 'Sosyal aktivitelerimizle, programlarımızla yaşanılası bir dünyayı arzuluyoruz ve sizin yapacaklarınızdan korkmuyoruz.' Hep beraber, birlik halinde, korkmadan bir araya gelerek, kenetlenerek, müziğin evrensel dili altında onlara mesajımızı vermek istiyoruz. Bu karmaşık ortamlarda eğer birlik ve beraberlik ruhumuzu devam ettirebilirsek ki ettiriyoruz şu salon tıklım tıklım dolu. Bu kenetlenmemiz onlara verilecek en büyük cevaptır" diye konuştu.

Dünya kurulduğundan bu yana iki evrensel dil bulunduğunu, bunların da gönül dili ve müzik dili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gür, bu iki evrensel dil toplum tarafından yeterince anlaşılabilseydi şu anda dünyanın daha yaşanılası bir yer olarak, huzur ve barışın olacağını ifade eden Prof. Dr. Gür, "Biz bu yapılan yanlışlıklara, bu kadar terör olaylarına karşı müziğin evrensel diliyle gönüllere hitap etmek istiyoruz. Bugün burada hep beraber, yeryüzündeki kötülüklerin kalkması anlamında gökyüzüne yükselen müziğin nameleriyle burası çınlasın ve en azından bir nebze olsun toplumumuz biraz huzuru hak etsin istiyoruz."

Azerbaycan Müzik Akademisiyle İşbirliği Protokolü

Gaziantep Üniversitesi ve Azerbaycan Milli Müzik Akademisi arasında işbirliği protokolü imzalandı. GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Azerbaycan Milli Müzik Akademisi Rektörü Prof. Siyavuş Kerimi tarafından imzalanan protokolle; kültür, sanat, öğretim elemanı ve öğrenci degişimine olanak sağlamak, müşterek kültürleri hakkında bilgi edinmek, her iki ülkenin milli musikisinin aynı kökten gelmesi ve konservatuarlarında aynı alanda eğitim vermesi sebebiyle birbirlerine akademik çalışmalarda yardımcı olabilmesi amaçlanıyor.

Protokol töreninde konuşan Azerbaycan Milli Müzik Akademisi Rektörü Prof. Siyavuş Kerimi, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezinin dünya standartlarında bir salon olduğunu belirterek, imzalanan bu işbirliği protokolü çerçevesinde Mâvera'da, Azeri sanatçılarla Gaziantepli sanatseverleri buluşturacak olmanın heyecanı içerisinde olduğunu söyledi.

Konserin sonunda; Prof. Siyavuş Kerimi'ye, Prof. Azer Zeynalov'a, Doç. Dr. Efgan Zeki Saleh'e, Prof. Dr. Babek Gurbanov'a, Prof. Dr. İlgar İmamverdiyev'e, Öğr.Elm. Ersin Yıldırımer, Hüseyin Kaynak, Şef Murat Göktaş'a ve Öğr. Gör. Esin Dedemoğlu'na günün anısına Rektör Prof. Dr.Ali Gür tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

Bütün katılımcıların keyifle dinlediği geceye; GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve Prof. Dr. Hilmi Bayraktar, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, akademik idari personel ile çok sayıda öğrenci ve sanatsever de katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAÜN'de Senfonik Dokunuşlarla Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement